Saturday, 14 February 2015

This Feeling...



Assalammualaikum..

Tak tahu macam mana aku nak mulakan post aku harini.. apa yang aku buat.. aku tengah lepak.. dengan akak umah aku.. and kawan waktu belajar dia.. tapi... perasaan aku kacau bilau.. tak tahu kenapa...

Dalam gelak tawa.. aku tenggelam dengan perasaan sendiri.. aku tak tahu mana aku nak lari.. buang perasaan ni.. aku sepi ker?? Aku masih ok lagi... masih mampu tahan semua ni... entah kenapa... jiwa aku kosong.. jiwa aku melayang... haish..jiwa.. mana kau pergi??

Bila dalam keadaan macam ni.. keliru ke aku?? Entahla.. aku dah jumpa cinta yang aku harap dan tunggu.. tapi pasti ker.. dia pun macam tak nak berterus terang... main tarik tali.. aku tak mampu berharap lebih.. aku tak sangka semua ni dalam waktu yang sekarang..

Lagi satu.. sentiasa menunggu.. tanpa lelah.. tanpa jemu.. kejam ke aku.. membiarkan cinta dia disitu.. kadang aku yakin.. kadang aku celaru... yang ini aku pasti akan tetap disitu... tapi layakkah aku mendapat cinta sebesar itu..

Lagi satu cinta yang paling banyak memaksa aku... paling banyak menyakitkan aku.. tapi cinta ni memang tiada keyakinan pada aku.. untuk aku teruskan dengan dia.. tapi aku tak tahu macam mana aku tolak dia tanpa menyakitkan dia.. aku je nak fikir hati dia.. dia datang and pergi sesuka hati... maybe.. cara tuh aku akan buat jugak nanti...

Banyak benda yang akak-akak rumah aku nasihat... tapi diaorang akan sokong apa je keputusan aku... siapa yang aku nak dalam hidup.. and bahagia tak aku dengan keputusan aku tuh... 

Istikharah entahla... tak tahu mana nak mula.. huhu.. kadang aku pening dengan hati aku sendiri... aku harap biarlah ada jumpa jalannya.. untuk masa sekarang fokus dengan perancangan aku dulu.. 

Cintai dulu ALLAH.. in sha ALLAH.. cinta lain akan hadir.. aaminn...


Wednesday, 11 February 2015

Arz Turns 22..



Assalammualaikum..

Berapa hari ni aku tinggalkan jer blog aku ni berhabuk.. sebab aku malas nak bukak lappy aku ni ha.. al maklum.. duduk hostel.. situlah meja makan, situlah jugak meja study.. hehehe.. so malas nak semak aku simpan jer lappy.. memandangkan besok aku tak ada kelas and free aku pun bukak la lappy ni update beberapa cerita yang tertinggal beberapa harini...

9 February 1993.. Lahirnya seorang bayi perempuan yang diberi nama AZMIERA AZNIEYZA BT ROSLAN.. and aku lah tuh... hehehe.. dua hari lepas secara rasminya.. aku dah pun 22 tahun.. hehehe... tua dah aku ni.. tua pada usia.. tidak pada rupa.. cewah... hahahaha..


Nampak tak kek tuh... kek ni budak bilik aku yang aku baru jer kenal 2 minggu.. tapi dah buat suprise bufday untuk aku.. sangat la speechless... aku tak tahu lak budak ni tahu.. segan saya.. cewah.. hahaha... 


Inilah muka-muka yang menjayakan program bang bang boom.. eh.. hahaha... tak la.. diaorg ni la yang sambut bufday aku.. thanks... abaikan muka aku macam mak minah sebab main rembat jer tudung member aku tuh,.. hahaha.. sayang korang sangat and ketat-ketat.. moga persahabatan ni terjalin hingga ke jannah hendakNya.. aaminn.. ramai yang wish... alhamdulillah aku dikelilingi orang-orang yang sangat menyayangi aku.. dan penuh dengan kasih sayang... in sha ALLAH aku doakan diaorang dunia and akhirat... 

Malam kemuncak bufday aku pulak... nak dijadikan cerita.. ramai nak col aku serentak.. hahaha.. tak menang tangan aku nak elak sana.. elak sini.. hahaha.. aku happy and aku dapat suprise... setelah bertahun.. rony wish bufday aku untuk tahun ni.. tak tahu nak rasa apa.. wish bukan dalam message.. tapi terus col.. cramp jugak muka aku dengan nak senyum and sengih jer dengan gelagat die.. nak col.. tapi nervous... hahaha..


Ya ALLAH terima kasih kau berikan lagi aku peluang untuk bernafas sehingga sekarang... memberi aku peluang menambah ibadah... dan memperbetulkan apa yang tak betul.. in sha ALLAH aku akan cuba istiqamah... aaminn..



Sunday, 8 February 2015

Please Dont Come Back..



Assalammualalaikum..

Apa yang aku cerabih ni kan pasal please dont come back? benda apa yang aku tak nak datang lagi? benda apa lagi.. sejenis benda yang berkaki dua.. bernama aizad izwan.. entah kenapa setelah lama menyepi sekarang kembali menuntut tempatnya disisi... layak kah lagi??

Ye memang aku akui yang aku banyak halau dia supaya pergi.. tapi kalau dia nak dia akan stay kan? dan tak akan give up.. banyak benda yang dia boleh buat... ada dengan aku time senang dan susah... bukan datang and pergi suka hati..


aku setuju dengan kata-kata ni.. kalau dia tak ada effort untuk letakkan aku dalam kehidupan dia kenapa mesti aku nak berusaha bagi peluang pada dia? salah aku lagi ker?? dia datang balik macam tak ada apa yang jadi.. and persoalkan kenapa aku yang nak rasa sakit sedang dia yang ditinggalkan?? ingat aku tinggalkan dia perasaan tuh boleh hilang sekelip mata ker? tak semudah tuh.. aku bagi dia masa dalam kejauhan ni untuk membuktikan apa yang dia janji.. tapi dia tak buktikan apa-apa and yang aku tahu.. lebih ramai lagi kawan perempuan yang dia ada.. tahniah... hahaha..


Maybe sebab ni jugak dia berani untuk datang and pergi... dia tahu perasaan aku masih ada walaupun sikit pada dia.. jadi dia tahu aku tak akan sesekali untuk menolak dia.. kadang aku rasa bodohnya aku.. tapi kadang aku rindu saat tuh... entahla kadang aku keliru... kehidupan aku yang sekarang.. tanpa dia.. tanpa kenangan aku dan dia.. aku cuba padamkan semua tuh...

Salah aku ker semua permainan ni terjadi.. salah ker aku nak jaga hati aku sendiri? salah ker semua yang aku buat ni.. semuanya aku serahkan pada ALLAH.. aku pasti hanya DIA yang ada jawapannya.. aku tahu pasti akan ada jalan buat aku akhirnya nanti..  aku sentiasa doakan dia akan bertemu perempuan yang selayaknya buat dia.. in sha ALLAH.. sebab aku tak akan pernah sekali pun kembali disisi dia.. tak akan... maaf..





Saturday, 7 February 2015

Kehidupan Bergelar Pelajar...



Assalammualaikum..

Aku nak share story kehidupan aku setelah bergelar pelajar sekarang ni kan... semuanya berubah 360 darjah tau.. 6 bulan lebih aku bekerja... sekarang jadi student jadi lain pulak la.. memang agak susah hati untuk study.. tapi keadaan tak serumit waktu bekerja even ade duit sendiri... hehehe..



Yessza.. pic tuh.. aku siap awal tau pagi tuh.. sekarang dah duduk hostel kena la bangun awal giler.. tapi tak ada pulak beratur tunggu bilik air.. maybe sebab degree.. kelas lain-lain masa.. so tak semua pergi serentak macam kat poli dulu.. pepagi gigih bangun.. tapi bagus jugak bangun awal.. kalau tak kat umah sewa dulu.. aku la mandi paling last sebab aku masuk kerja paling lambat... hehehe..


For sure aku tak kisah hadapi semua tuh sebab semua ni impian aku sendiri.. and inilah harapan mama and ayah aku.. aku sayang diaorang.. kekuatan aku.. penyokong kuat.. cinta mati aku.. sampai bila-bila.. tanpa diaorang.. aku tak ada dekat sini.. in sha ALLAH perlahan-perlahan aku akan bayar balik semua... and there is someone yang banyak tolong aku.. in sha ALLAH... ALLAH akan balas semua kebaikan dia dengan menunaikan segala impian dia jugak.. pada kawan2 baik aku, orang-orang dalam hidup aku yang mendoakan.. aku sentiasa doakan korang semua dunia akhirat..

Kehidupan aku berubah dengan kesibukan terkejar masuk kelas, assignment, kuiz, presentation, project and kawan baru dalam dunia baru aku.. in sha ALLAH semuanya aku akan tempuh dengan redha and berkat doa mama, ayah and semoga segalanya mendapat redha ALLAH S.W.T..

Aaminn...





Minggu Silaturrahim Unikl..



Assalammualaikum..

Entry kedua aku nak post pasal minggu suai kenal atau bahasa unikl minggu silaturrahim.. hehehe.. orientasi sebenarnya... kesibukan yang melanda gara-gara ini la jugak aku tak dapat nak update apa-apa dengan kondisi laptop aku belum format.. cewah kondisi sangat kau.. indon mali jugak.. hahaha.. so aku pun tak la update pape.. story mory ni aku simpan buat pekasam.. hehe..

Apa yang aku dapat dalam program ni? aku dapat jerawat dimuka ku.. hahaha.. gara pergi kem dengan air kotor.. maklum la kulit sensitive sangat.. nak membiak cepat nak hilangkan bekas jerawat ni azabnya.. terpaksa la touch up foundation 14 inci.. hahaha.. ok dah melalut.. haha..

Inilah yang aku dapat... kawan baru waktu dalam minggu suai kenal tuh.. dengan buat persembahan last minute.. tapi menang.. hebatkan kami.. alhamdulillah.. hasil idea aku.. saya suka.. saya suka.. idea aku tapi bincang la sama-sama apa nak tambah nak tolak.. hehehe... ramai bawah aku... diploma... haha.. dulu diploma rasa budak-budak.. bila masuk degree aku dah faham perasaan orang tua tuh macam mana... hehehe...


Then pic yang kedua ni pulak.. inilah roomate aku.. kami 4 orang sebilik.. semua baik belaka... akak ni jer sama macam aku.. mulut kecoh sikit.. sikit ker? banyak sebenarnya.. hahaa.. yang pkai tudung pink tuh budak lagi.. baru 19.. hehe.. yang tudung hitam tu pulak... sebaya aku.. sangat sopan.. so terkadang aku pulak yang sengan nak menjemah sangat... yelah... aku jer buat bising and banyak tanya.. hahaha.. memang tabiat dari kecik tak boleh buat apa la kan.. hehe..

So kesimpulan yang dapat aku buat.. kehidupan baru aku sekarang adalah kehidupan aku yang ni.. bersama orang baru sekeliling aku.. harap semuanya dalam keadaan baik-baik sahaja sampai keakhirnya.. aaminn..



Nike Air Max Menawan Hati Beta..



Assalammualaikum..

Agak lama rasanya aku tak menjengah ke dalam blog aku ni kan.. berhabuk dah.. huk..huk.. nak buat macam mana kesibukan melanda.. internet tak ada.. and bru start minggu pertama kelas yang tak ada kelas.. macam mana tuh? hahaha..



Siapa yang pernah tengok kasut nike version ni.. mesti ramai kan peminat nike yang duk usha jer.. sama la kita (sambil buat muka excited).. hahaha.. aku duk usha lama je kasut ni.. biasanya kasut limited edition macam ni mahal harganya.. so ak pendam jela niat aku untuk memilikinya... hahaha.. tapi member belajar aku ni pulak cakap harganya rm100 lebih jer dekat IG.. tapi persoalan.. ori ker.. aku nak yang ori.. ceh.. memilih and demand kan?? macam banyak duit.. hahaha..

aku tengok orang pakai macam sweet-sweet and rare sangat.. tak apalah satu hari nanti merasa la kan.. aaminn... kalau bukan version ni maybe version lain yang lagi rare ker kan? tunggu satu hari pasti akan cuba memiliki nike sepasang.. hehehe..