Wednesday, 22 July 2015

Salam Syawal..



Assalammualaikum..

Rasanya dah terlalu lama aku tak menjenguk kesini.. lepas baby asus aku buat perangai.. hanya mampu update dengan handfon jer la... huhu

Pejam celik pejam celik.. plink2.. haha... dah masuk 6 syawal dah pun.. macam tak percaya.. puasa pun tak rasa.. mungkin faktor usia.. buatkan raya jadi makin tak excited macam waktu kecik2 dulu..

Yelah sepupu sepapat semua dah besar.. masing ada kehidupan masing yang buat silaturrahim tuh makin lama makin jarak kot.. tapi entah.. yang pasti bila berkumpul semua mengila jer... cuma kadang jadi awkard moment.. tak tahu nak sembang pasal apa sangat.. hehe


Share satu pic family.. hehe.. tema tahun ni oren.. dah jadi satu keutamaan bila raya pertama setiap tahun sedondon... ataupun boria.. kalau dulu benda ni macam jadi satu bahan gelak orang tapi sekarang dah jadi trend satu keluarga satu tema.. huhu

Raya tahun ni.. agak hambar.. sebab aku and adik aku kerja time raya.. so.. family aku pun tak beraya sangat...
Tapi raya tahun ni la buat pertama kalinya aku tak bertekak dengan akak aku.. kalau tak setiap tahun raya bergaduh... aku un tak tahu kenapa... makin besar... kepala masing2 itu batu atas duduk jugak... haha.. aku mengaku tuh... tapi alhamdulillah la kan...

Apa pun... selamat hari raya semua... maaf zahir batin.. nanti update lagi... banyak benda nak share... hehe

Wednesday, 8 July 2015

Kesayangan... BoyFriends Gred A++...



Assalammualaikum..

Mencuri sikit masa sementara nak balik ni... siapa kesayangan? Siapa pulak bf gred A++…


Inilah dia kesayangan aku dunia akhirat... atuk kena masuk wad.. isnin haritu atuk demam, muntah2 and tak berdaya nak berdiri sebab skip cucuk kencing manis... haish... maaf atok... tak ada untuk atuk.. jaga atuk.. tapi tak pernah sekali kak ngah lupa untuk doakan atuk..

Atuk ingat kan atuk ada tanya kak ngah.. bila nak kahwin.. kalau boleh.. biarlah cepat.. sempat atuk tengok.. kak ngah tak suka atuk cakap macam tuh... rasa bebanan kat bahu kak ngah ni.. kak ngah tak mampu janji apa..

Atuk la atuk yang paling rare.. boleh rempit naik motor jauh2.. suka bawak kak ngah jalan2 waktu dulu.. selalu usik kak ngah.. and kak ngah pun selalu usik nak pijam duit atuk...

Atuk.. kuat la yer.. jangan lemah.. tak sanggup tengok atuk macam ni.. atuk kesayangan and bf kak ngah yang tak pernah kecewakan kak ngah...

Kak ngah sayang atuk... tak ada penganti.. tak ada yang lain.. atuk kuat yer.. ramai sayang atuk and perlukan atuk lagi... in sha ALLAH.. biarlah bukan atuk tengok kak ngah kahwin jer... kak ngah berjaya punya segala.. in sha ALLAH.. kak ngah bawak atuk jalan2 naik kereta macam atuk suka...

Saturday, 4 July 2015

Mengejar atau Dikejar...



Assalammualaikum..

Lepas jer post entry tadi... Boleh pulak aku terlelap... penat sangat agaknya.. penat badan,otak even hati pun penat barangkali... last2 bangun sebab perut lapar... sebab buka makan kuih jer.. kriuk2 la perut aku apa lagi.. kang tak pasal gastrik.. tak dapat den puasa kang... hahaha..

Bangun jer tido... check2 fon berharap dapat sesuatu dari apa yang diharapkan... tapiiiii... punohhh... tak ada apa pun... mengejar atau dikejar... itulah yang aku nak cakap...

Setiap orang mesti pernah merasa keadaan ni kan... aku tengah merasa benda ni... lawak pun ada bila aku fikirkan balik... entah macam mana la semua benda ni boleh jadi... perkenalan... bermula insta... mungkin aku yang terlalu mengejar... nampak tak terhegeh kat situ... semua gara budak2 ni punya idea... yang convince kan kata... "die suka kau tuh az.." hahaha.. yang akhirnya... aku pun tak tahu nak cakap... macam kata2 dalam gambar tu...

Kenapa aku ego? Atas sebab2 hal macam ni la.. bila aku beria... semua benda jadi disaster... nanti bila aku hilang... ada jer yang baru sedar aku ni sebenarnya wujud dalam kehidupan diaorang...

Bila aku cakap benda ni... orang akan marah aku... kata aku bukan second choice... tapi memang dari dulu.. i'n always be the second choice to others.. haha.. dah biasa benda ni..

Macam orang kata... makin kita besar kita dah tak heran orang nak datang or pergi dalam hidup kita... rasa nak stay... tak nak aku tak paksa... tapi... pergi biarlah aku tahu sebabnya... jangan bagi harapan.. then biakan aku rasa macam tarik tali... bila aku nak pergi dihalang.. bila aku ada.. tak dipandang... habis aku nak rasa apa..

Aku penat semua benda ni.. aku terlalu memikir... mungkin.. sebab aku punya hati.. hati aku bukan tempat orang datang ketuk.. and bla..

Tak apalah duhai hati.. sado kan semua benda in sha ALLAH.. kau akan kuat dari segala.. chaiyok2.. 


Cuti tanpa Cuti... Adeh!! Sakitnya Tuh Disini..



Assalammualaikum..

Sekian lama tak update blog... disebabkan qouta wifi 5gb yang adik aku habiskan dalam masa 5 hari... line pun macam siput sedut dah... ni pun mampu update pakai fon jela... huhu... yang paling menambah pilu and sendu aku bila baby asus aku pun dah buat hal pulak.. setelah 4 tahun pakai... first time dia buat hal macam ni... nak bermanja la tuh.. tapi tak kena masa....sebab gigih nak guna duit arah lain... kena la melabur untuk baby asus aku ni...

Apa aku jak cerita untuk entry kali ni yerrr... hahhaha.. banyak sangatttt... tapi aku nak cerita keadaan yang terbaru aku jela.. sekarang ni aku part time dekat cosway... selama cuti ni la kan.. sampai la aku naik sem 2 nanti.. nampak tak cuti macam tak cuti... cuti aku penuh aktiviti yang tak ada rehat... aigooo... pening mak tau...

Celik mata nak kena layan budak-budak mama jaga, kalau kerja lepas tuh masuk kerja... disebabkan part time jer... waktu kerja aku tak menentu and aku kerja 4 or 3 hari seminggu jer.. Kalau tak kerja pun aktviti aku penuh jugak... penaaatttt...

Sekarang pulak bulan puasa, tolong mama buat kuih raya, nak kemas rumah lagi... terbongkang terkangkang aku dibuatnya... haha.. macam-macam benda kena settle walaupun tak study... otak tak berhenti fikir n fikir... hahaha

Lagi pulak bulan depan akak aku nak kawin.. and aku lah yang paling banyak kena uruskan benda sekaligus jadi driver tak bergaji mama aku la untuk beli barang-barang kahwin..

Aktiviti semua ni buat aku pun tak ada masa untuk diri sendiri.. so bila orang asyik tanya aku pasal bf.. jawapan aku... aku tak ada masa nak fikir.. kalau ada yang nak pun.. aku tak pasti semua tuh... rasa macam nak lari jauhhhh... tengok siapa yang akan gigih cari... tapi kau jangan perasan azmiera... kau ingat kau sape orang nak cari kau... *carut diri sendiri... hahaha

Harap semua urusan yang tengah aku settlekan dipermudahkan la... letih sudah... huhu.. tapi jadual aku pack smpai bulan9... haha.. tak apa lah... layankan jela... lepas tuh dah tak payah fikir... boleh macam tuh? Hahaha

Jumpa lagi lain hari... mau layan perasaan sendu ni sekejap... entry ni tak ada pic... sebab siput dah buat masak lemak cili api... adiosss... huhu