Tuesday, 5 April 2016

Cemburu Tak Terkawal..



Assalammualaikum..

Post aku yang sebelum ni aku cerita pasal Kota Buku punya event and macam mana Adeq and Din dah mula bertegur.. Nak dijadikan cerita esoknya aku and Din pun keluar sebab aku pun dengan lesen tak renew lagi and aku sangat la malas nak drive.. sebab aku  nak pergi amik munie.. dah janji sebab aku nak amik barang aku yang sangat la berat mama aku kirim dekat si munie..

Aku pun keluar jela yela kan aku dah bagitahu awal la kan kat Adeq yang aku nak kuar dengan Din aku pun tak ada nak explain lebih sangat pun sebabnya apa.. just aku cakap aku memang dah lama tak kuar dengan Din... apa salahnya aku keluar sebagai kawan kan? Dia pun bukan de buat apa salah dengan aku pun untuk aku tiba rasa nak jauh ker apa semua.. dia baik dengan aku jer..

Aku keluar pun just pergi Times Square makan jer and lepak sembang sementara nak menunggu si munie sampai jer.. tak ada la nak pergi mana pun kan..


Thanks Din belanja makan.. selama aku kuar lepak dengan dia.. sangat la payah kalau aku nak keluar duit sendiri.. ada jer banyak alasan tak bagi aku bayar... hailaa Din... Thanks yer... and dalam masa sama jugak si Adeq pun nak mintak tolong aku buatkan surat absent die tak pergi kelas..

Malam sebelum tuh aku dah tersentap dengan die.. bergaduh aku diam jela kan.. menangis gak aku malam tuh sebab aku terasa sangat dengan apa dia cakap.. dan tak sangka waktu aku kuar dengan din dia tunggu aku dari pukul 8 lebih sampai la aku sampai kat rumah tuh.. sebab nak buat surat dia tuh.. mula dia cakap dia nak buat kerja kat rumah kawan dia so aku pun tak apa la kan... lagi pun munie and adik dia nak pergi makan.. jalan jauh kan.. sian lak..

Apa yang aku mendapat akhirnya muka begang dia la kan and mogok tak nak makan.. aku diam je and layan jela angin timur laut die tuh... cemburu yang gila-gila... sorry adeq.. aku tak sengaja... bukan salah aku lambat apa semua.. kau tunggu aku awal sangat..

Aku pun punya la tak makan sebab nak makan dengan dia... akhirnya.. dia yang ngalah ajak aku g mamak and setel keje dia.. and dia makan aku lak mogok lapar.. ingat dia jer boleh ngade-ngade?? aku pun ade angin aku gak...

Pesanan ikhlas.. adeq.. aku tahu kau sayang aku sangat tapi... please kawal cemburu tuh.. sebab buruk benooo ghupanya kau cemburu tuh... kan? bagi aku masa dan ruang jugak.. kalau kita tak end up dengan macam kau nak.. tak salah kalau kita nak berkawan sampai bila-bila kan??? peaceeee...

No comments: