Monday, 5 January 2015

I Won't Give Up..



Assalammualaikum..

"I Won't Give Up"

When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
Well, there's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

Well, I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got, yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not, and who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up, still looking up.

Well, I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

Pernah dengar lagu ni? mestilah ramai yang pernah dengar kan.. sejujurnya aku bukanlah pengemar lagu omputih.. tapi lepas kenal dengan akak rumah aku dengan Mr Air Force.. aku mula dengar banyak lagu omputih.. itulah kan kata orang kita akan berubah mengikut siapa yang akan ada di sekeliling kita kan?

Sebab jiwa aku bukan lah jiwa lagu-lagu omputih.. aku dengar tapi ada certain sebab aku suka lagu yang liriknya ada makna and mampu meluahkan sesuatu.. hehe.. jiwang kata kau.. berbalik pada lagu ni.. inilah lagu yang MrAirForce bagi pada aku  untuk menyatakan yang dia tak akan give up.. banyak bend yang aku dah uji dia.. aku tak tahu macam mana nak uji sampai dia betul-betul give up.. aku buat la apa perangai pun.. dia tetap akan minta maaf sedangkan aku yang salah and aku cakap macam-macam kat dia.. tetap jugak dia sabar... aku tak tahu hati dia macam mana..

Aku harap bukan setakat ni je dia bertahan.. banyak lagi benda yang mungkin akan buat kita lagi jauh.. lagi sakit.. sekarang.. status kami? berkawan.. kawan yang baik tapi ada something feeling lain.. in sha ALLAH.. andai jodoh kuat and ada.. jauh mana aku lari.. bukit mana aku menyorok.. dia jumpa aku jugak.. aku serah pada ALLAH.. sebab hanya DIA yang menentukan.. aku hanya mampu berdoa.. andai cinta dia bukan milik aku.. mungkin akan ada yang lebih-lebih baik.. aku pasti dan yakin tu..

Cinta tu perasaan yang ALLAH pinjam sedikit pada kita... jadi aku bersyukur tuh.. dan berterima kasih kerana dia berikan perasaan cinta dan sayang tu pada orang yang ada di sekeliling aku.. cinta aku yang menyakitkan tuh.. biarlah hanya kenangan.. dia juga sudah miliki bahagia dia.. ALLAH Maha Pemurah.. jika aku tak merasa sakit aku tak akan punya rasa yang sekarang.. rasa mendambakan cinta ILAHI.. in sha ALLAH.. aku akan berbalik kepada DIA jauh mana aku lari.. kerana hanya DIA yang sentiasa menyayangi,memaafkan, diri aku yang hina ini.. jadi aku pun tak akan give up mengejar cinta ILAHI... aaminn..

No comments: