Wednesday, 30 September 2015

CoeurStore by arz_weird



Assalammualaikum..

Sinambungan dari aku pergi Perlis tuh.. aku pergi dengan satu niat jugak.. aku cari barang untuk start bisnes online aku...  apa yang aku jual.. eh mesti la macam2... haha.. tak ok.. aku cuma jual orang jer... eh... hahaha..


Aku jual totebag untuk student... student kan suka benda simple.. so ini la antara barang yang aku dapat cari waktu pergi Padang Besar haritu.. alhamdulillah.. setakat ni kawan-kawan banyak la support aku punya bisnes... tapi untuk online tuh... banyak lagi yang aku kena usahakan...

Nak dijadikan cerita sekarang ni pun tergendala seketika.. sebab aku ni bukanlah selalu sangat nak menghadap insta shop aku tuh... mobile data pun cam hampeh gak... haha... harapkan wifi jer nak laju... hahaha... buat masa sekarang aku buat apa yang mampu dulu.. in sha ALLAH ada rezeki.. akan ada lah customer aku yang lain akan datang...

Aku tak harap la untung bebanyak.. aku cuma harap ada duit-duit tepi untuk aku sendiri tanpa susahkan mama and ayah aku jer... try independant la kan.. huhu... Azmiera chaiyok2.. hahaha

Hi Perlis...



Assalammualaikum..

Hi Perlis.. lama dah pergi baru lah nak hi2.. hahaha... saja jer nak throwback jer balik.. kenapa dan mengapa pulak aku boleh sampai ke Perlis pulak tuh kan... haha.. ok pergi hantar adik laki aku masuk UNIMAP.. sambung study sana dalam kos Electrical Engineering.. sambil tuh menjenguk la sedara mara aku dekat sana yelah ayah aku kan orang kedah so memang kampung dekat sana walaupun dah lama tak balik dah sejak atuk laki and atuk perempuan aku dah duduk dengan mak su aku dekat johor ni..

Banyak benau berjalan sedangkan baru jer habis majlis akak aku kahwin.. ok pasal tuh nanti later aku update yer.. huhu... selama dekat utara ni dan jadi orang utara ni.. aku pun mula la belajar jadi orang kampung.. duduk dekat sawah padi.. and aku dapat satu ketenangan yang tersangat la best.. kalau aku nak larikan diri lepas ni memang utara la jadi tempat perlarian aku.. eh dah kantoi da.. haha.. meh aku share sikit pic selama aku kat sana.. and dengan tak sengaja si Hajar pun terjebak jugak dalam shortvacation ni sebab nak teman aku drive kan.. huhu..





Masuk kampung orang pinjam motor merayap pergi sawah padi... rasa sejuk air dekat kampung.. haish.. rindunya semua benda tuh.. sangat rindu... kalau de masa lagi memang aku akan pergi balik sana.. nak makan best yang murah.. hahaha..


Thanks alot ajaa.. seminggu kau mereput kat umah aku... dari majlis akak aku sampai la ke Perlis kau terjebak... makin lama persahabatan kita pun jadi makin diluar jangkaan kita kan... tak sangka senyap kita dulu bila start jumpa terus kita jadi makin rapat..alhamdulillah..

Pada Afiq... study lek lok.. ingat semua susah payah mama and ayah hantar kau jejauh tau... penat habis kenduri pun masih ada terus hantar kau... jangan ulang silap sama macam dekat Asasi dulu... pointer naikkan lagi.. kak ngah selalu doakan kejayaan adik2 kak ngah.. kita sama2 banggakan mama and ayah yer..


Tuesday, 29 September 2015

Bawak Mulut @ Orang Tengah



Assalammualaikum..

Sementara nak menunggu si Zalikha Hasim aka Kekwat... eh silap keknis.. acah-acah tuh... hahaha.. habis kelas.. sempat la aku nak menjengah ke blog aku ni kan untuk harini.. dengan baki bateri yang tinngal 14% ni.. harap bertahan la untuk aku siapkan post ni yer.. hahaha... sabar yer baby novo..

Kenapa tajuk entry aku tuh macam lain macam jer kan.. marah ker...eh why bother entry aku suka hati aku la kan.. hahaha.. okeh acah mak enon... entry harini aku nak ceritakan kesilapan aku sendiri yang terlalu percaya cakap orang sampai merosakkan hubungan persahabatan sendiri.. people always make mistake... cewah saja nak sedapkan hati sendiri sebab silap yang aku rasa patutnya aku buat benda sama macam dulu aku buat time problem aku dengan lynah... bertanya sendiri terus terang sebelum dengar cakap orang lain.. huhu..

Apa ceritanya ni?? ok macam ni lah kan.. Sejak pertama kali aku masuk sini.. aku kenal dengan someone dan berkawan baik dengan Nad.. tapi disebabkan silap dia sendiri jugak yang sejak berkawan dengan kawan satu poli aku dia macam lupa dia ada kawan... *nad pun satu poli aku tapi batch bawah and aku tak kenal sangat.. kira macam bercinta lupa kawan la ni... so hati naluri aku yang sendu ni mudah la terasa.. yela kan kawan baik gelak2 dulu jadi macam tuh.. sendu mak kat sudut katil tau.. lepas tuh ditambah la pulak dengan orang yang cuba menyampaikan kat mak ni cerita2 tanpa tanya tuan badan terus la berangin.. maklum mak ni suka makan halia,ubi tuh badan berangin.. effect katenya.. hahaha.. sebenarnya memang panas baran pun.. hahaha..

So satu malam tuh aku melepak la pulak dengan kawan baik bf die merangkap kawan satu poli aku and kawan satu kelas aku.. tak pasal tanya apa masalah aku and iqwan.. and ada benda buruk yang pasal aku dijaja.. aku lagi la jadi terkejut asal jadi macam ni pulak kan.. lagi la bertambah angin aku... akhirnya atas rasa kehendak hati sendiri lepas semua benda aku pun pergi la menghadap si iqwan.. and aku pun dah dapat jawapan yang benda tak datang dari mulut dia..


Harini pulak tadi.. si ika pulak jumpa nad and luahkan semua la.. and jawapan sebenar and orang sebenar yang keluarkan cerita pun kiteorang dah mula syak siapa and bukti banyak datang dari dia... harap semua benda ni akan berakhir dengan nama aku and iqwan sama-sama bersih la kan.. sebab aku and dia datang dari tempat belajar sama.. kelas sama.. tak nak la gara-gara benda bodoh ni banyak benda jadi tak best..

p/s: pada si pembawa mulut.. alim mana pun awak.. kalau mulut tak jaga sama jugak.. bab aurat awak tahu.. bab jaja cerita awak tak tahu pulak dosa pahala.. ceh... hilang respect aku.. sorry bro.. mulut tuh simpan sikit.. takut.. dari boleh bercakap jadi tak boleh bercakap...




Pada Nad and Iqwan.. kita sama mangsa.. and sorry untuk semua benda and aku maafkan jugak semua benda... 0-0... selamat hari raya.. syukur selalu... eh.. hahahaha..

Saturday, 26 September 2015

Sorry Baby D..



Assalammualaikum..

Harini entry aku semua pasal kehilangan cewah.. untuk dapatkan baby novo aku terpaksa jual baby D aku... apakah baby D tu?? Sejenis haiwan berkaki empat ker?? haha.. tak adalah.. baby D tuh baby nikon aku... aku terpaksa jual untuk cover balik duit aku.. nak buat macam mana kan.. selagi boleh tak nak menyusahkan ayah and mak.. selagi tuh la aku cuba usaha sendiri... in sha ALLAH..

Berat sangat sebenarnya hati ni nak lepaskan.. yelah kan benda yang paling aku nak sangat and aku sayang sangat... banyak jugak jasa dia pada aku... sayang kot.. banyak juga tolong kawan2 aku untuk snap pic assignment... buat shoot business.. tapi apakan daya... baru setahun aku merasa.. mengidamnya dah lama tapi atas kata terpaksa... memang terpaksa la kan.. hahaha


sekarang aku still mencari kalau ada sesiapa yang nak beli baby D aku ni la kan.. sebab sekarang aku kena struggle teruk untuk belajar guna duit sendiri semua.. so semua yang aku perlukan pun kena la sendiri jugak.. aku kena lepaskan benda yang hanya kehendak kepada keperluan.. banyak jugak la benda aku kena kira-kira balik ni kan... harap segalanya di permudahkan lah.. aaminn...

baby D sorry.. bukan aku tak sayang kau.. tapi aku terpaksa... please cari tuan baru yang boleh jaga kau sebaiknya and mungkin lebih baik dari aku... seriusly... aku akan rindukan kau... byee baby D..



Rindu Baby Asus..



Assalammualaikum..

Rasanya dah lama sangat aku biarkan blog aku kesunyian.. berhabuk teruk.. nak buat macam mana sejak tak ada baby asus aku patah tangan sikit la.. memang kalau ada pun aku akan jarang update gak tapi tak ada la sehabuk macam ni kan.. huhuhu..

Dengan rasminya harini aku guna laptop baru aku.. aku dah pun tolak baby asus aku untuk dapatkan baby novo ni dengan harga Rm200 nak buat macam mana kan.. motherboard dah terbakar... kalau aku betulkan sekalipun akan ada masalah.. so better aku lepaskan dia pergi.. *ayat sedih gittuew.. haha..tapi memang sedih la kan.. paling lama berkhidmat dengan aku kan.. 4 tahun.. setia betul dia dengan aku... tak pernah curang.. hahaha.. aku pun setia tau dengan dia... aku tak pandang pun baby lain selain dia.. kekok rasanya untuk pakai baby novo yang baru ni.. segalanya berbeza... so tengah biasakan la ni.. huhu..

kalau dulu baby asus aku.. aku letak dalam beg purple.. keyboard punya cover purple... baby novo aku tak payah buat macam tuh.. satu body dia purple.. memang peminat tegar purple macam ni la kan.. hahaha.. tapi sebenar nak try warna lain sebab nanti mesti semua akan cakap... eh kau ni purple lagi.. haha.. nak buat macam mana kan...


Lawakan baby novo aku... kalau ikutkan aku memang nak pakai asus lagi.. tapi kenapa aku nak bayar benda sama dengan kelebihan yang lain-lain kan.. baby asus aku dulu 14' inch jer.. baby novo aku sekarang ni 15.6' inch.. dalam semua still sama standard sekarang cuma aku upgrade ram jadi 6gb.. and kalau aku ambil baby asus baru... windows sekarang windows 10 yang mungkin tak akan support banyak software untuk aku buat assignment nanti... tak apa la.. aku akan jaga baby novo ni macam aku jaga baby asus aku..

Aku akan rindu baby asus aku macam mana pun... sebab aku seorang yang sangat sayangkan barang-barang aku sampaikan kawan-kawan aku semua kan tegur satu perangai aku ni.. nak buat macam manakan.. kalau nak dikatakan handfon zaman-zaman dinasti ching.. *okeh tuh tipu.. hahaha.. means fon lama-lama aku still ada boleh pakai lagi... rosakkan pun akibat cuaca.. eh.. hahaha... tak la.. rosak sebab bateri.. and adik-adik aku pakai jahanamkan... sedih tapi dah bagi adik-adik so bukan hak aku la kan.. huhu...

Thanks mama tambah sikit duit untuk dapatkan baby novo ni... kak ngah akan study betul-betul untuk degree ni dan buat mama bangga yer... love you mama...