Wednesday, 21 January 2015

Hari Terakhir Seorang Kuli..



Assalammualaikum..

Esok merupakan hari terakhir aku sebagai IT Asisstant dekat company NewVoice2U ni.. setelah berkhidmat selama 6 bulan... lebih kot aku rasa.. aku harus pergi.. cewahhh.. kelas kan... sabtu ni bermula lah kehidupan aku yang baru.. sebagai seorang student... alhamdulillah.. aku mula melangkah dari suku impian aku.. hehe.. suku katanya.. banyak and jauh lagi impian yang aku nak kejar... in sha ALLAH andai aku panjang umur kan.. aaminn..


Aku suka dengan orang-orang dekat sini.. cuma ada certain yang aku tak berapa nak berkenan tapi aku layan jela.. yang penting aku tak kacau diaorang.. diaorang nak cakap belakang ke apa pasal aku.. aku tak kisah.. diaorang pun bukan kenal aku rapat... ada dalam kehidupan aku so siapa diaorang nak judge luaran aku..

Aku tahu ramai yang anggap aku ni cuma bagi alasan and tipu aku masuk study.. pertikaikan banyak benda... the real things memang aku masuk study.. tawaran program yang aku dapat pulak... benda yang sangat aku idamkan.. sebab mulut aku suka cakap aku nak jadi software engineer... harap ada lagi satu impian aku untuk sambung study luar negara tercapai la.. penuhi impian ayah and mama untuk lawat aku luar negara.. aku sanggup buat apa jer untuk bahagiakan mama and ayah aku... in sha ALLAH.. aku akan bagi kesenangan untuk diaorang and hantar diaorang pergi rumah ALLAH.. biar la diaorang senang hati dengan aku in sha ALLAH ... walaupun aku bukanlah anak yang terpandai kalangan adik beradik aku...

Jauh pulak pergi.. point nak cakap pasal budak ofis... aku bersyukur ALLAH bagi aku pengalaman untuk kenal orang baru yang sangat baik... abg fadzli suka ajar aku banyak benda... abg nuar suka buat lawak sengal.. kak ikin,kak ian,kak isma,kak jua.. kakak2 aku yang sangat baik.. ambil berat, tak berkira, mulut lesar tapi hati sesuci murni... hehehe.. ALHAMDULILLAH.. aku doakan mereka dunia akhirat... aaminn..

Selamat tinggal alam pekerjaan.. hai alam pendidikan... saya datang(sambil berlari-lari anak2).. hahaha.. adios..

Tuesday, 20 January 2015

Penang Aku Datang..



Assalmmualaikum..

Harini aku mencuri masa terluang yang memang aku nak habiskan sebelum aku angkat kaki dan pergi daftar study.. hehehe.. secara rasminya minggu ni minggu terakhir aku kerja dekat companya ni.. and secara tak langsung.. anis ambil alih tempat aku.. alhamdulillah... aku bagi jalan untuk orang lain mencari rezeki..

Ok berbalik kepada tajuk entry aku harini.. PENANG AKU DATANG... kelas kan.. macam istanbul aku datang sangat.. macam jauh jer.. macam jauh jer... hahaha... firstly aku nak ucapkan thanks untuk kak su and kak miza atas trip ni.. fully support by them.. so touch... diaorang tersangat la baik dengan aku.. aku cuma keluarkan duit belanja aku jer... tiket flight and hotel under diaorang...

Inilah pertama kalinya aku jejakkan kaki aku dekat Penang dan kali pertama juga aku terbang naik flight... satu pengalaman yang tersangat la aku tak akan lupa sampai bila-bila...  sekurangnya aku pernah merasa naik... alhamdulillah... and perjalanan aku pergi and balik dalam keadaan selamat.. berkat doa and restu mama and ayah bagi aku bercuti...











Inilah antara gambar dari 400 keping yang boleh aku share.. hahaha... aku naik airasia.. bukan firefly... snap jer pic tuh.. jejaka yang berdua tuh kawan kak su... kesana sebab teman kak su bertemu mereka.. yang kecik tuh zikry merangkap someone yang tengah kak su mengenali.. hehehe... yang sorang tuh namanya afiq.. kawan zikry... nasib baik diaorang boleh nak melayan gadis perasan cantik yang suka bergambar ni... hahaha...

Thanks alot... sangat best untuk semua... kenangan, makanan, orang penang jugak... semua baik.. ketenangan jugak dapat aku cari... aku berjaya lupakan dia sedikit demi sedikit.. dia tak ada saat aku cuba mengapai kejayaan... thanks alot... kau menyedarkan kau kau tak berbaloi untuk aku ingati... aku doakan kejayaan kau dunia akhirat aizad izwan... 

Thursday, 15 January 2015

Myvi Biru.. Idaman Kalbu..



Assalammualaikum..

Harini kemain gigih lagi aku habiskan masa berblog kan... post aku kali ni pulak pasal kereta baru perodua yang baru... tak adalah baru... myvi yang diberi nafas baru jer... and paling suka ada warna biru... aku tak tahu kenapa sekarang ni aku tersangat lak minat warna biru or senang citer royale blue.. sangat memikat hati..



sangat la comel warna ni.. dan sejak aku dah selalu drive kereta kawan kak su myvi manual fully modified.. aku macam dah terjatuh hati pulak dengan myvi.. sedap jugak bawak myvi ni... aku pulak memang sangat suka dengan kereta manual sebab aku suka speed.. kereta bapak aku nak aku lenjan? memang tak la saga flx standard aku nak lenjan.. tak jadi apa.. hehehe..

In sha ALLAH.. satu hari bila aku dah habis semua ni.. aku kan cuba kumpul aset aku sendiri tanpa menyusahkan siapa pun dalam hidup aku.. and aku akan balas balik semua kebaikan yag diaorang dah buat pada aku.. in sha ALLAH.. mungkin waktuh tuh bukan myvi biru... tapi porsche warna biru.. cewah angan-angan mat jenin.. tak salah kalau itu impian.. aaminn...

Malang Tak Berbau..



Assalammualaikum..

Kejadian ni berlaku semalam... semalam adalah hari yang sangat memeningkan dan memenatkan penuh duka dari suka.. kenapa dengan tajuk aku ni.. malang tak berbau... semalam motor kak su.. merangkap akak rumah aku hilang.. dah la yang kena berhadapan dengan situasi tu aku.. semua macam tak nak percaya aku bila aku cakap motor tak ada.. haish..

Dengan semalam banyak yang aku plan nak setelkan untuk kemasukkan sambung belajar aku tuh.. semua jadi tunggang langgang.. sian aku tengok kak su.. menangis yang tahap aku pun tak tahu.. ralat sangat bila motor tuh kita beli dengan duit gaji first kita kan.. lagi la sedih.. nasib baik jugak semalam aku cuti... pinjam kereta membe dia.. drive pergi kajang untuk ambil semua dokumen nak buat report and claim insurance.. harap dia dapat la full payment insurance sekurangnya ada la balik duit yang dia dah habis bayar motor tuh... motor apa??


Motor yang orang ramai memang nak and cari lagi-lagi budak muda.. rasanya memang pencuri tuh dah aim motor akak ni.. sebab tuh la senang jer hilang...memang malam kejadian tuh akak tuh dengar ada orang menjerit-jerit cakap "woi, ko buat apa tuh" tapi dah kita duduk rumah flat tingkat 7.. kita jadi tak ambil tahu dengan dah malam buta... takut jugak la kan nak menjenguk.. tu la kan malang tak berbau.. kalau ada bau.. dah lari dah standby siap sebelah motor.. hahaha

Apa pun aku harap kak kuat untuk redha and ikhlas kan kejadian ni jadi.. in sha ALLAH ada hikmah di sebalik kejadiannya.. aaminn..


Penantian Yang Terjawab Akhirnya...



Assalammualaikum..

Akhirnya dapat jugak mak jemah mencuri ruang dan masa mak jemah untuk mak jemah berblog harini.. diatas kesibukan yang melanda.. mak jemah pun dah macam xrupa orang pun ada dah.. hahaha.. kalau tak rupa orang adakah mungkin akan berupa hantu kak limah balik rumah?? Hahaha.. alhamdulillah.. masih cantik,muda jelita walaupun.. hakikat.. hahaha.. tak baik mencela nikmat ALLAH... ustazah la pulok.. hehee

Okeh dah jauh sangat mak jemah mencarut dan mencirit ni.. eh.. hahahaa.. tajuk post mak jemah harini pasal alhamdulillah.. akhirya.. kenapa yer.. dah nak kahwin ker?? Oh nooo.. tak mungkin..lambat lagi.. hahaha.. mak jemah nak kongsi kegembiraan.. akhirnya.. aku dah dapat sambung belajar.. ijazah sarjana muda... alhamdulillah.. penat tau tunggu.. and penat jugak aku nak cakap aku ni mak jemah.. makcik2 sangat.. hahaha..


Unikl... betul ker keputusan yang aku ambil ni.. in sha ALLAH berkat doa mama and ayah semua keputusan aku ambil semua mendapat restu dari diaorang.. wah ayat kelass sangat...

Aku tak akan sia-siakan peluang yang ada.. semoga aku dapat buat lebih baik dari diploma.. aaminn..

Thursday, 8 January 2015

Ex vs Kawan Baik



Assalammualaikum...

Tajuk entry mak jemah harini Ex vs Kawan baik.. apa pendapat korang semua tentang tajuk ni.. ramai yang cakap ex tak akan pernah jadi kawan baik sebab susah.. nanti nak move on lagi.. bla..blaa..and bla.. tapi bagi mak jemah tak macam tuh.. huhu

Mak jemah ada ex yang mak jemah memang benci satu masa dahulu.. nampak tak ayat klasik sangat.. macam bed time story tau.. hehehe.. banyak benda buat aku benci die.. die senyap.. and aku pun senyap.. ada juga cuba nak bersembang.. tapi akan jadi awkard moment sangat.. hahaha..

Lepas bertahun.. dia muncul waktu aku sem kedua politeknik.. jumpa.. lepak.. tapi bukan berduaaa... nope... hahaha.. ramai-ramai.. hehehe.. alhamdulillah.. kitaorang jarang nak throwback.. apa yang ada kat depan and masa sekarang.. itulah jadi topik.. yang lepas biar lah lepas.. dah besar kan.. hehe..

Tak salah nak jadi kan ex kawan baik tapi dua-dua kena pandai main peranan..no hard feeling.. hanya kawan.. kawan baik.. someone yang dah kenal and faham kita.. kadang ada hikmah kenapa tak bersama.. sebab mungkin ALLAH nak tunjuk yang antara kita and ex cuma boleh bahagia sebagai kawan baik.. bukan kekasih.. kan??

Apa pun.. aku tak pernah menyesal kenal dia and sakit sebab dia.. sebab itu yang menjadikan aku kuat macam sekarang.. pandang kehadapan..fikiran matang.. in sha ALLAH.. Ex akan jadi kawam terbaik yang korang pernah ada.. adios.. hehehe..

Wednesday, 7 January 2015

"Two Is Better Than One"



Assalammualaikum..

Tajuk-tajuk mak jemah sekarang semua bermotifkan english tau.. kelasss sangat kan.. lepas tengok Oh My English baru mak jemah tahu betapa pentingnya English dalam kehidupan.. hahaha.. cewah...

Kali ni apa pulak aku nak membebel pasal "Two Is Better Than One" ni... ok.. ni pun tajuk lagu jugak and tak pernah siapa pun bagi aku lagu ni.. hahaha.. ni lagu berangan aku sendiri jer.. hahaha..

I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought hey
You know, this could be something

'Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I'm left with nothing

So maybe it's true that I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time to figure out the rest of my life
And you thought that it got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes, the way you taste
You make it hard for breathing

'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

Then maybe it's true that I can't live without you
Maybe two is better than one
But there's so much time to figure out the rest of my life
And you thought that it got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, hey (hey, hey)

Maybe it's true that I can't live without you
Maybe two is better than one
There's so much time to figure out the rest of my life
And you thought that it got me coming undone

And I'm thinking, ooh, I can't live without you
'Cause, baby, two is better than one
There's so much time to figure out the rest of my life
But I'll figure out with all that's said and done
Two is better than one, two is better than one

Betul ke macam yang dalam lirik.. berdua lebih baik.. memang kita hidup pun dah di pasang-pasangan kan? ALLAH lebih Maha mengetahui apa yang terbaik.. kita pun tak pernah bersendirian kan.? ALLAH kan ada sentiasa..

Tapi terkadang kita perlu sendirian dari orang sekeliling kita agar kita boleh melihat dengan lebih luas dan melihat segala kesilapan sendiri kan? memuhasabahkan diri sendiri.. mencari jawapan yang dicari... tapi akhirnya akan ada juga yang akan cuba mengapai erat tangan agar kita kuat dan tegak berdiri meneruskan liku kehidupan.. in sha ALLAH.. seseorang dah tercipta untuk aku.. biarlah masa menentukan dengan izinNYA.. aaminn.. hehehe...

When You Look Me In The Eyes..



Assalammualaikum..

Curi sikit masa dah nak balik ni dengan menulis blog.. tak adalah blog ni berhabuk kan.. hehehe.. kelas nampak tajuk mak jemah harini.. tajuk omputih lagi.. korang faham ker? mesti la faham kan.. semuanya belajar english education kan... hehehe..

Kenapa aku pilih tajuk ni.. ni sebenarnya tajuk lagu yang ada orang pernah bagi aku.. siapa? emmm... biarlah rahsia.. wah kemain statement siti nurhaliza sangat.. hahaha.. tak adalah ni lagu yang Mr AirForce pernah bagi pada aku.. penuh makna.. cewah tangkap syahdu pulak.. hahaha.. bawah ni lirik dia...

If the heart is always searching
Can you ever find a home?
I’ve been looking for that someone
I never make it on my own

Dreams can’t take
The place of loving you
There’s gotta be a million reasons
Why it’s true

When you look me in the eyes
And tell me that you love me
Everything’s alright
When you’re right here by my side

When you look me in the eyes
I catch a glimpse of heaven
I find my paradise
When you look me in the eyes

How long will I be waiting
To be with you again?
I’m gonna tell you that I love you
In the best way that I can

I can’t take a day without you here
You’re the light that make my darkness disappear

When you look me in the eyes
And tell me that you love me
Everything’s alright
When you’re right here by my side

When you look me in the eyes
I catch a glimpse of heaven
I find my paradise
When you look me in the eyes

Movin’ on, I start to realize
I can reach my tomorrow
I can hold my head up high
And it’s all because you’re by my side

When you look me in the eyes
And tell me that you love me
Everything’s alright
When you’re right here by my side

When I hold you in my arms
I know that it’s forever
I just got to let you know
I never wanna let you go

‘Cause when you look me in the eyes
And tell me that you love me
Everything’s alright
When you’re right here by my side

When you look me in the eyes
I catch a glimpse of heaven
Oh, I find my paradise
When you look me in the eyes, oh, yeah, ah

So motif nak share benda ni cuma nak bagi tips kalau nak pickupline nanti.. try la bagi lagu ni.. mana tahu menjadi... hehehe... adios...

Monday, 5 January 2015

I Won't Give Up..



Assalammualaikum..

"I Won't Give Up"

When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
Well, there's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

Well, I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got, yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not, and who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up, still looking up.

Well, I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

Pernah dengar lagu ni? mestilah ramai yang pernah dengar kan.. sejujurnya aku bukanlah pengemar lagu omputih.. tapi lepas kenal dengan akak rumah aku dengan Mr Air Force.. aku mula dengar banyak lagu omputih.. itulah kan kata orang kita akan berubah mengikut siapa yang akan ada di sekeliling kita kan?

Sebab jiwa aku bukan lah jiwa lagu-lagu omputih.. aku dengar tapi ada certain sebab aku suka lagu yang liriknya ada makna and mampu meluahkan sesuatu.. hehe.. jiwang kata kau.. berbalik pada lagu ni.. inilah lagu yang MrAirForce bagi pada aku  untuk menyatakan yang dia tak akan give up.. banyak bend yang aku dah uji dia.. aku tak tahu macam mana nak uji sampai dia betul-betul give up.. aku buat la apa perangai pun.. dia tetap akan minta maaf sedangkan aku yang salah and aku cakap macam-macam kat dia.. tetap jugak dia sabar... aku tak tahu hati dia macam mana..

Aku harap bukan setakat ni je dia bertahan.. banyak lagi benda yang mungkin akan buat kita lagi jauh.. lagi sakit.. sekarang.. status kami? berkawan.. kawan yang baik tapi ada something feeling lain.. in sha ALLAH.. andai jodoh kuat and ada.. jauh mana aku lari.. bukit mana aku menyorok.. dia jumpa aku jugak.. aku serah pada ALLAH.. sebab hanya DIA yang menentukan.. aku hanya mampu berdoa.. andai cinta dia bukan milik aku.. mungkin akan ada yang lebih-lebih baik.. aku pasti dan yakin tu..

Cinta tu perasaan yang ALLAH pinjam sedikit pada kita... jadi aku bersyukur tuh.. dan berterima kasih kerana dia berikan perasaan cinta dan sayang tu pada orang yang ada di sekeliling aku.. cinta aku yang menyakitkan tuh.. biarlah hanya kenangan.. dia juga sudah miliki bahagia dia.. ALLAH Maha Pemurah.. jika aku tak merasa sakit aku tak akan punya rasa yang sekarang.. rasa mendambakan cinta ILAHI.. in sha ALLAH.. aku akan berbalik kepada DIA jauh mana aku lari.. kerana hanya DIA yang sentiasa menyayangi,memaafkan, diri aku yang hina ini.. jadi aku pun tak akan give up mengejar cinta ILAHI... aaminn..

Istiqamah..



Assalammualaikum..

Tajuk entry aku kali ni pasal istiqamah.. apa tu istiqamah? yang aku faham dan yang aku baca, istiqamah ialah : Istiqamah bererti berpendirian teguh atas jalan yang lurus, berpegang pada akidah Islam dan melaksanakan syariat dengan teguh, tidak berubah dan berpaling walau dalam apa-apa keadaan sekalipun..

Kenapa aku pilih tajuk ni harini? sebab itulah azam aku untuk kali ni.. in sha ALLAH.. iya mungkin aku dah ikut segala segala suruhan tetapi adakala aku terleka juga dengan godaan yang menyebabkan aku alpa dan lalai dalam urusan akhirat aku sendiri..

Selepas semua kejatuhan yang aku rasa akibat cinta manusia... disaat aku sendiri.. aku fikir dan renungi kembali segala yang pernah aku lupa tentang DIA yang utama.. ada satu kekuatan yang melonjak untuk aku berubah mencari kembali jalan untuk kembali mengejar cintaNYA yang hakiki dan pasti..

Aku bukan lah pendakwah yang punya banyak ilmu untuk aku kongsi dan ajar.. aku cuma insan biasa yang sudah dijentik jiwanya untuk mengenal kembali penciptanya.. untuk mengejar syurganya... ramai yang sudah mula terkejut dengan penampilan aku..

Perlahan-lahan aku cuba melabuhkan tudung aku.. menutup apa yang sepatutnya.. perlahan aku cuba menutup lengan yang terdedah.. perlahan aku cuba melindungi kaki.. biarlah ianya tidak nampak ketara.. dan tak perlu la aku menunjuk sejauh mana iman aku bagi menunjukkan yang kini aku sudah berubah.. aku berubah kerana ALLAH tidak perlu aku terima pujian dari manusia dan aku terima andai ada cemuhan yang membinasa... semua itu ujian dari yang esa..


Selepas kesilapan yang pernah aku lakukan dan hanya ALLAH yang paling Maha Mengetahui... aku semakin kuat untuk semua ini.. niat aku satu.. kesilapan mungkin tak dapat aku ubah tapi aku perlu berubah agar kesilapan tak berlaku lagi.. in sha ALLAH..

Friday, 2 January 2015

Cerita 2015..



Assalammualaikum..

Post untuk harini selepas semalam bercuti Tahun Baru.. 2015.. So di kesempatan kehangatan tahun baru ni aku pun dengan tak ada mood nak buat kerja... ambil langkah yang agak bijak bagi mengelakkan mengantuk terus la sign in untuk berblog... hehehe..

Semalam sambutan tahun baru apa yang aku buat?? ok.. untuk semalam.. dengan rasminya aku sudah pun memulakan azam tahun baru aku... apa azam aku? biarlah menjadi rahsia dulu.. bila dah sepenuhnya dan sempurna... akan aku share dekat sini yer..

Then aku keluar dengan ajaa... siapa lagi la yang sudi nak bawak aku ni pergi jalan-jalan kalau bukan dia.. aku bukannya ada kenderaan nak ajak-ajak orang lepak dengan aku.. sebab tuh aku segan.. aku tak nak menyusahkan orang.. lagi pun banyak benda yang aku nak saving so tak boleh la nak enjoy sangat kan..

Aku buat apa jer..? untuk pertama kalinya aku berjinak-jinak dalam bidang bisnes.. bisnes tudung and semalam aku baru je letak tudung aku dekat butik vendor..tudung tu pun aku ambil atas kawan poli aku sendiri.. ada pulak masa aku nak jahit tudung kan.. hehehe..

Second.. aku dengan ajaa pergi makan dekat DIP n DIP.. makanan yang base pada coklat... pergh.. sedap memang sedap.. tapi bila kau nak telan sebeban tuh.. memang tak la kan.. muak kot.. heheehe..


Itu dia kami... hehehe... si ajaa yang comel and aku yang sangat selebet... hehehe.. disebabkan tudug aku yang terlalu licin buatkan aku xslesa and tudug dalam keadaan yang tak betul.. stress mak,, hahaha.. abaikan muka aku yang banyak jerawat tuh... biasa la hujung bulan.. ok berbalik pada makanan tuh.. aku pilih makanan namanya succes.. tapi aku tak succes untuk habiskan.. rasanya macam kek batik jer cuma kek batik mahal dengan coklat mahal bukan milo.. ajaa punya pulak macam lempeng kosong di letakkan coklat.. huhu.. tak apa la..sekali sekala makan benda mahal.. belanja diri sendiri.. cewah sedapkan hati kata kau...

Lepastu.. target nak pergi IOI MALL PUTRJAYA tapi ya robbibihim.. ramainya orang tak tahu nak cakap macam mana... end up pergi jer dekat bulatan putrajaya main roller blade.. first time tau.. and dalam masa sama jugak aku tunggu kedatangan Mr AirFroce datang jumpa aku sekejap.. sebelum balik johor.. huhu.. berdebar siot.. lepas keputusan yang aku buat tuh.. aku memang dah tak jumpa dia lagi and tak tahu la macam mana aku ready jer nak jumpa dia.. maybe perasaan tuh still ada.. sayang.. cewahh... hahaha..


Macam aku cakap abaikan muka selebet aku tuh... hahaha.. hebat kan aku berdiri dengan kasut tuh.. and first time try.. aku tak jatuh pun hasil didikan ajaa ler.. hehehe.. thanks cikgu ajaa.. kesian dia aku pegang tangan dia kuat.. bila aku tanya sakit tak.. dia cakap tak.. tak puas dia nak main.. sorry ajaa.. and disebabkan first try aku salah step.. kaki aku ada lebam and bengkak.. sakit... tapi perempuan ini gagah perkasa... so chillex.. hahaha..

Lepas tu.. da ambil budak kurus tuh.. kitaorang pun lepak la dekat alamanda.. sampai alamanda aku dengan si kurus pun buat la perangai beruk masing-masing.. ajaa pun dah pening dah nak layan kitaorang ni.. tapi aku bersyukur si kurus boleh terima siapa jer kawan aku.. boleh jer masuk kepala...

Da kepenatan isi perut semua.. kami pun pulang hantar si kurus... belikan tiket.. hantar dia.. tapi aku tak boleh tunggu dia.. sian dia.. muka pun sedih jer.. hahaha.. sorie awak.. lain kali jumpa lagi.. tahun baru aku penuh gelak ketawa harap ianya akan sentiasa begitu hingga akhir tahun dan tahun-tahun seterusnya.. aaminn..