Tuesday, 29 May 2012

Tunang + Suprise.... :)

korag mesti pelik kan... yela... tibe2 sal tunag lak ak nk tlis... hahahaha... sbnrnyer... 26.5.2012 yg lpas mjlis tunag kakak slug ak.... :) ... pgalaman pertama buat kluarga sndri... :)... thniah kakak ku... :) ... picca tunag kakak ak ... ak tak dpat nk tnjuk sbb... smua dlam cmera SI DIA.. :)... suprise... DIA dtg mjlis tunang kakak ak... ske sgt3.... :).... nervous gak dea nk b'dpan dgn fmily ak... hahahaha... pape un ak ske sgt... dua shbat baik ak jgak dtg... :) .. farah saje and atyn nayn.. :).. thanx korag sggup dtag dai jauh.. syg korag sgt6... :) ... ak update ni nak g thu suprise yg ak dpat ble dea dtag sni... :).. dia bg ak something.... :)..



ni la yg ak dpat.. bsar... suke3... hahaha.... sbnrnyer.. dia da lame nk bg ak bear... tpi dea egt ak xske... yelah... ak bese2 jep... tak kan la ak nak tnjuk sgt lak kan... ak wat bodo jep... dia dpat thu ak ske bear un lpas ak gdow dgn dia... psal bear yg ejam bg... ape un xleyh... ak tdor ske pluk bear ejam... sbb ejam jep thu ape bnde yg ak ske... tak kan la ak nk bgthu dia law dia xtye... tpi.. dia ckap dia bg ni ikhls... xde kne mngena dgn ejam... :).... skrag... ak tdow... pluk bear dia lak la... hahaha...

mama dgn ayh un da xleyh buat ape da.. byak sgt da brag ak kmpul hsil dri pmbrian org kat ak... hahaha... pnuh almari da... ak un xthu nk letak mane... pape pun dia pnyer hdiah yg pling istmewa... sbb... ak arap dia yg terakhir... :) insyaALLAH... :)

Created By:
Arz_Weird

Tuesday, 22 May 2012

Dunia Baruku.. :)



setelah sekian lame tak update blog ni.. huhuhu... ak sbuk keje skrag ni... gmbar yg korg tgok tu... tu la dunia baru ak skrag... pkerja kdai tdug.. hahahaha.. mcam2 gaye tdug ak ajr kat org2 yg dtag... xpsal jep smua ak kena ajar... hahhaa.... pnat mmg xpyah ckap la... mklum la kan... tdug kan mmg smua wnita muslim prlukan... tu kan mmg perkra wjib bg seorg prmpuan ... :) pnat nk lyan mcam2 krenah... oke... jom tgok lak geng2 baru ak... :)






ni la kwan2 baru ak... wlaupun baru knal... mmg slalu sgt ak t'glak dgn krenah2 diaorg tu... :) yelah.. team johor kan... 1st time ak keje kat kluag ni... dlu ak keje pun kat PD... sbgai waitress kat BORAK2 KOPITIAM  ( selama 2 blan jep... huhuhu... )



and promoter kat BB PHONE SHOP.. ( ni lame skit... 4 bulan... huhuhu...)


msuk ni... pgalamn ketiga ak bkerja... huhuhu... wlaupun umur ak bru 19.. tpi pglman keje ak lbih bnyak dri kakak ak sndri... huhuhu... :) ... Alhmdulillah stkat ak bkerja slme hri ni. smua org snag dgn prgai ak yg gler2... smua asyk ktwa and fham sgt dgn prgai ak yg gler b'gmbar... hahaha... mule2 ak sgan jugak... tpi lame2 ak oke la... hahahaha... ak pmalu ?? bia benar ni... hahaha... tpi ... ak keje kat sni ak kne la jdi mslimah sejati... lmah lmbut skit... hahhaa... solehah gitu.. wah.. hahaha...

ak harap slme ak bkerja ni ak xde la mslah... and smua nyer b'jlan dgn baik.. :) amin... moga rzeki yg ak dpat ni d'redhai... :)

Created By:
Arz_Weird

Friday, 11 May 2012

- Schawal : Arz+Iz -

Ak nk t'glak bile ak dpat idea nk update pasal bnde ni... :) huhuhu... tadi ak bru jep tgok  "SEIA SEKATA SCHAWAL" hahaha.. bile ak tgok bnde tu ak bragan lak ... sweet diaorg tu buat ak trigat pade gmok ak la.. huhuhu... jom tgok pic schawal yg sweet tu.. :)






sweet sgt kan mreka.. :) .. bintag ak tu.. dia nk jdikan ak yg hlal buat dia.. tpi... tggu la kan.. smpi msig2 cpai kjyaan dlm hdup msig2... :) .. lmbat lagi.. tpi tu lah impian dia sjak kiteorg mula rpat.. :) .. wlaupun kite org cuma kwan... tpi... prasaan ak dgn dia... kite org jep yg thu... :)





kami pun dgn gaya kami jugak... hahahaha... ak rindu sgt3 dgn dia... nk blaja same2... lpak tgok bola sama2.. hahahaha... tak penah ak lpak tgok bola dgn someone yg spcial dlm hdup ak... mmbe2 tu da biasa... pnah jugak ak mrajuk dgn dia cume sbb xsokong team ak.. ( BARCA ) hahaha... dia pun pnah skit aty dgn ak sbb xskong team dia... ( MU ) .. hahaha.. pelik2 kan kiteorag ni... ape yg ak cbe ckap skrag... bile ak tgok scha dan awal... ak nmpak dri ak dgn dia... cuma... prgai ak lbih pada awal... seorg perfectionist... sgalanya nk smpurna pada mata ak... lbih pada awal.... scha pulak pada dia... seorag yg agak pmalu... hahahha... klakar kan bile ckap dia pmalu... tapi tu la hkikatnyer... slalu nk pura2 tnag... tapi... pmalu and sgt glabah... hahhaa... macam2 bnde ak da lalui dgn dia... suka.. duka... dia yg ada kat sisi ak... hahaha.. kdag2 smpai amoi ( azidi ) membe baik ak kat teknik... tkot nk ajak ak lpak sbb tkot dia jles.. hahhaa.. tak pasal jep kan... hahaha... :) AIZAD IZWAN MOHD FAUZI... awk buat sye syg sgt3 la kat awk... huhuhu... ade jugak ak pnah tman dia main futsal... hahaha... ak sorg jep pmpuan wktu tu ha... giler kan... hahaha... insyaALLAH... apa pun yg jdik... klau dia jdoh ak.. ak b'syukur sgt3... sbb dia da smpurnakn hri2 ak... prgai dia sgt b'beza dgn ak... jdi dia la yg mmpu mengisi kekurgan ak ni... :) ...

mama... ayah.. doakan la kebahgiaan anak mama ni... macam mana mama dgn ayah doakan kebahagiaan kak long.. :) ... moga impian ak dgn dia jdi knytaan stu hru nnti dgn izinnyer... :)... amin... :)


Created By:
Arz_Weird

Thursday, 10 May 2012

Sem Break.. :)




whoa... da cti sem da... 04.05.2012.. cti sem b'mula... huhuhu.... ak skrag kat umah la.. menghbiskan cuti ak slame sbulan stengah ni.. huhu... t'pakse b'jauhan dgn si dia yang jauh di negeri sembilan sana.. t'paksa la menahan rindu yang lama... huhuhu... apa boleh buat... :) ... kne la sibuk kan diri bia tak ada la ak rndu sgt3 kat dia kan... huhuhu... cuti ni ak nk rlease kan tension yg slame ni jdi beban pade pale otak ak ni ha.. cuci balik benda2 yang bnyak ak pkirkan slame ni... huhuhu... ak pkir ak nk cri keje la cti ni.. dpat la kmpul duit skit kan... huhuhu... ak ary tue dgn cre tak sengaja wktu ak pegi amek lappy ak yg t'pkse d'hntr ke ospital.. bese la... da lame sgt kat ipoh.. rndu lak kat jhor tu yg xshat sgt tu.. huhuhu... smbug blik crter ak.. huhu... ak un jlan la... skali tgok kat stu kdai tdug tu ade jwtan ksog.. ak pun ape lagi sje jep tye... bos dia amek num tepon ak lpas tu... blik ak tgok da ade mcg da... ak msuk keje isnin ni... huhu... nerves lak.. ye la... da lame x keje... huhu... nanti bermula la kisah ak sbgai gadis penjual tudung... hahahaa...




and ak dgn dia pun mula la hidup baru... dia pun keje jugak... keje sbgai pump boy... huhuhu.. kat ptronas... mkin htam la gmok sye tu nnti... huhuhu...




gmok jgn nkal2 yep... jgn cuci mate lak tgok pmpuan cntik.. gmok bany buat... mmg xde la nk jmpe lagi org.. :) .. org ykin kat dia oke... :) ...

mcm2 lak prasaan ak bile nk keje ni... ada ke mase dia utuk ak n mase ak utuk dia??  tkut bile keje msig2 bz and pnat... pape un ak hrap ak dgn dia xjauh la.. :) .. mama dgn ayh pun da thu sgt da kisah ak dgn dia... haha... dia la yg glabah bile mama dgn ayah thu... apa la... rleks jep la.. mama dgn ayh sportig la.. :) hahaha... pape pun ak mmg rindu stgah mti dgn dia... :).. aizad izwan muhd fauzi... awk buat sye jtuh cinta kli kedua la... hahaha.. haish... :)

hope hbugan ni kkal higga akhir hyat... byak yg ak dgn dia rncag... insyaALLAH... klau ak dgn dia ada jdoh... mmg dia da rncag nk jdikan ak suri hdup dia.. tpi... dia kne tggu ak cpai smua apa yg ak nk dlu la... sbr yep syg.. hahaha...

da lri tjuk da ni... hahaha... tu jep tok ary ni... :)

Created By:
Arz_Weird

Wednesday, 9 May 2012

Sabar Yang Aku Tahan Selama Ni !!


Sakit aty kan bile bce knyataan ni.. ak xthu ape mslah DIA sbnrnyer... dlu DIA kwan baik ak.. ak xthu la knp n ape mslh DIA sbnrnyer... ak dgn roomate ak xde ape2 tapi DIA yg mlebih2 nk buat smua bnde ni... slah ker ak nk b'kwan?? DIA da ada pkwe.. tapi byak skndal?? ade tak ak sibuk2?? xde kan?? knp pasal ak DIA nk sbuk lak??? DIA ade skndal dgn jiran ak lpak jgak luar... kuar jgak... ade ak kesah?? xde kan?? psal ak?? bruk ak semua DIA nk heboh... bile ak tlis cm ni thu lak dea trase...


lpas tu trase tros jep tlis....


knp msti DIA nk tlis mcm ni klau niat DIA update sttus tu bkn d'tujukan buat ak?? and cm new DIA thu ak tujukan sttus ak tu buat DIA?? hahaha... xpsal jep kan... thu bezakan halal haram...jgan ckap psal hkum la dgan ak klau KAU pun xsmpurna mana... ak sndri msih JAHIL dgn ilmu agme msih xmmpu nk m'jtuhkan hkum pade org.. mcm tu jugak KAU... KAU xleyh nk jtuhkan hkum pade ak klau kau pun buat bnde same.. lpak jugak kan smpai pagi?? da kntoi... thu ko snyap lak.. np?? mlu sndri... kan da kne btag hdug sndri... fed up doe dgn prgai KAU... sbr ak wktu tu... hnye ALLAH jep la yg thu... lpas tu ak ade la nek sttus ckp...



lpas tu DIA da xde naik2 sttus da.. tpi ak jep la yg mmg skit aty... ak luahkan... klau DIA trse... t'srah...
spe mkn cili DIA rse pdasnyer....


lpas tu DIA blas....


msih jugak pura2 xthu kslahan dri sndri.. ak pun xfham la dgn DIA... ak xthu ape mslah sbnr DIA dgn ak... apa yg DIA degki sgt dgn ak pun xthu la... nk kate ak HOT... dia lagi HOT.. DIA lagi mnyerlah... DIA lagi pndai... ak sndri xpham... klau mslah DIA psal ak da brubah.. mnusia sntiase brubah... and ak mngaku ak da brubah... brubah dari AZMIERA AZNIEYZA ROSLAN yg mlas brusha kpda yg mncri ilmu... mncri ape yg perlu.. bljar mngenal erti dunia.. erti kehidupan... ak brubah jdi yg lbih b'hati2... b'hati2 dgn kawan yg mcm DIA.. yg xmghrgai kasih syg ak pade DIA.. ak syg DIA xpnah bnci DIA..tapi...DIA xpernah nk pkir blik ape yg ak buat pade DIA... bruk ak yg skit tu lbih DIA nmpak... DIA pernah ingt tak dlu ble DIA skit... mak cik sggup tlog anta DIA g klinik.. sbb fmily DIA mrahkan DIA... ak xksah smua bnde tu... mcm2 org ngumpat,ktuk DIA... ak ttap mnagkan DIA.. ak mrah kwan2 ak yg xske prgai DIA... tapi.. DIA sggup bruk2 kan ak.. buat kwan2 ak jauhkan diri dari ak... ape slah ak dgn DIA pun ak xpham la... ak msih t'tye2... DIA xpnah nk ngaku slah DIA... DIA jep yg btol dlm smua bnde... DIA lyan ak cm smpah ak sbr jep... org kat skelilig ak smua nmpak tpi.. DIA ttap mcm tu... mksih KAWAN klau ni byran untuk nlai p'shbtan ak dgn KAU... klau dlu ak xrpat dgn KAU... keadaan KAU mugkin b'beza skrag.... tapi smua bnde tu KAU xpernah pkir... ak ada sbar and ego ak sndri.. ak mlas nk face to face dgn kau... sbb ak thu dri ak mcm mane kalau ak da begag and mngamok... ak msih ade syg dgn KAU.. sbb dlu KAU yg jge ak time ak skit... KAU ade kat ssi ak time ak ssh... ak egt and hargai smua bnde tu... tpi... sbb prgai KAU yg b'kire skrag ni yg buat ak jauh dgn KAU... semua org ckap ak skit2 AIZAD skit2 AIZAD tpi KAU pernah pkir tak skrag keadaan budak dekat rumah mcm mne?? KAU dgn roomate KAU... kite mmg da jauh... skrag roomate KAU bkal tggalkan KAU... klau roomate KAU tu mmg kwan baik KAU... dea takkan la tgglkan KAU sorag2 kat rumah tu wlaupun da jnji dgn akk rmah DIA dlu kan... dia ttap akn dgn kau klau dia snag dgn kteorg smua... ak xthu la... ak rse down sgt3 ble pkir smua bnde ni.. smua nk slah kan ak... hnye sbb slah ak yg stu... bile kne blik kat btag hdug msig2... smua thu snyap lak... ade ak sbuk2?? ak ttap snyp.. ttp snyum.wlau hkikat ak skit sgt... ak kuat sbb kwan2 ak yg lain yg knal and fham ak... kdag2 org yg kite rse dkat tu lah org yg pling xkan pernah fham dgn kite... tpi org yg kite pkir jauh tu la yg pling amek brat psal kite... ak hrgai sgt stiap dtik and saat bnde yg ade kat skelilig ak.. ak plik... mama and ayah ak thu stiap bnde yg ak buat ... sbb tu ak brani buat... slagi redha mak and ayah ak ada... ak msih rse slmat... mkasih mama.. ayah...

ak percaya dgn kata2 ni...


ak hrap ada snar dlm hdup ak xlme lagi.. and ak hrap sgt ak kuat hdapi smua bnde ni... :)
amin.... ak da pnat nk pkir psal org yg xpnah hrgai ak.. ak akn hrgai org yg hrgai ak jep.. :)
luahan hati ak lpas skian lame ak pndam... :'(


Cetusan Dan Luahan Seribu Rase:
Arz_Weird