Sunday, 1 March 2015

Putus Asa..


Assalammualaikum..

Disebabkan mata masih tak mengantuk lagi.. dengan risau tengok muka aku sendiri aku nak share satu luahan hati aku pasal kulit sensitif aku.. Putus asa? apa kena mengena? yup.. aku putus asa dah nak cari produk and makan supplement untuk hilangkan jerawat and bekas jerawat dekat muka aku ni..

Kulit sensitif.. aku memang mengaku kulit aku agak sensitif dengan keadaan yang kotor.. terutama air.. kalau orang lain maybe ade jerawat then hilang.. aku ni pulak.. bekas jerawat aku mesti akan ketara sangat and tersangat la lama nak hilang... akhirnya aku kena touch up make up untuk tutup sikit.. tapi sampai bila..

Aku penat? yes.. aku penat nak bermake up semua.. sebab asalnya tuh bukan diri aku.. siapa la yang tak impikan kulit yang cantik kan? kadang ade orang tegur and buat gurauan kat muka aku ni.. walaupun nampak aku gelak.. kadang aku sentap jugak.. sebab muka diaorang semua bersih kan.. then bahan aku.. lagi la aku down...

Pernah makan supplement? mesti la pernah dah banyak aku makan dah.. dulu aku makan minyak ikan.. oke lah.. tapi badan aku yang cepat naik.. then aku amik minyak ikan campur apa entah aku pun dah lupa.. tetap juga jerawat naik sebab aku duk hostel waktu diploma.. bila da kerja.. aku makan pulak try KColly.. ok la.. tapi aku terpaksa stop sebab kekangan duit.. then last try aku makan PHYTO Collagen pulak.. tapi tak ada effect.. so dengan tak ada duit.. aku stop la sekarang.. huhu..



Tak ada lagi ke idea nak hilangkan semua ni tanpa duit.. letih la.. haish.. down giler kadang nak hadap orang.. memang la tak teruk mana.. tapi nak compare kan dengan budak sini.. aku jalan pun tunduk je.. malas aku nak orang tengok muka aku.. sampai macam tuh sekali aku rasa malu..

Redha jela kan.. hadap jela.. aku putus asa..

No comments: