Friday, 16 October 2015

Last Minit... Sg Chilling..



Assalammualaikum..

Sg Chilling.. Kuala Kubu Bharu merupakan salah satu mercu tanda... eh.. dah macam sejarah pulak kan... saja acah-acah... mesti confident kan semua nya nak membaca macam baca buku sejarah.. hahaha.. Ok ini pun salah satu kisah throwback yang aku tak sempat nak tulis dalam blog aku ni kan.. saja nak share indahnya ciptaan ALLAH...

Kenapa dengan last minit tu?? Ok nak dijadikan cerita sepatutnya.. hari yang sama camp sg chilling tuh... aku kena pergi singapore untuk wedding.. tapi disebabkan simptom-simptom banyak tak mengizinkan... terpaksa aku tukar plan B and join camp ni.. dah mungkin ini jalan ALLAH nak bagi kan... aku dapat merasa mandi sg yang sejuk sampai ke tulang, berenang sepuas hati, hilangkan sekejap masalah yang ada...





hidup dengan orang baru.. bagi orang lain jugak pengalaman baru.. sangat seronok rasanya.. ketawa sentiasa ada... buat hilang semua rasa... ringan kepala... Alhamdulillah... percaturan ALLAH siapa boleh sangkal kan.. yang terbaik hanya dari NYA.. dan yang buruk semua dari sifat aku sendiri jugak..

Pada sesiapa nak mula berjinak nak rasa indahnya alam hijau...  boleh lah start kesini dulu... then baru next step dan seterusnya la sampai korang rasa nikmatnya ciptaan ALLAH tuh... so cepat pergi packing barang esok pergi.. hahaha... tak pepasal kan... tapi serius tak rugi dan sangat best... air terjun dia sangat best nak kesana korang kena redah 5 anak sg... best tau.. tuh pengalaman pertama aku rasa.. dan korang wajib rasa jugak... *tak pasal paksa orang... hahaha.. 

Thanks Alot Kenangan.. Smile

Girl's Day Out..



Asssalammualaikum..

Bila terlalu sibuk banyak pulak benda yang aku terlepas kan nak share dekat sini.. kelapangan tuh susah sangat nak cari sekarang diri sendiri pun dah tak terurus tau.. hahaha.. ape kena mengena dengan girls day out ni kan.. ok.. cerita ni dah lama saja jer nak update.. dan post-post yang akan datang ni pun adalah post yang throwback jer... hahaha.. tak sempat nak update hari-hari... bakal PM kate kau... hahahaha..







Bila aku keluar ni pun jugak jadi kontroversi.. aku pun tak faham banyak benda.. bila aku tanya... sentiasa menafikan.. tapi hakikat sebenarnya lain dengan yang dikatakan.. aku pun tak tahu la kan..
eh tiba masuk part marah... ni part lain sepatutnya.. jadi lain pulak kan.. aigoo.. hahaha..

IKEA @ The Curve... layankan si budak Munie Omey tuh.. dan rancangan bersama jugak untuk setiap bulan spend sorang RM50 untuk makan yang sedap sekali jer.. tapi makan ni bukan mahal pun.. RM15 jer sorang.. haha.. dan boleh makan lebih dari 4 orang sebenarnya... muka depan makanan tuh waktu tengah lapar bila dah makan campur semua.. kenyangnya tak payah cakap la kan.. bersandar perginya.. hahaha..

Diaorang nilah antara insan yang selalu ada waktu susah dan senang aku sekarang waktu aku belajar ni.. alhamdulillah setakat ni.. kalau ada apa pun.. masih boleh dibawa bincang dan andai sentap pun.. habis dekat situ jer.. kalau nak sentap lagi lelama... gi mampus sama kau.. hahaha.. dan aku akui aku antara insan yang cepat berangin jugak kekadang itu kelemahan dan kekurangan aku yang diaorang dah faham kalau aku diam jer... and memarah... ika la yang paling faham.. dah semuanya sama-sama kan.. mana tak faham..

Thanks alot korang.. sudi terima buruk baik aku ni.. in sha ALLAH.. harap ukhwuah yang dibina atas dasar ikhlas akan kekal hingga akhirnya.. aaminn.. malas nak ngaku kan.. tapi aku sayang korang ketat-ketat.. muah ciked... :)



Pengapit Yang Tersepit.. Tahniah Nadia..



Assalammualaikum..

Firstly aku nak ucapkan tahniah atas perkahwinan Siti Nadia Mohsin.. merangkap BFF, buah hati pengarang jantung aku.. lepas ni kau kena behave la kan. no more scandalious... mentang-mentang kau lawo macam miss uniberse.. bukan universe... hahahaha.. kau deserve yang terbaik dan akhirnya Faris jugak jodoh terbaik kau.. perkenalan yang tak di sangka membawa sampai ke jinjang pelamin.. tak perlu masa yang lama.. jodoh kan.. semua rahsia ALLAH yang tak mampu disangkal oleh akal fikiran kadang-kadang.. eh sedih pulak.. hahaha.. aku doakan jodoh kau berkekalan till jannah gittuew.. haha..

Disebabkan BFF yang tersayang ni nak aku jadi pengapit dia.. aku pun turutkan jela... pakai baju hijau emerald green macam dia nak.. susah payah tau aku pergi hutan cari baju warna yang macam kau nak tuh tau.. hahaha.. ok tuh tipu jer.. disebabkan nak pergi ni jugak la aku teersepit... ejam tiba buat perangai pulak.. bila aku tanya dia semua tak ada confirmation semua... last-last aku ajak la orang lain teman aku.. lepas tuh dah bergaduh teruk.. entahlah... pengapit yang tersepit.. aduh.. sakitnya tuh disini.. tak mampu nak nyatakan bila semua benda nak jadi dalam satu masa.. rasa macam jatuh ditimpa bangunan dah.. bukan jatuh ditimpa tangga lagi dah... toink.. toink.. haha..

Aku share sikit pic aku dekat sana yang banyak berangan lebih dari pengantin.. haha..


oh lupa jugak nak cerita nadia ni satu poli waktu diploma dulu.. so inilah sebahagian keluarga PUO Jabatan Teknologi Maklumat.. huhuhu..


Nampak tak aku fefeeling sorang tuh menunggu putera raja mengambil beta di singgahsana... jangan singgahsini yer.. hahaha.. pinjam kejap aura pengantin orang mintak seri katenya.. almaklum sejak balik dari vacation PD haritu kulit dah macam orang nigeria da... berbelang macam kuda belang pun ada jugak aku tengok.. hahaha..


Gambar yang menimbulkan kontroversi tahu tak.. kalah retis tau.. hahaha.. disebabkan aku punya screen fon pakai privacy punya.. konon sangat bila aku edit..aku tak nampak pulak la yang jelas sangat si budak tuh ade kat belakang aku... sekali tengok balik memang jelas.. mengamok la sorang lagi yang jeles tuh.. aku pun tak faham aku kawan jer dengan semua orang.. kawan yang hanya kawan.. apa masalahnya pun aku tak tahu silapnya semua.. aku hanya mampu iyakan jela kan sampai dia puas hati.. terima kasih untuk semua kata-kata tuh ye...

Gambar ni sebenarnya nak tunjuk yang aku berjaya make up kan diri aku sendiri tanpa bantuan ajaa.. sebab biasanya kemana jer majlis aku pergi dia la mangsa mak andam aku.. kesian dia kan.. sorry ajaa dapat kawan keras kayu yang baru nak belajar jadi perempuan ni kan.. hahaha..

So dikesempatan yang ada.. aku pun pergi lah singgah dekat R&F Tanjung Puteri.. aku panggil HAWAII.. hahaha.. sebab tempat tuh nak dibangunkan macam ala-ala Hawaii.. so bahasa senang pada aku... tempatnya hakikat dalam pembinaan lagi.. baru separuh siap.. so apa yang dilihat dan rasa adalah dua benda yang berbeza yer.. eh tetiba.. haha.. tapi pergi lah untuk snap pic, selfie ala-ala tuh kan.. boleh la... sekurang nya nanti tepat tuh dah siap nak kena bayar semua... kau da dapat pergi waktu tengah free.. hahaha... jimat kate kau... hahaha...


Abaikan subject dalam gambar tuh... nampakkan permandangan dekat situ.. haha..itulah yang aku cuba sampaikan.. sangat cantik.. kalau kau ada masalah... rasa nak lari sorang-sorang boleh la nak singgah sini... fikirkan ketenangan sekejap.. walau benda tuh tak akan habis.. huhu.. panjang pulak berceloteh.. maafkan saya.. haha..

Apapun tahniah Nadia and Faris.. and Sorry pada Mohamad Izham Ismail kalau selama berkawan ni aku banyak tak jaga hati kau.. *Friendzone detected.. hahaha.. adios..