Monday, 16 June 2014

IT ASSISTANT..

Assalammualaikum... hari ni aku nak post psal first day aku msuk keje.. alhamdulillah.. ak diterima bekerja dekat syarikat sub contract dgn telekom.. memang berkait rapat dengan telekom.. if klau ak telekom cuti ak akn cuti jugak la.. even sub contract..

Okeh la..ni bukan la kerja pertama yang aku dapat... sebelum ni ak masuk kerja dekat sub contract maxis.. and ape yang mengejutkan aku kena tipu.. what the.. huhu.. wktu intrview die ckap ak kne bkerja sbagai JUNIOR IT DATABASE.. and ak pilih sbb ak rse dekat and kwn2 ak pun prefertmpat tu dgn keadaan aku yg xde trnspot kan..so ak prgi la.. mama suruh ak pergi interview second time telekom ni tapi ak punya perasaan ikut kawan... so ak pilih maxis and mama pun oke la.. and sugguh tak dijangka.. cewah ayat dramatis nk capai klimaks.. haha... ak kerja mcm customer service.. bek mula2 lagi aku kerja kat astro klau kerja customer service... ngee... nmpak mcm memilih.. ye ak memilih untuk diri aku dengan ilmu yang ak ada.. tak kan ak nak sia2 kan...


ye ak buat silap and aku betulkan balik.. dalam mase aku kerja.. aku contact balik akk yang nak interviewa aku.. kak shareena... alhamdulillah... rezeki aku msih ade and ak buat temujanji lain utk interview.. and rezeki tu rahsia ALLAH kan..alhamdulillah.. lepas interview.. ak dapat jwapn.. and skrg.. ak tgh bkerja first day... semua nampak ok harini dan ak memang orang pentig dalam syarikat ni sebab semua benda akan refer pada aku.. in sha ALLAH ak akan jlankan tugas aku sebaik mungkin... sebab ak pegag kata2 ni.. yang menjadi inspirasi aku..


dan aku bekerja berkat restu doa mama and ayah.. in sha ALLAH segalanya akan dipermudahkan and aku boleh hadapi semuanya... aaminn....


Thursday, 12 June 2014

UITM PUNCAK ALAM...

hye... (lambai2).. huhuhu,,, benda da lepas baru ak nk cerita sekarang.. tu la ak kan.. nak berblog tapi xde mase untuk tu kan... hehe.. UITM PUNCAK ALAM,, yes,, pelik... adik ak affiq da pun selamat mendaftar and belajar kat sini dalam jurusan asasi sains.. tahniah... berbaloi la dengan keputusan SPM yang die dpat hri tu kn.. hehe.. 


yeah.. ak dan adik aku.. hehe.. jrak umur kiteorg xjauh.. ak 3 thun tua dri die.. so ak mmg rpat la dgn die...rpat? rpat la even slalu gado.. tpi kitaorg mmg mcm mak jemah... adik ak ni pun boleh tahan mlut and sngal cm ak yg bnyk mlut ni.. hehehe.. first impression yang org akn ckp bile tgok ak diaorg akn kate ak pmalu... tpi bila da knal ak.. xterlayan tau.. same la cm adik ak ni ha.. hehe.. karakter kitaorg lain skit... for sure la die mmg study punya org.. ak lak lbih pade sempoi... terbalik tau... prgai ak lbih pade lelaki dgan lasak ak.. prasaan ak still prmpuan tau... haha... and adk ak ni die agk cm lmbut skit.. bukan nyah oke.. huhuhu... kadg2 ak gram jgak dgn prgai die,,, cm nk tumbuk jer,,, tpi bruk baik die ttap adik ak.. even kdg2 die ketepikan ak skit bab benda pntig sbb rase ak ni cm xtahu,,, die fkir ak bodo la snag cter... hehe...tp xpela... kak ton xkesah pun cik bedah oii.. ceh.. melalut lak kan...

pe yang ak nk ckap kat sni... Affiq study lek lok, buat yang trbaik, jgn sia2 kan pe yang ko da dapt, jgn ikut kwn sgt, and ak syg ko sekian even ak ssah nk ngaku ak syg adik2 ak.. tp ak syg ko la.. ak doakn yang terbaik utk ko yer.. adios... hehe..

Bad Day...

Assalammualaikum.. bad day? kenapa bad day... okeh ak nk criter psal first day ak smlam.. jemm.. ak keje... lepastu sumpah cm kne tipu ak kerja cm customer srvice jer.. bkan cm pe die ckap... da la akk yg ajr ak tu cm hmpeh jer.. ajr nk perli2 ak lak tuh... sdgkan ak oke jer.. ak fham la.. tnjuk la dlu t ak buat la note ape yg die ajar kat aku tu.. ak fham la... nak jgak wktu die ajr nk ak tlis smua bnde smpai ape yg kena back pun ak kne tlis jugak.. jemm btol ak smlm.. da la kerja snyap jer.. cm dduk kat kwsan prumahan tak siap yg kena tggal tuh.. sunyi sepi.. kat hutan pun ade jugak bunyi cengkerik tau.. haha.. so ak decide pergi intrview lain pulak,,, hri isnin ak akn dpt jwpn die.. moga rzeki tu bphak pde ak.. aaminn... yg ni cnfrm.. die siap bg skop kerja smua so ak yakin skit la... and mostly smua kat situ melayu.. and surely la ak plig muda.. hehehe..


aku pasti semua yang jadi ni kekuatan ak dan dugaan ak untuk ak tinggal kat KL ni.. in sha ALLAH ak akan cuba hadapi semua tanpa perlu berharap lagi orang lain... aku kena uruskan diri aku sendiri.. tapi if aku berterusan mcam ni aku takut hati aku akan jadi sangat keras.. terlalu banyak ak mengalah terlalu banyak ak memendam.. moga aku mendapat balasan yang setimpalnya.. aaminn...

Sunday, 8 June 2014

Kenapa Sakitnya Begini ?

Post yang ketiga untuk hari ni.. hehe.. sbb bnyk sgt yang ak xupdate and shre.. kesibukan melanda... ini pun sbb ak da ade kat KL and da bhenti kerja sbgai promoter,, so ade la life skit kan.. knpa ak post tajuk ni?? okeh meh ak share...

First day ak kerja part time promter tu... ak dapat khbr yang aizad dah ade GF bru.. so?? pe kaitan dgn ak.. yes mmg xde kaitan.. tpi.. cm aku ckap.. knpa skitnya bgini? wktu ak dpt thu.. skitnya hnya ALLAH je yang thu... rsenya mcm mne... xtido mlam ak, hti ak rse skit, rse pdih mcm ade ssuatu yang mnghempap ak.. tunggag terbalik mood ak nak kerja... die post pic baru die dgn gf die at instgram.. hnya MAMA, LIEYNA, ECAH, KAK IELA and BF ak jer thu cm ne giler ak mghdapi smua ni.. ak thu mst mcm ni jgak yg die rse wktu ak de BF ak.. mgkin ag trok... tp ak xthu knp ak mcm ni.. mgkin sbb smua kata2 dan jnji yang pernah die ckp.. hrpan yang pernah die bg,, skelip mate die mgkir jnji.. tu yang buat ak rase terkilan... smpaikan BF ak nk tinggalkn ak if ak lebih bhgia dgn aizad,,

ye ak akui.. BF ak still mnuggu hati ak jdi mlik die spnuhnya.. tak mudah... 3thun ak brsma aizad xsmdah kelip mata smuany hilang.. stiap sdut prbuatan ak.. ade die dan aku.. ak pergi belanja dgn mama pun ak trigat cm ne dlu ak slalu blnje brag dpur dgn die,, giler sugguh ak ni... sminggu ak hadapi... tiap malm ak buat solat hjat agr prsaan ni xsesakit ni.. alhmdulillah.. prsaan skit tu kurg tpi memori xmgkin hilag..


itulah yang ak buat tapi tak lama lepastu bila ak dah berjaya lupakan dia.. dia  mncul kmbali.. seolah tak ada apa yang terjadi,,, dia ingt ak apa? bila nk.. dtg mrayu, wktu ssh mntak ak doakn, apa permainn dia yang cuba dia buat? ak pun tak fham.. andai smua yang die buat utk skitkan ak cm ne ak skitkn die... ak redha and trima tp ak tak boleh terima bila dia buat ak sorg nmpak jhat pde mata smua org...

kenapa?? yelah semua orang ckap ak yang pergi tggalkn die.. akhirnya die pun ade prmpuan lain.. for sure la tak kan die mcg shri dua da kapel.. mst la sbulan lbih and prmpuan tu pun prmpuan yang amik kursus sama dgn kitaorg and stu klas dgn die,, so da lama diaorg contact and die xpnah jujur dgn ak.. that's why byk bnde tak kena antara ak dgan die... sbb ak prnah buat solat istkhrah,, if die bukan jdoh ak... ak dgn die akn bjuahan.. and dlm mse tu... kiteorg asyik bgado.. and tak tahu kenapa.. keadaan aku dgn die jdi panas.. tpi pe org nmpak ak ade lelaki lain.. smua beban ak taggug,, org ckp ak mcm2.. ak telan...

pe yang orang ckap psal ak?? org ckap ak da ade pkwe pun kluar dgan aizad lagi.. dkt fb gmbr dgn laki lain dkt luar kua dgn laki lain.. yes smua boleh bckap.. tpi ak yang tsepit jge hati byk pihak... tak smua bnde ak nk crita.. tak kan smua org ak nk crita ape mslah sbnr ak dgn die.. ak kluar sbbak tlog die nk final.. study sme2.. tp tu pun ade mslah antara kitaorg.. smua org xthu and yang bruk hnya aku.. yang sakit tu ak, yang kesepian tu aku, yang sengsara tu aku... so stop judge me...



Promoter Parkson Again...

Post yang kedua untuk hari ni.. hehe.. okeh... dari tajuk je mesti korang tahu kan... dulu aku part time parkson ipoh parade... sekarang ak part time parkson kluang parade... jadi promoter lagi... boleh la kn.. smntara nk cri kerja yang lebih baik...


itulah kerja ak skrang promoter handbag.. huhu...banyak cerita di sebalik snyuman ni.. byak cerita sbalik kerja ni... ak akn cerita pade post yang lpas ni.. sbb nk smbug crite kat sni mcm pnjg sgt.. hehe.. kbosanan trlmpau lak nnti bce kan.. hehe.. cerita yang berbeza kena mood yang berbeza.. ooppss.. blik point utama.. hehe.. ak kerja kat sni skjap je.. sblan.. utk tmpug ak nk bhjrah nnt... in sha ALLAH... ade rzeki ade la kan... aaminn..

Berakhir Sudah...

Assalammualaikum.. raseny memang dah lama sangat kan aku tak bukak blog ak ni kan untk share semua crita ak ni kan.. hehe.. busy la.. ceh ape la yang di bz kan sangat pun ak xthu la kn... huhuhu.. okeh berbalik pade point utama... berakhir sudah.. raseny da dekat 2 bulan aku tamatkn pengajian ak di POLITEKNIK UNGKU OMAR, dalam bidang IT (PROGRAMMING).. alhmdulillah... and result terakhir ak pun baik dengan purata kesluruhan yang baik jugak... banyak suka duka yang ak lalui dekat IPOH yang mndewasakan diri aku.. jatuh bangun aku smuanya membuat ak mnjdi lebih kuat..


smua ini hanya akan jdi kngan dan akn bjumpa kmbali thun dpan in sha ALLAH klau tak ada pape yang menghalang... bergaduh, bermusuh... hrap smua tu tak la mnjdi dndam... dan bialah kita bjmpa nnti dgn bnde yg bru ye kwan2..