Friday, 11 July 2014

Permainan Yahudi...

Assalammualaikum..

Entry ak hari ni ak nk post psal permainan yahudi yang kita tak nampak selama ni.. lepas aku baca dan kaji banyak article dalam internet dengan bukti2 yang sah.. baru la aku boleh shared skitkan..

ape? cm ne ak boleh ade mase nak kaji wktu tgah keje?? ha.. sbb ak tgah xd keje skrg... kebosanan thap cipan yang ak pun tak boleh nk ckap la.. so dri ak duk saje baik ak kaji psal ape yg terjdi.. ape yang yahudi cuba buat...

Okeh... First ak nak share link yang ak buka and bce psal yahudi ni kan...


Okeh... ak mulakan dengan Hitler.. ape yang ak tertarik pade hitler sbb die pnah tinggalkan pesan pde smua orang...  and kata-kata dia tuh yang buatkan aku berfikir...

"Saya boleh bunuh semua yahudi ketika saya berkuasa,
Saya tinggalkan sedikit kepada kamu,
agar kamu kenal siapa yahudi,
dan cari jawapan kenapa saya bunuh mereka"

Dari kata-kata dia pun dah buat aku tertanya.... huhu... orang yahudi buat cerita menyatakan hitler ni buat pmbunuhan beramai-ramai atas orang yahudi dan namakan peristiwa tuh sebgai HOLOCAUST.. dlm crita yang di gemburkan srmai 6 juta lbih mati dbnuh tpi kbnrannya tak sebnyak tuh... stu dunia mnyatakan kekejaman hitler.. tpi bg ak, ak respect die.. sb skrg da nmpak yahudi tu bangsa yang macam mana.. korang bace la link tu..

Ayh ak sndri jugak pnah ckp psal hitler ni... kata2 hitler ni yang ayh ak ckap dgn ak... tpi ak xpernah nak kaji balik... ak sgt la sedih dgan pe yg terjdi skrg... Palestine dirobek... sedangkan israel tu negara haram yang ditubuhkan... tak pernah diiktiraf pun negara israel tu.. yang wujud.. PALESTINE.. bkan ISRAEL.. hitler sndri mnolak pnubuhan negara ISRAEL..

Mana pemimpin islam? Mana? Ye janji ALLAH tu pasti yang satu hari PALESTINE akn bbs dan tertulis dlm ALQURAN sendiri.. tapi kita perlu bersatu.. mungkin aku hanya pandai berkata.. sebab aku bukan sesiapa... dan mungkin jugak tak ada siapa yang akan ambil kira apa yang aku suarakan.. tapi smpai bila kita nak tengok.. pejam mata.. tengok saudara islam kita... satu agama mati dgan kekejaman yahudi lakhnat tu?? buka mata, buka minda... semua depan mata... fikirkan...

Wednesday, 9 July 2014

Bila....

Assalammualaikum...

Entry ak kali ni ak nak tulis pasal BILA.. apa yang BILA tu? ha... bila semua kerja da di siapkan kat ofis ni.. so ada satu kerja yang sangat la aku tak tahan... kerja tahan mengantuk.. dengan cuaca hari ni yang sangat dingin... hujan renyai2.. aircond yng sejuk... menambah la kekuatan mata untuk tertutup.. aiyak...


Ni la dia kan... aiyak.. mengantuk giler yang teramat... nak menunggu kerja datang minggu depan... aiyak... lama tuh... huhu... aku tahu bukan aku sorang je yang rasa semua ni.. siapa je yang kerja ofis akan menghadapi benda sama melainkan kerjanya bertimbun la kan.. hehe.. one more day lepas tu.. hujung minggu... tido puas2... hehehe... selamat melawan dugaan mata yer semua.. :)

Tuesday, 8 July 2014

Untuk Kesekian Lagi Ia Dirobek....

Assalammualaikum...

Entry kali ni ak nak post psal saudara sesama islam kita yang tengah bertarung di luar sana, bersembunyi menyelamatkan diri dari peluru rawak, ibu kehilangan anak, anak kehilangan ibu dan ayah... berapa lama lagikah semua ini akan terjadi dan terus terjadi.. tak sanggup rasanya melihat anak kecil yang tidak berdosa menjadi korban kepada manusia yang tiada hati nurani...



berapa ramai lagi yang akan terus hidup dalam ketakutan.. kemana anak kecil hendak mengadu, berkongsi rasa ketakutan? siapa yang akan melindungi mereka jika berterusan mereka diserang... diserang saat yang tidak dijangka dengan alasan yang tidak munasabah tetapi disokong oleh mata dunia, disokong oleh sekongkol mereka.. hanya menutup sebelah mata sahaja...

Ya ALLAH engkau selamatkan la saudara aku disana berikanlah pembalasan yang sewajarnya kepada Si Durjana sesunguhnya percaturan engkau aturkan adlah sebaik-baiknya dan engkau maha mengetahui segalanya.... aaminn

Piala Dunia..

Assalammualaikum...

Lambat nk update benda ni... haha... da nak final da pun.. ni update sbab trasa bahangnya bila BRAZIL kena lauk dengan GERMANY pagi tdi 7-0... 

Jujur aku ckap tahun ni punya fifa mmg lain mcam... team yang unexpected boleh go.. and yang diramalkn boleh plak keluar awal... cam team yang ak skong.. SPAIN... skit jugak hti... and mood utk lyan thun ni pun xsyiokkk... huhuhu...

Pape pun semangat kesukanan tu penting dalam nak tengok bola ni.. kena bahan tu memang da biasa la kan,,, haha.. nk buat cm ne kan... so sok final memang akan ada ramai la jadi lalang... alaaa.. utk meriahkn jer... hehehe...

Pape un.. bola bessssttttt... :)


Pantai + Bufday...

Assalammualaikum...

Post kali ni pulak ak nk post psal minggu pertama puasa aku berhujung minggu di PORT DICKSON... jmpe my bff.. atyn dan farah... setelah masing sibuk kan.. dapat jugak berkumpul... walaupun ak ni suka datang mengejut.. huhu





itulah dia kalau da melepak kan... mkan xsbrapa... bercerita tak igt dunia.. huhuhu... wktu ni sblum lepak MCD kteorg buat suprise untuk farah.. coz bufday die harini... hehehe.. tapi suprise tu xberapa nk suprise sb kluar naik kreta die.. hahaha...


5 tahun perkenalan... family pun rapat.. tak pernah salah faham alhamdulillah setakat ni... sentiasa percaya... sokong antara satu sama lain... korang la kawan ak dunia akhirat... moga persahabatan yang ikhlas ni kekal.. aaminn.. ak sayang korg... korang sentiasa memahami aku... tak pernah percaya apa yang orang cakap buruk pasal aku.. thanks... in sha ALLAH kita kawan selamanya.. :)




Ramadhan Menjengah Lagi...

Assalammualaikum...

Setelah sekian lama tak menjengah blog ni dengan kesibukan yang aku pun tak tahu apa yang sibuk.. tapi for sure la sibuk dengan kerjaya aku sekarang kan... still belajar , memahami semua yang telah diajarkan... semoga aku dapat buat dengan baik... aaminn...

Berbalik kepada tajuk utama... ramadhan menjengah kembali... apa yang lainnya ramadhan yang aku lalui tahun ni?? ramadhan tahun ni aku sambut dengan orang baru ynag hadir dalam hidup aku.. selama ni aku cuma pernah sambut raya je sama dengan die... tahun ni lain.. bulan puasa aku sambut bersama dengan jarak jauh...

hahaha... kena la biasakn... sebelum ni dua tahun ak puasa dengan orang yang ade depan mata.. ke hulu ke hilir bersama.. haha.. tapi seronok jugak macam ni... mencabar diri aku sendri yang tersangat la manja ni kan... hehehe..

selain tu jugak.. tahun ni ak beraya sebagai seorang mak cik yang bekerjaya dan anak buah sedang menunggu aku bagi duit raye... ceh... hehe.. uwarggghh da tua... hehe... tapi xpe la.. pengalaman pertama kan... semoga tahun ni menjadi tahun yang sngat dan teramt bermakna pade diri aku dan juga semua... aaminn...

jangan ponteng puasa yer... :)