Monday, 5 December 2016

SMTPD In Memories 09/10



Assalammualaikum..

Sedikit throwback dari zaman sekolah dulu kala.. berpunca dari aku attend wedding andak merangkap abang Farah yang juga family dia dah aku anggap macam family sendiri dah.. dah alang2 majlis buat dekat SMPTD.. so kesempatan aku ler untuk throwback.. snap gambar dan yg pasti sempat la aku buat short video yang deep message yang aku nak sampaikan kot.. hehe.. tapi dengan respon yang aku dapat rasanya.. berjaya la kan apa yang aku cuba buat... hehe.. meh aku share sikit video aku..

video

Entah kenapa bila aku teringat pasal SMTPD ni.. yang indah sangat indah yang pahit tersangat pahit sampai tak tertelan.. tapi kat sini lah aku belajar banyak benda yang jadi pengajaran aku dan maybe ada langkah2 yang aku buat jadikan diri aku macam sekarang ni la kan.. kat sekolah ni lah aku jumpa CINTA PERTAMA maybe yang mungkin dengan bahasa mudah CINTA MONYET.. yelah mungkin aku bercinta dengan manusia berperangai KERA kot waktu tuh la... hahaha.. sebab dekat UNIKL sendiri aku jumpa perangai yang sama.. hahahaa.. kejamnya bunyi.. #guraujer.. sebab game aku sedangkan ade awek.. ceh.. huhu.. tapi tuh semua cerita lama la kan.. biasa la umur 16tahun apa nak tahu lagi pulak manusia macam aku ni kan.. blur2 katak jer dulu.. hahaha.. dan aku dengan First couple aku tuh pun dah jadi kawan baik sebab dua2 perangai KERA jugak.. suka gelak tak henti kalau borak ada jer benda nak jadi bahan gelak gila2.. Rony kau tetap kawan aku sampai bila.. hehehe.. so tak payah la nak rasa berdosa sangat dengan apa yang pernah jadi dulu..

Zaman ni lah aku kena game teruk giler pasal CINTA.. entah apa silap aku.. rupanya dah ade awek.. 9bulan dah couple dengan aweknya end up aku baru tahu... nasib la aku tahu.. kalau tak tahu bodoh buta percaya dengan indah yang die tunjuk... menangis sebab aku .. setiap malam gayut nanyikan lagu untuk aku.. pergh kalau diingat balik.. memang cerita korea yang sekarang ni kalah la wey.. hahaha.. drama sangat semua tuh.. dan moment paling aku ingat bila aku dah jadi manusia yang dengan dunia sendiri.. dak laki boleh bertaruh untuk game and dapatkan aku dengan cara couple and tinggalkan aku alasan aku tak layan diaorang.. ingat dalam Lagenda Budak Setan jer ade.. kat sekolah tuh lebih dari setan ade tau.. hahaha.. bila dah besar ni.. ade jugak yang mencari dan aku tengok dah berubah tapi aku manusia yang terkena mana mungkin lupa..

Disebabkan kantoi dan plan diaorang tak dapat game aku.. nak tutup salah ramai2 serang aku.. untuk paksa aku bagitahu siapa yang buka cerita.. siap maki hamun aku.. dan ada yang nak pukul aku lagi.. memang sampai bila aku tak akan lupa.. hahaha.. orang2 yang buat aku tuh pun aku ingat sampai sekarang and ada yang aku tengok life diaorang tunggang terbalik.. kifarah ALLAH tuh kan ada.. huhuhu.. tapi nasib aku ada manusia2 yang pegang erat aku waktu aku jatuh.. terutamanya Farah sentiasa ada dan backup aku.. dan kenal aku macam mana.. sebab tuh utuhnya persahabatann kitaorang sampai sekarang...



Farah tuh manusia yang ada kat tengah dalam dua2 gambar.. dan paling seronok bila kawan2 dia dengan senang terima aku dan sikit tak rasa kekok untuk lepak dengan diaorang dari mula kenal.. sedangkan aku ni jarang sekali ada dengan diaorang.. dan bukan kalangan satu sekolah dengan diaorang.. tapi diaorang ohsem.. huhu.. thanks always be there even kita tak selalu jumpa.. love youu.. muahhh...


Terkadang dalam hidup setiap yang jadi dan mendatang jadikan kita lebih kuat pada masa akan datang dan jadikan pengajaran penting untuk dikongsikan.. jadi untuk setiap benda yang dah jadi.. pedih tapi aku simpan sebagai memori pengajaran terpenting dalam hidup.. tapi tak semua sikap aku boleh ubah.. sebab diri aku sendiri manusia yang lembut hati.. marah macam mana end up satu masa aku akan maafkan semua dan terima.. cuma keadaan kadang buat kita tak selesa dengan apa yang ada depan mata.. harap satu masa aku jumpa penghujung untuk apa yang aku cari dan harap selama ni.. aaminn..




No comments: