Tuesday, 19 February 2019

Azmiera Turns 26 !! Sakit Penghapus Dosa..



Assalammualaikum..

9 Feb 2019, maka genaplah dengan rasminya seorang manusia bernama Azmiera Aznieyza Bt Roslan berumur 26 tahun.. Alhamdulillah dan bersyukur tak terhingga untuk peluang yang ALLAH berikan untuk aku dapat terus beribadah sebaiknya sebelum aku menutup mata nanti kan.. tapi untuk tahun ni sambutan dan apa aku dapat memang lain macam.. dugaan mungkin.. meh aku cerita..

Malam 8hb tuh aku balik dan aku mula rasa macam nak demam, dan aku pun rest la kejap bila sampai rumah tuh, tapi bila aku bangun je dari tidur, aku rasa satu badan aku sakit dan kepanasan.. Tapi malam tuh aku tetap keluar sebab Aizad Izwan nak sambut bufday aku la kan malam tuh.. so aku pun keluar ingatkan demam biasa yang dedar kejap je tuh..

Tepat pukul 12 aku pun sambut bufday aku dengan Aizad Izwan.. dia belikan aku kek yang aku suka and belanja MCD sebab aku rasa tuh je tempat aku nak lepak sebab nak makan bubur katenya.. tapi tak makan pun sebab selera aku memang out la kan..



Tapi lepas tuh aku rasa badan aku makin panas dan panas, sampai aku rasa sendi aku sakit nak jalan rasa tak larat.. sampai ke Hosp Serdang aku dibawaknya.. tapi tak lepas masuk kena tunggu 4 jam sebab kes banyak, then terus la pergi klinik swasta dan aku pun dapat la MC sebab aku memang demam..


Hasil ubat dan MC untuk aku tak pergi kelas dan kerja la kan.. esoknya sampai ahad tuh aku demam lagi teruk dan teruk, panas aku tak surut sampai tahap aku nak jalan macam kena ngensot nak bukak pintu untuk Aizad Izwan datang amik aku.. So ke Hosp Kajang pulak kalini sebab Aizad Izwan betul lupa Hosp terdekat yang ada..

End of the story yang bergegas sana sini, sebenarnya aku kena denggi.. patut la lain macam penangan demam sampai rasa tak boleh nak jalan and berdiri..




Hasil untuk masuk air semua, aku kena masuk air dalam 4 botol je sebab aku sendiri boleh telan air, dan aku pun tak sanggup dengan jarum dekat tangan yang menyusahkan dan menyakitkan aku untuk bergerak.. Platlet aku drop dan aku punya demam tak kebah dalam 5 hari.. dari jumaat sampai selasa..

Aku start admit dari hari ahad sampai rabu je.. itu pun waktu aku discharged aku punya Platlet masih rendah bawah 60 lagi tapi sebab aku punya yang lain dah poitive and cell darah putih aku pun naik so dapat la aku keluar..



Selama aku 4 hari dekat hosp siapa lagi la kan yang sudi meluangkan masa dan menghabiskan masa dan manusia yang aku susahkan kalau bukan Aizad Izwan.. terima kasih untuk ada dalam pelbagai keadaan dan perangai seorang Azmiera ni la kan.. Thanks sayang untuk segalanya.. Me love you more and more..

Ibu Aizad Izwan pun datang waktu last day aku kena discharged tuh, siap aku request sambal ayam lagi, agak tak malu tapi terasa nak makan.. pedulik.. hahaha.. waktu aku discharged ibu terus bawak aku balik ke Klawang untuk ibu dapat tengok-tengokkan aku yelah family aku tak sampai lagi dari Johor, sebab mak aku pun dengan jaga budak, ayah aku kerja.. aku faham situasi tuh.. terima kasih ibu untuk kasih sayang yang ikhlas tuh.. aku siap kena bahan, untung la mak mentua sayang.. hehehe siapa nak rugi kan?

Untuk 26 tahun ni, aku dapat rasa dan makin terasa, betapa ramainya orang-orang yang sangat concern and sayangkan aku, hari first aku admit, Ajaa suruh tunang dia siap hantarkan bubur and air 100 Plus.. serius aku terharu tak dapat nak luahkan betapa aku bersyukur ada manusia-manusia yang terbaik dan terlalu baik untuk aku.. alhamdulillah..

Dan tahun ni jugak ramai yang mendoakan dan wish bufday aku.. untuk setiap doa dan kata-kata yang baik tu, aku doakan segalanya dipulangkan semula pada kalian.. aaminn ya rabb alamin.. jadi tahun ni merupakan starter pack bufday yang agak mencabar buat aku tapi buat aku sedar, besarnya rahmat dan nikmat ALLAH SWT yang tak terjangkau.. aku bersyukur tuh.. semoga tahun ini memberikan 1001 hikmah dan kekuatan untuk aku didunia dan akhirat.. aaminn..

Much Love From Me:

-Arz_Weird-



No comments: