Thursday, 31 December 2015

Tahun Baru.. Mulakan Yang Baru..



Assalamualaikum..

Dah lama sangat rasanya aku ketepikan blog ni semua dan tak ada masa untuk aku update semua benda ni.. haish rindu siapa la tak rindu untuk aku menulis balik.. meluah rasa.. berkongsi setiap benda yang bermakna dalam hidup aku ni.. banyak benda yang aku dah terlepas untuk aku kongsikan.. tak apa nanti aku share sikit-sikit yer jangan risau.. eh dah macam jauh sangat jer intro tahun baru ni kan..


Mulanya tahun baru ni aku dah tekad aku akan padam semua benda yang dah jadi tahun 2015.. Tahun ni akan aku mulakan hidup dengan dunia aku yang baru tanpa orang yang selama ni aku harap akan selamanya dengan aku.. tak banyak yang aku harapkan untuk 2016 cukup la untuk aku berjaya hadapi semua yang tengah aku usahakan dan aku bahagia dengan siapa yang masih kekal dengan aku dan akan terus kekal bahagia dengan family aku tercinta.. aaminn..



Hai tahun baru semoga kita boleh bersama hadapi semua in sha ALLAH.. aku harap jugak tahun ni aku dapat jadi muslimah yang lebih baik.. aaminn..

Monday, 2 November 2015

Teluk Kampi Penang..



Assalammualaikum..

Bulan ni lah bulan paling sangat aku busy.. pergi camp jer untuk bulan ni setiap hujung minggu.. kadang aku risau aktif sangat akan effect study aku la.. lagi pun sem ni tersangat la teruk aku tengok aku punya kefahaman macam mana la aku nak hadap exam ni kan.. jem teruk aku fikir.. hahaha.. tapi tak apalah nanti aku akan cari masa aku sendiri untuk cover balik semua apa yang aku terrtinggal... harap adalah kan masa tuh... eh2 dah melalut pulak aku ni.. ok entry aku kali ni aku nak share indahnya tempat aku camp kali ni.. 

Camp kali ni dekat penang lama sikit.. hari khamis lagi aku dah gerak ke penang.. tempat ni sama jer tempat dengan Pantai Kerachut yang aku pernah pergi dulu.. cumaaaaa.. dia lagi jauh and sangat mencabar kekuatan kaki sikit sebab nak ketempatnya... tersangat la pacak dia punya bukit... huhu.. tapi kawasan lebih bersih berbanding Kerachut..

Malam sebelum kami bergerak..

Ketibaan dan Sebelum Memulakan pendakian...

Sementara menunggu yang lain..

Game pertama.. Goreng Pisang.. Yang Tak Faham2.. haha

Sebelum Taklimat Pelepasan Anak Penyu..

Team Perempuan MIIT..

Keriangan Pertama Kalinya Pegang Penyu...

Selamat Tinggal Teluk Kampi..

Part Of AJK KRUM..

Family Bonding..

Last Meaning Moment..
Itulah antara pic yang boleh aku share kan.. kalau aku nak share semua beratus perginya.. haha.. Banyak benda yang aku belajar dekat sana... macam mana untuk jadi diri sendiri.. gelak tak ingat dunia... lepaskan segala masalah yang terbuku dekat hati ni.. dengan orang yang mampu menghargai aku dari keluarga aku sendiri.. terima kasih ya ALLAH atas nikmat ni..

Dekat sini jugak dapat pengalaman pegang pernyu and lepaskan anak penyu... itulah moment paling best... and paling tak aku sangka aku boleh pulak menangis lepas dengar single abang emy yang belum release sebab lagu tuh tersangat la deep untuk aku telan... alahai.. perasaan ni giler betul.. dah kecoh semua tahu aku nangis buat malu aku jer... apa pun... yang terjadi dekat penang biarlah kekal di penang... tak perlu di ulang dan tak perlu dibawa ke kl.. sebab yang indah biarlah tersemat indah dalam hati dan ingatan bukan kata-kata... 

-arz_weird-

Friday, 16 October 2015

Last Minit... Sg Chilling..



Assalammualaikum..

Sg Chilling.. Kuala Kubu Bharu merupakan salah satu mercu tanda... eh.. dah macam sejarah pulak kan... saja acah-acah... mesti confident kan semua nya nak membaca macam baca buku sejarah.. hahaha.. Ok ini pun salah satu kisah throwback yang aku tak sempat nak tulis dalam blog aku ni kan.. saja nak share indahnya ciptaan ALLAH...

Kenapa dengan last minit tu?? Ok nak dijadikan cerita sepatutnya.. hari yang sama camp sg chilling tuh... aku kena pergi singapore untuk wedding.. tapi disebabkan simptom-simptom banyak tak mengizinkan... terpaksa aku tukar plan B and join camp ni.. dah mungkin ini jalan ALLAH nak bagi kan... aku dapat merasa mandi sg yang sejuk sampai ke tulang, berenang sepuas hati, hilangkan sekejap masalah yang ada...





hidup dengan orang baru.. bagi orang lain jugak pengalaman baru.. sangat seronok rasanya.. ketawa sentiasa ada... buat hilang semua rasa... ringan kepala... Alhamdulillah... percaturan ALLAH siapa boleh sangkal kan.. yang terbaik hanya dari NYA.. dan yang buruk semua dari sifat aku sendiri jugak..

Pada sesiapa nak mula berjinak nak rasa indahnya alam hijau...  boleh lah start kesini dulu... then baru next step dan seterusnya la sampai korang rasa nikmatnya ciptaan ALLAH tuh... so cepat pergi packing barang esok pergi.. hahaha... tak pepasal kan... tapi serius tak rugi dan sangat best... air terjun dia sangat best nak kesana korang kena redah 5 anak sg... best tau.. tuh pengalaman pertama aku rasa.. dan korang wajib rasa jugak... *tak pasal paksa orang... hahaha.. 

Thanks Alot Kenangan.. Smile

Girl's Day Out..



Asssalammualaikum..

Bila terlalu sibuk banyak pulak benda yang aku terlepas kan nak share dekat sini.. kelapangan tuh susah sangat nak cari sekarang diri sendiri pun dah tak terurus tau.. hahaha.. ape kena mengena dengan girls day out ni kan.. ok.. cerita ni dah lama saja jer nak update.. dan post-post yang akan datang ni pun adalah post yang throwback jer... hahaha.. tak sempat nak update hari-hari... bakal PM kate kau... hahahaha..







Bila aku keluar ni pun jugak jadi kontroversi.. aku pun tak faham banyak benda.. bila aku tanya... sentiasa menafikan.. tapi hakikat sebenarnya lain dengan yang dikatakan.. aku pun tak tahu la kan..
eh tiba masuk part marah... ni part lain sepatutnya.. jadi lain pulak kan.. aigoo.. hahaha..

IKEA @ The Curve... layankan si budak Munie Omey tuh.. dan rancangan bersama jugak untuk setiap bulan spend sorang RM50 untuk makan yang sedap sekali jer.. tapi makan ni bukan mahal pun.. RM15 jer sorang.. haha.. dan boleh makan lebih dari 4 orang sebenarnya... muka depan makanan tuh waktu tengah lapar bila dah makan campur semua.. kenyangnya tak payah cakap la kan.. bersandar perginya.. hahaha..

Diaorang nilah antara insan yang selalu ada waktu susah dan senang aku sekarang waktu aku belajar ni.. alhamdulillah setakat ni.. kalau ada apa pun.. masih boleh dibawa bincang dan andai sentap pun.. habis dekat situ jer.. kalau nak sentap lagi lelama... gi mampus sama kau.. hahaha.. dan aku akui aku antara insan yang cepat berangin jugak kekadang itu kelemahan dan kekurangan aku yang diaorang dah faham kalau aku diam jer... and memarah... ika la yang paling faham.. dah semuanya sama-sama kan.. mana tak faham..

Thanks alot korang.. sudi terima buruk baik aku ni.. in sha ALLAH.. harap ukhwuah yang dibina atas dasar ikhlas akan kekal hingga akhirnya.. aaminn.. malas nak ngaku kan.. tapi aku sayang korang ketat-ketat.. muah ciked... :)



Pengapit Yang Tersepit.. Tahniah Nadia..



Assalammualaikum..

Firstly aku nak ucapkan tahniah atas perkahwinan Siti Nadia Mohsin.. merangkap BFF, buah hati pengarang jantung aku.. lepas ni kau kena behave la kan. no more scandalious... mentang-mentang kau lawo macam miss uniberse.. bukan universe... hahahaha.. kau deserve yang terbaik dan akhirnya Faris jugak jodoh terbaik kau.. perkenalan yang tak di sangka membawa sampai ke jinjang pelamin.. tak perlu masa yang lama.. jodoh kan.. semua rahsia ALLAH yang tak mampu disangkal oleh akal fikiran kadang-kadang.. eh sedih pulak.. hahaha.. aku doakan jodoh kau berkekalan till jannah gittuew.. haha..

Disebabkan BFF yang tersayang ni nak aku jadi pengapit dia.. aku pun turutkan jela... pakai baju hijau emerald green macam dia nak.. susah payah tau aku pergi hutan cari baju warna yang macam kau nak tuh tau.. hahaha.. ok tuh tipu jer.. disebabkan nak pergi ni jugak la aku teersepit... ejam tiba buat perangai pulak.. bila aku tanya dia semua tak ada confirmation semua... last-last aku ajak la orang lain teman aku.. lepas tuh dah bergaduh teruk.. entahlah... pengapit yang tersepit.. aduh.. sakitnya tuh disini.. tak mampu nak nyatakan bila semua benda nak jadi dalam satu masa.. rasa macam jatuh ditimpa bangunan dah.. bukan jatuh ditimpa tangga lagi dah... toink.. toink.. haha..

Aku share sikit pic aku dekat sana yang banyak berangan lebih dari pengantin.. haha..


oh lupa jugak nak cerita nadia ni satu poli waktu diploma dulu.. so inilah sebahagian keluarga PUO Jabatan Teknologi Maklumat.. huhuhu..


Nampak tak aku fefeeling sorang tuh menunggu putera raja mengambil beta di singgahsana... jangan singgahsini yer.. hahaha.. pinjam kejap aura pengantin orang mintak seri katenya.. almaklum sejak balik dari vacation PD haritu kulit dah macam orang nigeria da... berbelang macam kuda belang pun ada jugak aku tengok.. hahaha..


Gambar yang menimbulkan kontroversi tahu tak.. kalah retis tau.. hahaha.. disebabkan aku punya screen fon pakai privacy punya.. konon sangat bila aku edit..aku tak nampak pulak la yang jelas sangat si budak tuh ade kat belakang aku... sekali tengok balik memang jelas.. mengamok la sorang lagi yang jeles tuh.. aku pun tak faham aku kawan jer dengan semua orang.. kawan yang hanya kawan.. apa masalahnya pun aku tak tahu silapnya semua.. aku hanya mampu iyakan jela kan sampai dia puas hati.. terima kasih untuk semua kata-kata tuh ye...

Gambar ni sebenarnya nak tunjuk yang aku berjaya make up kan diri aku sendiri tanpa bantuan ajaa.. sebab biasanya kemana jer majlis aku pergi dia la mangsa mak andam aku.. kesian dia kan.. sorry ajaa dapat kawan keras kayu yang baru nak belajar jadi perempuan ni kan.. hahaha..

So dikesempatan yang ada.. aku pun pergi lah singgah dekat R&F Tanjung Puteri.. aku panggil HAWAII.. hahaha.. sebab tempat tuh nak dibangunkan macam ala-ala Hawaii.. so bahasa senang pada aku... tempatnya hakikat dalam pembinaan lagi.. baru separuh siap.. so apa yang dilihat dan rasa adalah dua benda yang berbeza yer.. eh tetiba.. haha.. tapi pergi lah untuk snap pic, selfie ala-ala tuh kan.. boleh la... sekurang nya nanti tepat tuh dah siap nak kena bayar semua... kau da dapat pergi waktu tengah free.. hahaha... jimat kate kau... hahaha...


Abaikan subject dalam gambar tuh... nampakkan permandangan dekat situ.. haha..itulah yang aku cuba sampaikan.. sangat cantik.. kalau kau ada masalah... rasa nak lari sorang-sorang boleh la nak singgah sini... fikirkan ketenangan sekejap.. walau benda tuh tak akan habis.. huhu.. panjang pulak berceloteh.. maafkan saya.. haha..

Apapun tahniah Nadia and Faris.. and Sorry pada Mohamad Izham Ismail kalau selama berkawan ni aku banyak tak jaga hati kau.. *Friendzone detected.. hahaha.. adios..




Wednesday, 30 September 2015

CoeurStore by arz_weird



Assalammualaikum..

Sinambungan dari aku pergi Perlis tuh.. aku pergi dengan satu niat jugak.. aku cari barang untuk start bisnes online aku...  apa yang aku jual.. eh mesti la macam2... haha.. tak ok.. aku cuma jual orang jer... eh... hahaha..


Aku jual totebag untuk student... student kan suka benda simple.. so ini la antara barang yang aku dapat cari waktu pergi Padang Besar haritu.. alhamdulillah.. setakat ni kawan-kawan banyak la support aku punya bisnes... tapi untuk online tuh... banyak lagi yang aku kena usahakan...

Nak dijadikan cerita sekarang ni pun tergendala seketika.. sebab aku ni bukanlah selalu sangat nak menghadap insta shop aku tuh... mobile data pun cam hampeh gak... haha... harapkan wifi jer nak laju... hahaha... buat masa sekarang aku buat apa yang mampu dulu.. in sha ALLAH ada rezeki.. akan ada lah customer aku yang lain akan datang...

Aku tak harap la untung bebanyak.. aku cuma harap ada duit-duit tepi untuk aku sendiri tanpa susahkan mama and ayah aku jer... try independant la kan.. huhu... Azmiera chaiyok2.. hahaha

Hi Perlis...



Assalammualaikum..

Hi Perlis.. lama dah pergi baru lah nak hi2.. hahaha... saja jer nak throwback jer balik.. kenapa dan mengapa pulak aku boleh sampai ke Perlis pulak tuh kan... haha.. ok pergi hantar adik laki aku masuk UNIMAP.. sambung study sana dalam kos Electrical Engineering.. sambil tuh menjenguk la sedara mara aku dekat sana yelah ayah aku kan orang kedah so memang kampung dekat sana walaupun dah lama tak balik dah sejak atuk laki and atuk perempuan aku dah duduk dengan mak su aku dekat johor ni..

Banyak benau berjalan sedangkan baru jer habis majlis akak aku kahwin.. ok pasal tuh nanti later aku update yer.. huhu... selama dekat utara ni dan jadi orang utara ni.. aku pun mula la belajar jadi orang kampung.. duduk dekat sawah padi.. and aku dapat satu ketenangan yang tersangat la best.. kalau aku nak larikan diri lepas ni memang utara la jadi tempat perlarian aku.. eh dah kantoi da.. haha.. meh aku share sikit pic selama aku kat sana.. and dengan tak sengaja si Hajar pun terjebak jugak dalam shortvacation ni sebab nak teman aku drive kan.. huhu..





Masuk kampung orang pinjam motor merayap pergi sawah padi... rasa sejuk air dekat kampung.. haish.. rindunya semua benda tuh.. sangat rindu... kalau de masa lagi memang aku akan pergi balik sana.. nak makan best yang murah.. hahaha..


Thanks alot ajaa.. seminggu kau mereput kat umah aku... dari majlis akak aku sampai la ke Perlis kau terjebak... makin lama persahabatan kita pun jadi makin diluar jangkaan kita kan... tak sangka senyap kita dulu bila start jumpa terus kita jadi makin rapat..alhamdulillah..

Pada Afiq... study lek lok.. ingat semua susah payah mama and ayah hantar kau jejauh tau... penat habis kenduri pun masih ada terus hantar kau... jangan ulang silap sama macam dekat Asasi dulu... pointer naikkan lagi.. kak ngah selalu doakan kejayaan adik2 kak ngah.. kita sama2 banggakan mama and ayah yer..


Tuesday, 29 September 2015

Bawak Mulut @ Orang Tengah



Assalammualaikum..

Sementara nak menunggu si Zalikha Hasim aka Kekwat... eh silap keknis.. acah-acah tuh... hahaha.. habis kelas.. sempat la aku nak menjengah ke blog aku ni kan untuk harini.. dengan baki bateri yang tinngal 14% ni.. harap bertahan la untuk aku siapkan post ni yer.. hahaha... sabar yer baby novo..

Kenapa tajuk entry aku tuh macam lain macam jer kan.. marah ker...eh why bother entry aku suka hati aku la kan.. hahaha.. okeh acah mak enon... entry harini aku nak ceritakan kesilapan aku sendiri yang terlalu percaya cakap orang sampai merosakkan hubungan persahabatan sendiri.. people always make mistake... cewah saja nak sedapkan hati sendiri sebab silap yang aku rasa patutnya aku buat benda sama macam dulu aku buat time problem aku dengan lynah... bertanya sendiri terus terang sebelum dengar cakap orang lain.. huhu..

Apa ceritanya ni?? ok macam ni lah kan.. Sejak pertama kali aku masuk sini.. aku kenal dengan someone dan berkawan baik dengan Nad.. tapi disebabkan silap dia sendiri jugak yang sejak berkawan dengan kawan satu poli aku dia macam lupa dia ada kawan... *nad pun satu poli aku tapi batch bawah and aku tak kenal sangat.. kira macam bercinta lupa kawan la ni... so hati naluri aku yang sendu ni mudah la terasa.. yela kan kawan baik gelak2 dulu jadi macam tuh.. sendu mak kat sudut katil tau.. lepas tuh ditambah la pulak dengan orang yang cuba menyampaikan kat mak ni cerita2 tanpa tanya tuan badan terus la berangin.. maklum mak ni suka makan halia,ubi tuh badan berangin.. effect katenya.. hahaha.. sebenarnya memang panas baran pun.. hahaha..

So satu malam tuh aku melepak la pulak dengan kawan baik bf die merangkap kawan satu poli aku and kawan satu kelas aku.. tak pasal tanya apa masalah aku and iqwan.. and ada benda buruk yang pasal aku dijaja.. aku lagi la jadi terkejut asal jadi macam ni pulak kan.. lagi la bertambah angin aku... akhirnya atas rasa kehendak hati sendiri lepas semua benda aku pun pergi la menghadap si iqwan.. and aku pun dah dapat jawapan yang benda tak datang dari mulut dia..


Harini pulak tadi.. si ika pulak jumpa nad and luahkan semua la.. and jawapan sebenar and orang sebenar yang keluarkan cerita pun kiteorang dah mula syak siapa and bukti banyak datang dari dia... harap semua benda ni akan berakhir dengan nama aku and iqwan sama-sama bersih la kan.. sebab aku and dia datang dari tempat belajar sama.. kelas sama.. tak nak la gara-gara benda bodoh ni banyak benda jadi tak best..

p/s: pada si pembawa mulut.. alim mana pun awak.. kalau mulut tak jaga sama jugak.. bab aurat awak tahu.. bab jaja cerita awak tak tahu pulak dosa pahala.. ceh... hilang respect aku.. sorry bro.. mulut tuh simpan sikit.. takut.. dari boleh bercakap jadi tak boleh bercakap...




Pada Nad and Iqwan.. kita sama mangsa.. and sorry untuk semua benda and aku maafkan jugak semua benda... 0-0... selamat hari raya.. syukur selalu... eh.. hahahaha..

Saturday, 26 September 2015

Sorry Baby D..



Assalammualaikum..

Harini entry aku semua pasal kehilangan cewah.. untuk dapatkan baby novo aku terpaksa jual baby D aku... apakah baby D tu?? Sejenis haiwan berkaki empat ker?? haha.. tak adalah.. baby D tuh baby nikon aku... aku terpaksa jual untuk cover balik duit aku.. nak buat macam mana kan.. selagi boleh tak nak menyusahkan ayah and mak.. selagi tuh la aku cuba usaha sendiri... in sha ALLAH..

Berat sangat sebenarnya hati ni nak lepaskan.. yelah kan benda yang paling aku nak sangat and aku sayang sangat... banyak jugak jasa dia pada aku... sayang kot.. banyak juga tolong kawan2 aku untuk snap pic assignment... buat shoot business.. tapi apakan daya... baru setahun aku merasa.. mengidamnya dah lama tapi atas kata terpaksa... memang terpaksa la kan.. hahaha


sekarang aku still mencari kalau ada sesiapa yang nak beli baby D aku ni la kan.. sebab sekarang aku kena struggle teruk untuk belajar guna duit sendiri semua.. so semua yang aku perlukan pun kena la sendiri jugak.. aku kena lepaskan benda yang hanya kehendak kepada keperluan.. banyak jugak la benda aku kena kira-kira balik ni kan... harap segalanya di permudahkan lah.. aaminn...

baby D sorry.. bukan aku tak sayang kau.. tapi aku terpaksa... please cari tuan baru yang boleh jaga kau sebaiknya and mungkin lebih baik dari aku... seriusly... aku akan rindukan kau... byee baby D..



Rindu Baby Asus..



Assalammualaikum..

Rasanya dah lama sangat aku biarkan blog aku kesunyian.. berhabuk teruk.. nak buat macam mana sejak tak ada baby asus aku patah tangan sikit la.. memang kalau ada pun aku akan jarang update gak tapi tak ada la sehabuk macam ni kan.. huhuhu..

Dengan rasminya harini aku guna laptop baru aku.. aku dah pun tolak baby asus aku untuk dapatkan baby novo ni dengan harga Rm200 nak buat macam mana kan.. motherboard dah terbakar... kalau aku betulkan sekalipun akan ada masalah.. so better aku lepaskan dia pergi.. *ayat sedih gittuew.. haha..tapi memang sedih la kan.. paling lama berkhidmat dengan aku kan.. 4 tahun.. setia betul dia dengan aku... tak pernah curang.. hahaha.. aku pun setia tau dengan dia... aku tak pandang pun baby lain selain dia.. kekok rasanya untuk pakai baby novo yang baru ni.. segalanya berbeza... so tengah biasakan la ni.. huhu..

kalau dulu baby asus aku.. aku letak dalam beg purple.. keyboard punya cover purple... baby novo aku tak payah buat macam tuh.. satu body dia purple.. memang peminat tegar purple macam ni la kan.. hahaha.. tapi sebenar nak try warna lain sebab nanti mesti semua akan cakap... eh kau ni purple lagi.. haha.. nak buat macam mana kan...


Lawakan baby novo aku... kalau ikutkan aku memang nak pakai asus lagi.. tapi kenapa aku nak bayar benda sama dengan kelebihan yang lain-lain kan.. baby asus aku dulu 14' inch jer.. baby novo aku sekarang ni 15.6' inch.. dalam semua still sama standard sekarang cuma aku upgrade ram jadi 6gb.. and kalau aku ambil baby asus baru... windows sekarang windows 10 yang mungkin tak akan support banyak software untuk aku buat assignment nanti... tak apa la.. aku akan jaga baby novo ni macam aku jaga baby asus aku..

Aku akan rindu baby asus aku macam mana pun... sebab aku seorang yang sangat sayangkan barang-barang aku sampaikan kawan-kawan aku semua kan tegur satu perangai aku ni.. nak buat macam manakan.. kalau nak dikatakan handfon zaman-zaman dinasti ching.. *okeh tuh tipu.. hahaha.. means fon lama-lama aku still ada boleh pakai lagi... rosakkan pun akibat cuaca.. eh.. hahaha... tak la.. rosak sebab bateri.. and adik-adik aku pakai jahanamkan... sedih tapi dah bagi adik-adik so bukan hak aku la kan.. huhu...

Thanks mama tambah sikit duit untuk dapatkan baby novo ni... kak ngah akan study betul-betul untuk degree ni dan buat mama bangga yer... love you mama...

Wednesday, 12 August 2015

Bedtime Story..



Assalammualaikum...

Banyak benda yang nak diceritakan..tapi sejak ketiadaan baby asus.. susah aku nak buat apa2.. apa yang aku nak sharekan malam ni.. pasal bedtime story yang orang bagi pada aku.. ditulis sendiri... yang buatkan airmata aku mengalir semalam.. and aku dah share benda ni dengan ajaa.. dia sendiri pun sedih... meh ak share meh..

I have walked into the darkest valley.....I have once reached the brightest of the sun....both are the ways I have  been... when I've been into the dark valley,for the short time I feel happy, I feel ease,cause no one's disturbing me....everyday I do what I want...everything was there...I m feeling great and no worries every single days.....I feel like a King...times passed by...suddenly i felt so lonely and empty...its not the feeling you feel when you have everything.... I walked around and saw a lights in the end of the valley...my both hands touched it's. ..it feel so warmed and peacefully. ..it was better feeling than before.... I followed the lights and saw one beautiful girl stared  at me....I go there I asked about the light...She said just heard all she said ,followed her .....I spend a lot of time being with her...somehow my heart beat faster she said that feeling was loved..she had the feeling too..
everyday was happiness...if Allah decide our fated being together forever...we will be together ...for years we ve being in loved...but something make us apart...we went to different way..but the loved we had... never disappeared always in our hearts.....Being apart with her was not easy....She was my flashlight ....without  her sometimes I colapsed to that valley..... I fought hard to standing and reached the light again....but sometimes I'm just to weak...my body started to dig the valley to feel a darker life....only one parts of me still fought to climb back...it was my HEART....the Heart that filled with loved and memories  with her...struggled to get up... 
suddenly, I saw her hand tried to pull me up...She asked what makes me fought when I already fell down to the dark hole....I told her it's MY HEART miss the feeling I had with you... I'm begging her to stay and be MY HEART forever ...She s seemed want it too....but there too many things too considered...the times we being apart...a lot of things have happened...if the fated unite us back...She will be with me forever....she he told me to stay in the lights don't  ever fell down again...her prays always with me....There's a part of her Heart never forgot the loved we had...I can't do nothing just listened to what she told me...
She walked away left me,then she's stopped and turn ..she looked at me and says I looked really different than the last timed.... all other parts of me looked different..this was not me...She wanted the old me...the one who she's first met before,the one that have the shines of the light...She said 'don't ever lose yourself again,if you want that life again....find the real you...cause I love you...the real you'.....I shouted at her MY HEART please  don't leave ..begged  her..
but she said just remembered 'I m always with you'....
I cried really hard,my tears keep falling till my tears created a small pond...I looked the reflection  I saw my self ...all over my face covered with dark spot...I didn't saw that before...Maybe this was what she means...that I'm looked different...and now I realised I should fought all this obstacles  and cleaned myself....with the lights...I should fought for myself....Maybe I can have her back....
and I will my HEART. ...I will....for this loved..whatever it takes....how long it takes.....thanks for being my flashlight before...one day I will be the one who flash this lights in your life.....-ejump-#Bedtimestory#MYHEART#AA

Thanks pada yang menulis benda ni ikhlas dari hati... if one day i will be yours... everything will turn back... but if dont... maybe there is some reason it happen like that...

Thursday, 6 August 2015

Convocation Day..



Assalammualaikum...

Sejak baby asus aku buat hal... memang susah aku nak update blog ni... dengan kesibukan yang melampau... buatkan aku abaikan blog aku ni... kesian dia... hahaha... ini pun aku lari sekejap dari kesibukan aku... saja nak update benda terbaru... benda terbaru ae... ape yer... haha.. tengok tajuk pun dah tahu kan??

Alhamdulillah... 3/8/2015... dengan rasminya aku dah menjadi alumni PUO dan konvo dengan jayanya... perasaan seronok and excited tuh masih tak move on lagi... nampak tak permainannya kat situ...

Macam mana nak move on... rasa rindu kat 6 orang nenek yang paling aku sayang tak habis lagi... first time dalam perjalanan nak ke ipoh aku tak rasa sangat... tapi bila hari nak ambik jubah and pendaftaran semua... kecutnya perut aku tuh tak payah cakap... hanya tuhan saja yang tahu... kalau jantung aku tuh boleh terkeluar.. lantun-lantun perginya... haha

Ipoh.. dekat situlah bermula segalanya.. aku tahu macam mana nak bercinta semula lepas 2 tahun aku kecewa dengan rony... muncul aizad izwan... ke hulur ke hilir.. 3 tahun jatuh bangun bersama... tapi takdir tak berpihak... aku lepaskan dia... and aku nampak sesuatu yang aku rasa betul keputusan yang aku buat... *tetiba feeling... hahaha.. tapi bila jumpa balik ritu... waktu hari konvo... snap pic sama2... aku ikhlas lepaskan semua benda tuh dah lama dah... dan aku dengan dia hanya kawan...

Meh sini meh aku share pic aku dengan kawan-kawan aku sepanjang hari konvo..






Diaorang insan2 yang sempat aku snap sama2.. sebab masing2 kebusyan nak kejar banyak benda... keadaan jadi kelam kabut.. mana yang sempat tuh jela snap.. pic lain aku nak share.. pic aku dengan mama and ayah aku and pic aku dengan mak and ayah angkat aku...



Insan2 ni lah yang terutama dan paling utama menjadi penyokong dan penguat aku sepanjang 3tahun menempuh perjalanan sebagai pelajar diploma pengaturcaraan komputer... terima kasih ALLAH.. untuk segala nikmat yang dasarnya tak layak untuk hamba kerdil ni terima... tapi aku yakin dan pasti dengan setiap jalan yang engkau beri... kerana engkau lebih Maha Mengetahui...

Wednesday, 22 July 2015

Salam Syawal..



Assalammualaikum..

Rasanya dah terlalu lama aku tak menjenguk kesini.. lepas baby asus aku buat perangai.. hanya mampu update dengan handfon jer la... huhu

Pejam celik pejam celik.. plink2.. haha... dah masuk 6 syawal dah pun.. macam tak percaya.. puasa pun tak rasa.. mungkin faktor usia.. buatkan raya jadi makin tak excited macam waktu kecik2 dulu..

Yelah sepupu sepapat semua dah besar.. masing ada kehidupan masing yang buat silaturrahim tuh makin lama makin jarak kot.. tapi entah.. yang pasti bila berkumpul semua mengila jer... cuma kadang jadi awkard moment.. tak tahu nak sembang pasal apa sangat.. hehe


Share satu pic family.. hehe.. tema tahun ni oren.. dah jadi satu keutamaan bila raya pertama setiap tahun sedondon... ataupun boria.. kalau dulu benda ni macam jadi satu bahan gelak orang tapi sekarang dah jadi trend satu keluarga satu tema.. huhu

Raya tahun ni.. agak hambar.. sebab aku and adik aku kerja time raya.. so.. family aku pun tak beraya sangat...
Tapi raya tahun ni la buat pertama kalinya aku tak bertekak dengan akak aku.. kalau tak setiap tahun raya bergaduh... aku un tak tahu kenapa... makin besar... kepala masing2 itu batu atas duduk jugak... haha.. aku mengaku tuh... tapi alhamdulillah la kan...

Apa pun... selamat hari raya semua... maaf zahir batin.. nanti update lagi... banyak benda nak share... hehe

Wednesday, 8 July 2015

Kesayangan... BoyFriends Gred A++...



Assalammualaikum..

Mencuri sikit masa sementara nak balik ni... siapa kesayangan? Siapa pulak bf gred A++…


Inilah dia kesayangan aku dunia akhirat... atuk kena masuk wad.. isnin haritu atuk demam, muntah2 and tak berdaya nak berdiri sebab skip cucuk kencing manis... haish... maaf atok... tak ada untuk atuk.. jaga atuk.. tapi tak pernah sekali kak ngah lupa untuk doakan atuk..

