Sunday, 10 April 2016

Piala Sukan Dekan 2016



Assalammualaikum...

Hujung minggu lepas merupakan hujung minggu paling sakit dan paling penat dan paling kelam kabut.. hahaha.. sebabnyaaa... jeng jeng jeng..




Haaa.. apa itu.. ok nak cerita la ni kan.. minggu lepas aku dengan tak sangka aku join piala dekan..apa tuh? kiranya kalau dulu sekolah sukan tahunan ni bagi U untuk benda sama jugak dalam masa sama nak selected untuk pergi KSSU.. apa pulak KSSU (Kejohan Sukan-Sukan Unikl).. Game haritu aku main netball.. da lama sangat aku tinggalkan bidang kesukanan ni.. cewah gittue.. aku ingat kan perlawan bodoh-bodoh jer aku pun tak pernah lagi turun training.. ni main redah sekali amik kau.. mendapat banyak kenangan...

Kenangan apa? lutut aku dengan jayanya lebam dan luka gara-gara sliding berebut bola.. dan mulanya game pertama aku dengan team aku kalah teruk sebab aku dengan team aku masing-masing baru nak dapat chemistry tuh..

First game aku dapat position WA(Wall Attack) sekali Center aku boleh pulak krik-krik dan memang dalam game tuh jadi macam blur giler.. aku tak pernah main tahap macam tuh sekali.. sampai la second, third, fourth and last game sebelum masuk final aku lak yang tukar jadi position Center... baru la dapat catch up balik tempo.. tapi itulah rugi pada game pertama.. markah sia-sia hilang kat situ..

Tapi berkat usaha gigih... berjaya... orang kata Rezeki kan.. so ALHAMDULILLAH.. dengan jayanya team aku dapat tempat ketiga.. boleh la kan untuk first timem group and game besar.. satu permulaan yang baik la kan..

Dan aku tak sangka game tuh sampai dua hari dan selama dua hari tuh la aku punya jadual kerja tunggag terbalik.. tak tahu la bos aku nak fikir apa yang penting aku jujur.. aku tak tipu.. tapi asalkan aku masih datang kerja... tapi bulan ni jer aku sibuk... bulan depan nak Final dah ada la busy sikit.. lepas tuh dah boleh kerja dengan jayanya macam biasa... in sha ALLAH ada rezeki dapat la aku capai apa yang aku nak.. hehehe..

Kenapa aku tiba-tiba aktif sukan balik?? sebab aku memang nak sibukkan diri aku dan aku tak nak lagi fikir pasal dia.. atleast aku boleh move on cepat.. Azmiera kan kuat dan sadoo.. mesti boleh.. ok ni dah luar topik.. aku harap lepas ni aku ada lagi peluang bermain untuk game lagi besar.. aaminn..

No comments: