Tuesday, 25 March 2014

No Words...

Assalammualaikum... no words... tu la tjuk entry ak hri ni... 18 hri da berlalu misi pncrian MH370.. akhirnya sbuah jwapan telah di temui...


kuasa ALLAH tiada siapa yang mmpu mlwn.. sudh tertulis takdirnya begitu... kita sbgai hamba hanya mmpu redha dan terus tabah menghadapi smua ini... wlaupn ak xmmpu mnyelami prasaan ahli kluarga mgsa yg trlbat... hti ak juga trut mrasa ksedihan mreka... si isteri kehilangan suami, anak kehilangan ibu dan ayah, si ibu kehilangan anak... pastinya ini smua memberi tamparan hebat kpda ahli kluarga mgsa... hnya skdar gmbr dri rdar.. tiada bukti yg mmpu dtnjukkn psti sesetgh ahli kluarga tdk mmpu mnerima khbar brte yg mnydihkn ini... tpi kita hanya mmpu redha... sgla usha msih dtruskn untk mncri mgsa dan juga kpal trbg trsbut... smga sglanya dpmudhkn... tiada apa yg dpt ak smbagkn mlainkn doa dan bcaan ysin buat mgsa nhas...


dari ALLAH kita dtg... kepada ALLAH jugalah kita kembali... smga mreka tenang bersmadi diats sna... mereka akn lbih bhgia disana.... doa ak sntiase mgrigi mreka dan bkn ak shja... slruh rkyat MALAYSIA trut mendoakan... smga trgedi ini mnjdi iktbar dan pdoman untuk smua....Aaminn...


Thursday, 20 March 2014

Sakit,,,

Assalammualaikum... haish...skitnya ak rse... dgr lgu2 ni buat ak sdih la... stu lgu ni btol2 wt ak mngalir air mte.. sdih lak,,,

Hari demi hari telah ku lewati
Tak pernah aku bersamamu lagi
Tak pernah aku menduga
Kau akan pergi tinggalkan aku

Jauh kau pergi tinggalkan diriku
Sepi hati ini membunuhku
Ku coba untuk cari penggantimu
Namun tak ada yang sepertimu

Rindu aku, sangat rindu kamu
Terasa saja kau masih ada di dekatku
Tak mudah aku melupakan dirimu
Di saat aku terbangun dari tidurku

Rindu aku, sangat rindu kamu
Terasa sejak kau masih ada di dekatku
Tak mudah aku melupakan dirimu
Di saat aku sendiri



yup lirik lgu ni... argh... sdih lak ak dgr and cm ne la ak leyh ad hti nk dgr lgu ni kt youtube... haish... ape kne dgn ak ni... dia ksh lame.. ak pnat ak ltih rndukn die..stiap doa ak, ak nk lpekn dia.. knp ssh sgt... ak xnk ade prsaan mcm ni... ak skit prsaan wktu ak kne tggl dlu dgn ejam.. ak xske prsaan nk mlpekn wktu dgn rony... haish.. ak xnk lgi da smua ni... ak skit.. kdg2 trigt ak akn mnglirkn airmte sndri... ak xske... npe ssh sgt.. ak kne pegi dri IPOH utk lpekn smua ni... ak ltih... stiap sdut ad kngn ak dgn die... mne je xpnah ak prgi dgn die.. smua pnah... ak skit.. ak xske... ak xnk... ak nk mlekn smua yg bru... ak skit... hurmmmm..

yaALLAH kau ttpkn hti ni agr ak lri dri cntamu... biarlah ak mncri cintamu... buagkn la prsaan...

Tahniah AFFIQ !!

Assalammualaikum... ni post ak yg kdua ak nk ckap pasal adik aku... yg amek rsult SPM tdi... thniah ak ucapkn bila dia dapat 6A3B dlm SPM dia... ak thu dia boleh... dia boleh bggakan mama and ayah ak... jadi dia layak dpat lyanan yg lbih baik... lgi pun dia ank laki sorg kn.. so sbgai kkak ak sntiase doakan yg tbaik wlupun ak kne and perlu mngalah.. 


ak doakn yg tbaik untuk kau affiq... ko akn dpt ape yg ko nk and pe yg ko kjar.. in sha ALLAH... ak snag bila adik2 ak lbih brjya dri ak... tpi nnti bila saatnya.. ko jgn pnah lpekn org skelilig ko yg byk doakan ko, jgn lpe dri, jgn skitkn aty mama and ayh yg byk bg ko mcm2 sntse doakn yg tbaik untuk ko, ko sbgai ank llaki... jgn ikut kpala ko, kdg2 ko kne mngalah untuk mngukir snyum pde wjah org lain trutma mama and ayh.. jgn pnah ko abaikn lukakan hti diaorg.. skali ko skitkn and airmte diaorg jtuh sbb ko.. ak xkn maafkn ko affiq... pape pun ak bgge ade adik mcm ko and xtlmbat jgk untuk ak ckp psal adik prempuan ak yg jugak dpt 4A1B dlm UPSR hritu... ak xupdate dlm blog...



ak sntiase doakn korg and ak hrp korg doakan la ak jgk.. doakn ak bjye and in sha ALLAH ak akn jge and syg korg smpi ak mati... sme2 kita buat mama and ayh bhgie yer... aaminn...

Hoki???

Assalammualaikum... pe ak nk update hri ni?? sptutnya ni ak updte smlm.. lmbt la cternya... hehe... okeh... skrg ni tgh blgsug ptndign Piala Hoki Sultan Azlan Shah.. dkt ipoh... tpi stu game pun ak xde pergi lagi.. hoki?? mnat ke ak? ak mmg mnat sgt... dri dlu ak.. tpi wktu skolah dlu xde lak team hoki prmpuan... huhuhu.. de pun ckgu ak ajr lebih kurg jer... trign jgk main... huhuhu.. lgi stu ade pmain fvourte ak... FAIZ... yup.. hehe.. comel2 gitu...

pnah ke ak pergi?? mst la prnah.. dlu la.. sbb dlukn someone tu pmain hoki skolah.. so die mmg mnt hoki la... sblm ni pmlhan untuk piala ape eth ak un lpe.. mmg ak xpnah miss la... gado ke pe lmbt ke pe... seret jgk ak pegi stdium.. bile igt blik.. klakar pun ade... hahaha... ak ni kdg2 plik2 jgk prgai kn... haha.. nk wt cm ne.. mnje lbih... dlu la... ni just igt blik jer.. xde hard feelig.. p hurt feelig ade la... huhuhu...





ni la skitar stdium hoki... first time ak tgok sukan live... mmg excited giler... hahaha.. mnjrit2 ak... hahahaha.. ni bru tgok hoki.. klau bola xthu la... and ak ni lau fokus... stu pth pe pun ak xkn lyn org sblah ak... begag je la lau spe kluar dgn ak bile ak xlyn diaorg... haha... maaf2... pic ak dgn die? ad la.. wktu ni mmbe2 dak umh die pun ad.. msig2 bwk awek jgk.. tpi awek msig2 kerek je jmp ak.. bosan tol... thu la smua tu HOT.. xcm ak ni ha.. simple gler.. kmpug2 gitu... haha...



just throwback... ni la antra post2 and cter yg xde ak updte at blog dlu... skrg ak nk pergi.. xde mmbe and xde yg nk tragkn kat ak stiap bnde... hahaha.. ni smua kngan dlu... tak apalah.. biarlah tu jdi first time and last time ak pergi tgok hoki live.. lpas ni just amek thu mcm tu je la... xpun ak ptut lpekn smua yg bkaitan bia ak dpt lpekn die... aaminn...

azmiera kuat...ramai yg syg amiera, rmai yg hrgai azmiera, jdi jgn jtuh hnya sbb ini... hrap mcm tu....

Tuesday, 18 March 2014

VIVA-Presentation Final Project

Assalammualaikum pembuka bicara... hari ni ak nk post psal VIVA yg da pun ak selesaikan tdi... ape tu VIVA?? VIVA tu pnilaian panel luar untuk projek akhir yg dah student buat... so dtik keramat ak da lalui tdi.. dan alhamdulillah ak dgn group ak (arni,syu).. slsai dah mnjlnkan ape yg sptutnya.. and alhmdulillah... panel luar puas aty dgn presentation tpi agk kcewe bila objktif projek kteorg yg mnggunakan figerprnt tu xtcpai... nk buat mcm mne last mnit device tu rosak... mgkin ade hkmahnya..


pinky day... haha.. xjlas sbb crmin tu xlap... huhu.. hdapi smua bnde dgn snyumn dan kyakinan... tu la yg ak prktikkan dlm hdup ak... tpi kdg2 ak rapuh jugak... lpas blik dri VIVA jep tros sggh PC FAIR ade kt poli.. ak ape lgi.. nmpak lak komik2 anime.. ak mmg ske sbnrnye kmpul komik anime... huhu.. xthu la kn knpa... and ak ske mlukis blik anime2 dlm komik tu... huhuhu.. hobi ak... dlu tu la ak buat bile ak tperap dlm bilik... hahaha... ak ni plik skit... sbb tu la kwn ak ckp ak WEIRD... yeke?? ethla...


nilah 3 komik ak bli skaligus.. haha.. mmg xde kje ak ni.. nmpknya... smuanya ak nk mlekan blik.. mnulis,melukis,kmpul novel and komik.. huhuhu.. tak apa pelhan2 ak akn dptkn ape yg ak nk... huhuhu... bile hbis je VIVA ni rse stu beban tu da lepas sgt2.. wlupun projek yg dhsilkan xmmuaskn sgt... tpi... in sha ALLAH.. sglanya sdah diatur dgn baik oleh ALLAH untuk ak... ak yakin tu..

jles jugak bila tgok mmbe2 tpilih msuk pmeran... tpi ni usha yg kteorg buat sndri tnpa bntuan ssiapa... dri A-Z complete system tnpa bntuan siapa2... hkmahnya mgkn bkn skrg tpi nnti... keep smile and move on to achieve my target,, in sha ALLAH...


Monday, 17 March 2014

Bila Kesepian Melanda Jiwa...




Assalammualaikum... pe yg ak nk post hri ni?? ak nk post psal ksunyiaan ak ni.. ksnyian bila dia tiada disisi ketika ini... rimaskah dia bila ak memaksa dia untuk ade dgn aku?? ke ak yg xmemahami keadaan dia kat sne?? ethla.. bkn ak xcba.. ak cba untuk fhm.. tpi dia?? mne die bile ak rase nk jtuh? mne die bila ak ptus asa? mne??


ak nk jdikan dia yg istmewa.. dia la org ptama yg akn ak cri.. tpi bila mcm ni... boleh ke ak nk cri dia.. sdgkn dia bz? sdgkn die sbuk?? ak tkot ak ni hdir cma mnambah beban yg sdia ada dia pikul jer... ak xthu la nk ckp.. ke smua bnd ni msih awl lgi? ke slah ak mnrima smua bnd ni? ak cba bg pluag tpi dia mcm xnk gnekn pluag yg ad... bila ak jao tkot lak die fkir ak jaokn dri.. xhraukan die... haish... ethla,,,


mcm2 bnde yg ak kne hdapi... adkah ak prlu mnruskn lgkah ini sndrian?? mngjar cita2 tnpa cinta.. mgkin ak perlu mntapkan stu jlan dlm hdup ak ni... ak prlu mmlih antra cinta dan cita2.. mgkin hti ni sdah tlalu ltih untuk tros dsakiti... ya aku akui tiada mnusia smpurna... tpi mnusia boleh brusaha untuk mnjdi yg smpurna kn??


mgkin ini yg ak prlukan.. mse untuk ak mngisi kkosogn hti ni.. mgkin hti ini da tiba mse mncri cinta ilahi... biarlah cinta yg lain hdir dkmudian hri... hrapnya bgitulah... Aaminn....


Sunday, 16 March 2014

Terungkap Kembali Kisah Lama..

Assalammualaikum... da lewat mlm sgt kn ak nk update blog.. cerita hri ni ye... haha.. ape je ye ak buat hri ni.. ak buat ape ag.. mngadap coding untuk viva lusa ni and ak g kua g blnje brag dpur je tdi... hri ni ak xthu la nk ckp.. ak rndukan sgt MrAirForce ak.. tpi kn.. die xde pun sgt dgn ak hri ni... die cm bz jer... ak un xthu la... sdih ke? sdih jgk la.. mcm ak ckp... hdup ak brubah 360 drjah prginya.. huhu.. xpela.. mgkin ade hkmah.. die pun keje... (pujuk hati sendiri..) huhuhu...

Kenapa ak ckap trungkp kembali kish la... huhuhu.. xde.. ak wechat dgn my first love knonnye.. huhu.. RONY... die tbe2 mncul blik skrg.. ak un xthu... bile ak dgn MrAirForce rmai lak yg mncul.. mgkin ni ujian pde dri aku.. mnguji stia ak.. in sha ALLAH.. ak setia... dia crite lme ak jer.. skrg kwn and cme kawan... trigt blik ksh cm ne ak mrah die.. hahaha.. plik2...


siot je die ckp mte ak kuyu... yup.. ak pnah sound die sbb die ske pndg2 ak mle2 ak msuk skolah dlu.. Form4.. yela... wktu tu ak bukan main setia spruh mati dkt MrAirForce ak... tpi xsgke die leyh tggalkn ak mcm tu je... alamak... da msuk criter lain lak kn... tu nnti ak crite... huhuhu... mse ak msuk skolah tknik dlu.. mmg ak ni xde la bgaul dgn mne2 llaki... smua org plik dgn ak.. hdup ak dgn bku ak.. ak kan ske mnulis.. nnti la bile2 ak akn msukkn krya2 ak yg poyoz tu... hehehe... berbalik pde topik utama... so bile ak mcm tu die ske tgok ak.. mle2 ak buat bodo.. lme2 mkin mnjadi2 lak kn die pnye rnug tu... naik rmas ak... pe ag ak sound la... ak tye... weyh.. asl ko ske pndg2 ak ha? hahaha.. sjak tu tros die tkot nk pndg ak.. tpi tkdirnya berbeza. tbe2 jdi lak kwan kn... huhuhu... pnah x ak share pic die?? xde rsenya kn... jap ak share.. huhuhu...



ni la die orgnya... pic lme wktu skolah dlu... skrg lain skit kot mkenya... tpi tggi sme jer kot... xtggi2... hahaha.. tpi die tggi la dri aku ni ha.. huhuhu.. lwak la bile igt blik die ckp ak ni gnas... haha.. mke ak ssh snyum... yela... spruh mati ak setia pde org yg xhrgai ak.. akhirnya.... ak couple jgk dgn die... tpi xlme... 2 bln.. nk lpekan die... aiyak.. bthun weyh... huhuhu.. smpaikn ak da ade si AIZAD pun ak msih xdpt lpekan die... mula2 dlu la... huhuhu...lepastu boleh lak die buat pengakuan ikhlas knp die pndg2 ak... ni ha pngakuannya...


hahaha.. plik jer pngakuan die... pastu die ckp mata ak kuyu... mmg siot.. die ckp plig die ske tgok mata ak yg sayu and redup... haha...mata ni?? ak un xthu la.. da tlalu byk mngis sbb tu mcm tu kot... wktu ak part time dlu pun dak keje ckp mata ak mcm nk nagis... hahaha.. siot... tpi smua ni cme mgugkap kngan lme.. die dtg sbgai kwan dan tak lebih.. dan ak hrap xde la die ltak pape hrapan... aaminn.. yela sbb skrg die solo... tbe2 mncul.. bsgka baik je la kn...

hri ni punya crite... ini jela.. MrAirForce pun tido awl.. ksunyian ak... xpla... bljar plhan2 trima keadaan yg bru... hrap sglanya ak boleh trima... ya ALLAH kau kuatkan lah hati ini....




Saturday, 15 March 2014

Kepuasan...

Assalammualaikum.... ape ak nk post hri ni? haish... mcm2.. haha... hri ni ak share bnde yg ak pun xthu pe nk jdi hri ni... bgun jep tido ak tros ngadp coding and try la nk main2 dgn device fingerprint.. and the result.. device tu rosak lagi... mnangis ak.. mmg da xdpt nk buat ape.. mse da suntuk sgt da nk pkir smua bnde ni.. ak pun da stress and da luahkn dkt MrAirForce ak tros da xde mood n smgt nk buat bnde ni... pe ag.. nk amek angin... kluar ar nk shopig...

shopig?? bnyk duit? haha.. ihsan org jer.. ceh.. spe ag la sdi nk mlyan krenah ak.. MrAirForce ak la yg bank in duit and then sruh ak blik ksut sport yg ak nk... byk lak tu die msukkn... jmat2 ak gne.. huhuhu... nk tgok ape ak beli?? 


inilah hsil ak b'shopig tdi.. wlupun die xdpt tman.. xpe la kn... tpi klau boleh nk die ade la dgn ak.. rndu seyh... ceh... tbe2 mlyan prasaan sndri... haha.. first ak nk kuar ak nk kuar sorg jer,,, yela syu and arni mne ade rumah.. skali ak nk kluar syu pun smpi.. tros nk ikut ktenya.. dia la tman aku... huhuhu... syu pun bli kst and suar track jgk... abg syg die bg die duit jgak... huhuhu..

lpas pnat mryap blilk umah.. syu lak trigin nk mkn tom yam... kua lagi then pe lgi kroke tros la... skit tkak karok da lme xkarok... nnyi lak lgu yg luahan prasaan n mnjrit btol2... bru la hlag stress wlupun sdar suara xsdp mne tpi ske karoke nk wt cm ne... hahahhaa...


pnat syu nk myan krenah ak ni kan... huhuhu.. tpi tdi lau ak kuar sorg ak mmg lyn je la prasaan sorg... ak kan da besar... ceh... haha.. pape pun ak nk kate hepi pun xthu la.. prasaan ak mcm2 hri ni plik, nk ngis.. smua ade,, syu lak leyh nnyi lgu2 yg sruh ak lpekn ksh lame.. bkak bku bru.. jgn dkenag yg blalu... haha... smbil tpuk2 ak... siot jer... in sha ALLAH syu... bkn skrg.. stu hri nnti ak akn lpekn crita lme tu...


Senyuman yg ak ukir untuk ak ttup sgalanya... tangisan cre ak mluahkn rasa, mrah, sedih... ak xpndai mluah and xpndai n mrah2... bila ak mngis.. ade 2 sbb.. sbb ak mrah n ak btol3 sdih... itulah insan yg bernama AZMIERA AZNIEYZA BT ROSLAN... byk ksh suka duka sblik nama.. dan tak akan ada siapa akn fham sgalanya...

Friday, 14 March 2014

Counting Days, VIVA, FINAL PROJECT...

               Assalammualaikum... mghitung dan trus mghitug... tkot pun ad jgk... pnig la fkirkn final project... tkot... ni ak xthu la nk ckp mcm mne kn... brag ak ni plak tbe2 xde lmpu blik... mcm mne ni.. nk ngis un ade jgak hdapi smua ni.. org lain msih leyh rleks je ag kn... ak xthu la nk wt cm ne ag... stu2 mslah.. ni ke jln yg prlu untuk ak hdapi.. ak un xthu la kn... stu2 mslh tmbul... slap ak mgkin xtgok kmmpuan dri untuk buat bnde ni.. xtgok keadaan skelilig... siapa nk cbe fham ape yg ak rse? spe yg nk dgr luahan hti ak?? spe yg nk spu airmta ak yg sntse mngalir dkt blkag org lain? spe yg nk trik ak dlm plukan utk tnagkn ak??  xde spe leyh buat mcm tu.. xde spe akn fhm...

               Biarlah ak tros memendam andai smua ni yg tbaik... biarlah org nmpak ak ktawa pde luaran tpi hati ak tros mngis memikirkn... bialah org nmpak ak kuat tpi hkikat ak rapuh... andai smua ni buat org lain rse bhgia... biakn je.. ak redha andai mmg mcm ni jln hdup ak.. tros mngalah, tros mnjaga hti, tros mmndam,, sdgkn xde spe prnah nk fham... ak redha....

Thursday, 13 March 2014

Final Project = "Serabut"

Assalammualaikum... tgok skrg pkul brapa and ak msih blom tido ag... huhu.. ni la aku bile buat final project... okeh... project final aku ni ak group dgn arni n syu... btiga bsengkag mate mnyiapkan bnde ni... haish3... penig3.. huhuhu... stiap kli jmpe supervisor kami ade je kan yg nk kne ubah... ape projek ak buat?? SISTEM KELUAR MASUK KAMSIS PUO MENGGUNAKAN CAP JARI bhse canggihnya FINGERPRINT... ceh.. nk buat bnde ni pun srbut kpala... huhuhu.. nk tgok sstem ak??





ni la antara interface sistem yg ak dgn dak2 ni buat... srbut pnig... mcm2 di komen... tpi pe komen die tu betul jer.. kiteorg ni kn dgil byk ckp ske mlwan... cm ni la jdinya... huhuhu.. smua bnde leyh la dkatekan siap... tpi ade probz untuk msukkn coding fingerprint kiteorg tu... da mntak tlog byk org... ade sorg hrapn kteorg ni kwn WANIE... hrap la dia boleh tlog kteorg yg xthu pape... kwn WANIE pun tkjot kiteorg buat sstem thap master... ni la antara idea supervisor kteorg yg memakan dri sndri jgak.. twkal + redha je la lpas ape yg kteorg ushakan ni... hrap dpmudahkn la sgalanya...

ak mngadap bnde ni smpi xde mse la nk col mama ak... ssh hti pkir bnd ni.. ak xnk tnjuk kt mama aku yg ak xdpt nk buat bnde ni.. nnti mama aku rsaukn ak.. da la mama pun penig skrg uruskan persiapan kahwin kak long... ak un byk bnde nk pkir... da mcm umur 40thun da ak ni ha... hahaha...

tak apalah lpas je bnde smua ni hbis ak tros nk rlease tnsion... rleks2 dlu... lpas tu struggle tok final paper lak.. ak nk wt yg lbih baik sem ni.. tigkatkan lagi pointer ak.. ceh stiap sem hjat and niat ade... tpi naik skit jer pointer.. tpi alhamdulillah... ak bsyukur... skurag2nya ak msih boleh standing dgn kkak ak and adik ak yg pndai giler dri ak... huhu.. tpi ak psti smua tu rzeki dri ALLAH and ak pun ak klbihan ak yg mngkin ak xnmpak tpi org lain nmpak.. kn?? ceh.. sdpkn aty sndri ni... hahaha..

MrAirForce aku pun da tertido da... tggal la ak sorg mluahkn prasaan sndri yg xsbrapa ni kat dlm blog ni.. huhuhu.. ak pun nk tido jgak la.. tpi nk isi prot dlu... dri tdi xmkn pape... so ape ag.. biskut + milo jer la hdgn plig sdp tgh mlm ni... eh silap2.. tgh pagi... hahaha...

adios... Assalam...

Tuesday, 11 March 2014

The Truth..

 Assalammualaikum... hri ni post ak psal "the truth" yup kbnran... bila kita ckp psal kbenaran... mcm2 akn bmain dfkiran kita.. and kdg2 dlm hdup xsmua kbnaran akn bphak pde kita... kita akn t'tndas dgn pnipuan... trluka dsbbkn pnipuan..
okeh pnca ak nk ckp psal kbnaran,, bile ak tsentuh dgn satu pnulisan ni.. pnulisn yg sme dgn ape yg bmain dlm hti aku.. yg ssh untuk org lain fham ape yg ak rsekn... ni la pnulisan yg ak bce..



"GENGGAMLAH DIA YANG PEDULI PADAMU"


Bismillahirrahmanirrahim ,



Percayailah seseorang...
Yang mampu merasakan kesedihanmu dibalik senyumanmu.
Yang mampu mengerti pikiranmu disaat engkau terdiam.
Yang mampu merasakan kasih sayangmu disaat kemarahanmu.
Karena dialah yang akan bisa mengerti tentang dirimu.

Terkadang engkau harus berlari jauh..
Agar engkau tahu siapa yang akan datang kepadamu.

Terkadang engkau harus berbicara pelan..
Agar engkau tahu siapa yang masih mau mendengarkanmu.

Terkadang engkau harus melibatkan diri kedalam sebuah perbedaan..
Agar engkau tahu siapa yang masih akan membelamu.

Terkadang engkau harus mencoba mengambil keputusan yang kurang tepat..
Agar engkau tahu siapa yang akan menunjukkanmu keputusan yang benar.

Terkadang engkau harus melepaskan orang yang sangat engkau cintai..Agar engkau tahu apakah dia akan kembali setia di sisimu.

Sesungguhnya...
Ketika kita pergi bersembunyi hanyalah untuk ditemukan.
Ketika kita berjalan jauh hanyalah untuk melihat siapa yang masih setia mengikuti.
Ketika kita menangis agar kita tahu siapa yang dengan ikhlas menghapus air mata kita.

Dan dialah sebenarnya yang masih mempedulikan kita..

aku hrap smpai mse kbnran akn tbe and ak akn cpai bhgia... aku thu ALLAH dah ssun yg tbaik untuk aku.. pasti ade hkmah tjdi diatas ksbran aku.. Aaminn...



Monday, 10 March 2014

Penghujung Cerita Aku & Dia...

Assalammualaikum... Penghjug crita aku dan dia.. pasti smua thu kn.. siapa "dia" tu kn??... yup... AIZAD IZWAN MOHD FAUZI... mna silap dan slah? byk slap dan slahnya... bukan smua ak nk tndig jri aku pde die... ade jgak slap ak yg amt ak akui.. ye aku EGO.. smua org ckp mcm tu.. ak EGO brsbb.. ak brkras ade sbbnya... ak nk dia brubah... n ak pun prlu brubah.. msig2 perlu masa msig2.. ak prgi sbb nk jge prsaan n hti ak jgk... slain tu ak xnk jgk dia ade dgn ak tpi trma lynan bruk dri ak.. sme jer.. msig2 tsksa kn??

Sbnrny... byk sgt pluag ak da bg pde die untuk die brubah... tpi die xgnakn pluag tu untuk brubah.. so ak pun prgi untuk dia pkirkn smua bnde ni.. msig2 da bsar.. andai ade jdoh ak dgn die.. ade la.. tpi lau xde.. mgkin bkn dia yg t'tlis dlm luth mhfuz ak.. stiap yg jdi ALLAH da ssun jlnnya dgn indh skali cme krelaan hti kita je nk trima smua ni mcm mne kn...

Jujur.. bkn smudh yg dkatakan untuk ak lpekn... stiap sdut IPOH ni.. ade kngan ak dgn die... mcm mne ak nk lpekn die... khdupan shrian ak slma 3thun ak dkt sni mmg da sbati dgn die.. ape2 die.. mmg kekok ak nk bgrak skrg ni.. skrg hdup ak totally brubahh 360 drjah.. giler kntag trase weyh... ak ni kaki bjln.. buat kje pun xde nk duk umah... skrg.. rumah la syurga aku.. huhuhu.. laptop la tmpat ak mngadap.. sbb tu la ak biakn jer blog ak mcm tu je.. skrg la ak ade mse.. byk lak tu.. huhuhu..


ak prnah mnulis kata2 mcm ni dlm buku ak psal dia.. bukn sbjik.. tpi mkne yg sme... maaf aku xdpt jdi yg smprna... ak pnya hti, prsaan untuk ak jga jgak... ade thap untuk ksbran aku... ak bkn mlaikat untuk sntiasa memaafkn sgla kslapan kau.. smpi mse nnti kau akn mngerti... maaf..

wktu ak hdpi smua ni la... bdk2 ni leyh lak bgthu yg die da ade awek... tnjuk lgi pde ak.. pergh.. skit jgk la.. sbb ssh kot ak nk lpekn die... yes mmg ak akui.. mse ni.. someone da ad dlm hdup ak.. ak bg pluag.. untuk ak lpekn die.. tpi ak xmmpu... ak skit.. bile kate2 die yg knonnya die nk tggu ak smua stia smua tu tipu... bkn btol... jdi ak bg pluag pde org yg brusha tnjuk die mmg stia n xde prmpuan lain yg die lyn sme cm die lyn aku.. ni... mudhnya kau kta syg, mdhnya kau kte rndu pde die saat ak msh xdpt lpekn kau...

kau nmpak pde zhirnya.. batinnya ak msh tsiksa,,, msh rndu, msh tcri2.. bkn mdah ak nk lpekn insn yg gpai tgn ak saat ak jtuh, lap airmta ak yg mgalir di pipi aku.. bkn mdah.. sbgaimna skarny ak lpekn cinta pertama aku... skar lgi ak nk lpekn kau... tapi smua ni ak kne redha sbb kita da buat kptsan ni..

barang2 yg dia bg pde ak smua ak da plagkn... ak skit aty, cmbru.. ak block die FB,TWITTER,WECHAT pdm nombor dia.. tpi xmdh ak pdam dri igtan ak... maaf..  brg tu kau bg la pde insn yg kau rndu n kau tggu tu.. ak doakn kau bhgie AIZAD IZWAN MOHD FAUZI... post2 ak yg dlu ak xkn pdm.. biala jdi kngan... bila stu hri nnti... ak thu kau prnah hdir mmbhgiakn ak stu mse dlu... terima ksih sayang... sayang yg terakhir dri aku..

#3- Throwback / Campak Balik

Assalammualaikum... huhuhu.. throwback/campak balik version3 lak ae... ape yg aku nk knag blik... okeh... ni la aku nk shared psal MrAirForce aku.. ceh... okeh.. ni ak nk cter psal aku pergi tamat latihan dia... korg msti thu spe... ak pnah cter psal die dlm post ak yg lpas2... jjur wktu ni.. hbgan ak dgn aizad mmg dhjug tnduk la... skit... ak prgi ni pun.. aizad trpkse bg.. tu nnti la cter.. huhu..

Okeh wktu ak prgi ni xde la giler ak pergi sorg2... ak ajk arni n lynah tmankn ak... ak pergi da la lmbt... pkul 10... psmbhan pkul 8... xde la ak smgt sgt kn nk bgon awl... mklum la hjug mggu cuti.. huhu.. ak smpi2 ak blur mne la nk cri die dgn hnfon die xd.. mne ak nk cri dgn brtus2 org kt situ... haha... then pastu die col a k jgk pki num abg die... da la fmily die ade... segan weyh... ceh.. haha.. nk tgok pic kami..







okeh wktu ni mmg ak ni slekh giler la weyh.. mlu un ade... huhuhu.. bunga.. oke ak dpt bunga tu jgk... wktu tu sgn la dpn arni n lynah ak dpt bnge... wktu ni kekok jgk la nk smbag dgn mk die smua.. malu3.. huhu... lme jgk la ak lpak.. mkn smua... dri sni jgk la trbogkrnya satu kbnaran antra die dgn aku... tu nnti aku criter ye... skit2 dlu... haha... pape pun wktu ni mmg srnok tgok askr2 bru kn... msig2 akn bkhdmat untuk ngra.. huhuhu.. rmai yg xskekn askr... tpi hkikatny... bila thu kpyhan diaorg bru la nk hrgai.. mnusia kn.. pape pun akan ade smbugn dlm stiap episod hdup kn?? so tggu la post ak yg lain lak.. hehe..

Sunday, 9 March 2014

#2 - Throwback / CampakBalik..

Assalammualaikum... throwback... okeh campak balik episod kedua kali ni lak ak nak tulis pasal.. cameron... huhuhu... first time aku g cameron... ni cuma kenangan... ak dgn die xde pape da ni cuma gmbar yg mniggalkn kngan shja..



ni semua kengan shja... bnde plig klakar bile pergi naik mtor dgn duit xde.. main redah je... haha.. bila naik smpi atas... duit xleyh ccuk... duit ngam2 tok isi mnyak jer... haha.. twkal je.. mkn pun ape je.. nk msuk tmpat2 pun cri yang free jer.. mmg sadis giler la... first time naik xde kngan sgt... cuma excited sbb tgok ldg teh jer.. haha.. ni first time... scond time lak...


ak pergi mngila dgn syu naik ats... huhu.. main redah jer.. and wktu ni jgk la sbnrnya syu ajk DIA sbb tkot kn klau jadi pape... so kteorg pun bwk sbgai bodyguard.. maaf MrAirForce... bnde ni aku tkot nk gthu yg DIA ikt.. nnti la aku bgthu.. hehe... bila ak dgn syu ni.. aku mngila beli mcm2... haha.. mkn sdp2... msig2 ade duit... part time kn... haha...


nmpk sdapkn? nyum3... mmbzir jer lbih ni... haha.. kek strawberry chesse smpi blik ltak dlm peti sjuk jadi beku then aku xmkan... haha... tu la aku n syu... mmbzir.. haha... wktu ni la kteorg prgi mcm2 tmpt... lpas tu runner pergi kerja.. xgiler ke kteorg ni ek... haha... tak apalah... tunggun throwback #3 lak.. ade lgi cerita mennti... huuhuhu...

Saturday, 8 March 2014

Pray For MH370

Assalammualaikum... post ak hri ni psal krisauan ak dan ksedihan ak psal kehilangan kpal trbag MH370.. bkn ak sorg je rse... pasti smua rkyat Malaysia pun rase bnde sme... wlaupun bkn ad sorg pun ahli kluarga aku... tpi ak dpt rase ape yg diaorg smua rse... rse khlgan... byk spekulasi yng di buat oleh smua org... ade yang kata sergan penganas, ade yg kte da thmpas... tpi klau da thmpas... mne bgkai kpal terbgny? slgi xde bkti kkuh... pihak kerajaan n pihak MAS pun xdpt nk kluarkn apa2 knytaan... bnde ni mlbatkn rmai org, prasaan, emosi... kita xleyh tros nk buat kesimpulan ikut sdap ni...

lepastu, yang paling aku nk mrah bila ade yang cuba nk tnuk hero nk slahkn pihak krjaan smua bgai... ape bnde smua tu... slah krjaan kpal trbag hilag,?? thmpas?? klau ALLAH da kata 'KUN FA YA KUN' so jdi la ssuatu bnd tu.. kita tak boleh nk tolak QADA n QADAR lau ssuatu bnd tu nk jdi ats khndak ALLAH... kita hnya mnusia biasa jer... skrg bkn msenya nk slahkn org lain... sme2 la kita doa... org2 mcm ni la dikatakan mentaliti low... saat mcm ni nk diugkit psal politik... tolak ketepi la semua bnde tu... FAHAM??


YaALLAH engkau tnjukkan la kbenaran... mana yang betul.. mana yang salah... andai mereka smua msih slamat... engkau tnjukkan la bgtu jugak sbliknya... sesungguhnya engkau MAHA MENDENGAR lagi MAHA MENGASIHANI yaALLAH...

Menitis airmata saat ak mnulis smua ni... ksedihan tak dpat aku bndug,,, ALLAH thu yang terbaik... Aaminn


Friday, 7 March 2014

Banyak Mulut vs Bontot Ayam ??

Assalammualaikum... topic tok hri ni.. banyak mulut?? haha.... aku bnyak mlut?? smua orang ckap ak mcm tu sbb gara2 aku ske mkn ini benda... jeng,jeng,jeng... huhu..


ha.. thu x bnde ni ape? ni la bontot ayam.. smua org ckp ak byk mlut sbb mkn bnd ni... slah bnde ni ke slah mlut aku? huhuhu... plik2 jep bdak ni kn... sbb bnd ni la ak cri kat psar mlm tdi... huhu... ni mmg fvorite aku sgt3.. nk buat mcm mne kn... huhu.. ak akn byk mlut dgn org yg btol2 ak rpat n slesa jer... klau ak bru knal mmg ak ni pmalu skit... huhuhu.. sbb tu bila aku ade mslah org smua akn thu sbb aku tak byk ckp.. huhuhu.. tu la diri aku... then hri ni jgak aku jmpe my exRoomate n Housemate...


byk gosip2 ak dgn die... die pun mkin bhgie n sme jgk la ak kn... huhuhu... byk yg rasa yang kiteorg kongsi bersama.. huhuhu... hrap prshbtan ini kkal smpi bile2 amin... ak sntiase doakn ko kwn... hrap ko xlpe la ak la ae... mcm2 kita da hdapi.. smua kngan akn jdi kngan trindah dlm hdup kita...


Thursday, 6 March 2014

#1-ThrowBack / CampakBalik...

Assalammualaikum... throwback? campakbalik? tu la kan ape yg org nk ckp bile nk kenag balik ape jep yang da jdi knonny... haha... so aku pun nk cmpak blik jugak la... ceh... hahahaha... spnjg ktiadaan pekhabaran aku dkat blog ni... ape jer aku buat?? haha... mcm2...

Firstly, lpas hbis sem5... aku terus ikut kursus INFOSYS... sjil pertauliahan untuk student IT la... 3 minggu jugak la aku dduk kat IPOH ni xblik kampung pun... huhu.. smbil tu ak kje jugak la... parttime kat IPOH PARADE... jdi promoter katenyer.. huhuhu...


pic yang ade... byk ag pic.. tpi xsmpat lak nk amek... hehe... then ape lgi ek... pic wktu INFOSYS xde lak.. xsmpt nk bgmbar pun... haha... ape lgi ek... ha... aku pun da amek sjil kurus kahwin.. ceh xsbr la tu... persiapan untuk mse dpn smntara tgh murah... hahaha....


kan... tu la sjil kursus kahwin aku.. so kire spe2 nk msuk mnag leyh da kahwin ni... hahaha.. tak mau3... lambat lgi... huhuhu... ape lagi ek... haha... aku pun da pkai fon lain jgak skrg... buat2 merasa pkai fon ade android kateny... haha... handfon murah jer.. XPERIA E.. huhu.. search la kat internet... cmne rupanya... mst smua thu kan.. huhu... so aku pun dah mula la ade wechat, instagram, whtsapp,,, mngila la aku skrg snap pic... huhuhu... knon model... ini semua poyo jer la... huhuhu..

ini jer la yang aku share skrg... huhuhu... nnti ade #2-ThrowBack / CampakBalik lak aku smbug ag... byk kish yang tjadi ak nk shared.. so start ari ni.. ak akn sntse update aku pnye blog la... huhuhu... ak akn jdi blogger yang aktif lak... huhuhu...

Aku Kembali...

Assalammualaikum.. setelah sekian lama aku tak menjenguk blog aku ni sampaikan aku terlupa password aku sendiri... nampak sgt la dah lame tak bukak... last post pun bln 9 thun lpas.. skrg da bulan brapa... huhuhu..

Reason knapa aku kmbali mnulis sbb aku da tak ade buat pape... kebosanan... hidup aku da kembali pada dulu... DIA tiada lagi da dgn aku... huhu.. suprise... but that the fact... AIZAD IZWAN MOHD FAUZI dah tak ada dah dalam hidup aku untuk aku luahkn sglanya, kongsi sgalanya... that's why aku kmbali mnulis... mlakar kembali dtik2 khidpan aku sndri... huhu...

Tapi skrg... aku bagi peluang pade someone yang dah lame menunggu aku lak... 8thun bkwan... skrg bru aku bg pluag... slma 7thun dia stia mnuggu... salahkah bila aku mmilih dia untuk aku mlupakn insan lain? nmpak mcm kejam.. but ak msti move on... ak msti tnjuk ak kuat tnpa DIA... coz DIA akan lbih bhgia tnpa aku disisi DIA...

Yup.. aku yang pergi dri hdup dia... why?? sbb aku tak tros mnyiksa hati aku dan hati dia... aku nk dia blajar mnjlani khdupan dia sbgai sorg yang mtag... bdkari.. kwal emosi... ni smua tok kbaikan aku dgn dia jugak.. myb akan ade hkmah smua bnde ni... but baru2 ni jugak kawan aku bgthu DIA pun dah ade someone.. so msig2 dah move on... aku doakn kau bhgia yer...

Hari2 aku tnpa dia?? haha.. seriusly... mmg b'beza... 3thun aku knali dia... 2thun dia sntiasa ade dsisi aku saat aku jtuh, saat aku rapuh... tapi.. takdir bukan milik aku dan dia... mungkin ALLAH dah susun perjalanan hubugn ak dgn dia mcm ni... so aku redha... i'm strong enough to face all of this... yeke? hanya ALLAH lebih tahu..

Setiap sudut IPOH ni terlakar kenangan aku dengan dia... mne je ak prgi akan tbyag ape yg pnah aku buat dgn dia... dgn naik skuter merah sport rim oren dia... mne boleh lupa smua tu... mmg aku kne amek mse aku sndri la kn... so ak try hard skrg ni...

YaALLAH aku tahu kau telah susun perjalanan hidup aku sebaik-baiknya... dan aku pasti ini yang terbaik buat diri aku... terima kasih ALLAH...