Atuk ingat kan atuk ada tanya kak ngah.. bila nak kahwin.. kalau boleh.. biarlah cepat.. sempat atuk tengok.. kak ngah tak suka atuk cakap macam tuh... rasa bebanan kat bahu kak ngah ni.. kak ngah tak mampu janji apa..

Atuk la atuk yang paling rare.. boleh rempit naik motor jauh2.. suka bawak kak ngah jalan2 waktu dulu.. selalu usik kak ngah.. and kak ngah pun selalu usik nak pijam duit atuk...

Atuk.. kuat la yer.. jangan lemah.. tak sanggup tengok atuk macam ni.. atuk kesayangan and bf kak ngah yang tak pernah kecewakan kak ngah...

Kak ngah sayang atuk... tak ada penganti.. tak ada yang lain.. atuk kuat yer.. ramai sayang atuk and perlukan atuk lagi... in sha ALLAH.. biarlah bukan atuk tengok kak ngah kahwin jer... kak ngah berjaya punya segala.. in sha ALLAH.. kak ngah bawak atuk jalan2 naik kereta macam atuk suka...

Saturday, 4 July 2015

Mengejar atau Dikejar...



Assalammualaikum..

Lepas jer post entry tadi... Boleh pulak aku terlelap... penat sangat agaknya.. penat badan,otak even hati pun penat barangkali... last2 bangun sebab perut lapar... sebab buka makan kuih jer.. kriuk2 la perut aku apa lagi.. kang tak pasal gastrik.. tak dapat den puasa kang... hahaha..

Bangun jer tido... check2 fon berharap dapat sesuatu dari apa yang diharapkan... tapiiiii... punohhh... tak ada apa pun... mengejar atau dikejar... itulah yang aku nak cakap...

Setiap orang mesti pernah merasa keadaan ni kan... aku tengah merasa benda ni... lawak pun ada bila aku fikirkan balik... entah macam mana la semua benda ni boleh jadi... perkenalan... bermula insta... mungkin aku yang terlalu mengejar... nampak tak terhegeh kat situ... semua gara budak2 ni punya idea... yang convince kan kata... "die suka kau tuh az.." hahaha.. yang akhirnya... aku pun tak tahu nak cakap... macam kata2 dalam gambar tu...

Kenapa aku ego? Atas sebab2 hal macam ni la.. bila aku beria... semua benda jadi disaster... nanti bila aku hilang... ada jer yang baru sedar aku ni sebenarnya wujud dalam kehidupan diaorang...

Bila aku cakap benda ni... orang akan marah aku... kata aku bukan second choice... tapi memang dari dulu.. i'n always be the second choice to others.. haha.. dah biasa benda ni..

Macam orang kata... makin kita besar kita dah tak heran orang nak datang or pergi dalam hidup kita... rasa nak stay... tak nak aku tak paksa... tapi... pergi biarlah aku tahu sebabnya... jangan bagi harapan.. then biakan aku rasa macam tarik tali... bila aku nak pergi dihalang.. bila aku ada.. tak dipandang... habis aku nak rasa apa..

Aku penat semua benda ni.. aku terlalu memikir... mungkin.. sebab aku punya hati.. hati aku bukan tempat orang datang ketuk.. and bla..

Tak apalah duhai hati.. sado kan semua benda in sha ALLAH.. kau akan kuat dari segala.. chaiyok2.. 


Cuti tanpa Cuti... Adeh!! Sakitnya Tuh Disini..



Assalammualaikum..

Sekian lama tak update blog... disebabkan qouta wifi 5gb yang adik aku habiskan dalam masa 5 hari... line pun macam siput sedut dah... ni pun mampu update pakai fon jela... huhu... yang paling menambah pilu and sendu aku bila baby asus aku pun dah buat hal pulak.. setelah 4 tahun pakai... first time dia buat hal macam ni... nak bermanja la tuh.. tapi tak kena masa....sebab gigih nak guna duit arah lain... kena la melabur untuk baby asus aku ni...

Apa aku jak cerita untuk entry kali ni yerrr... hahhaha.. banyak sangatttt... tapi aku nak cerita keadaan yang terbaru aku jela.. sekarang ni aku part time dekat cosway... selama cuti ni la kan.. sampai la aku naik sem 2 nanti.. nampak tak cuti macam tak cuti... cuti aku penuh aktiviti yang tak ada rehat... aigooo... pening mak tau...

Celik mata nak kena layan budak-budak mama jaga, kalau kerja lepas tuh masuk kerja... disebabkan part time jer... waktu kerja aku tak menentu and aku kerja 4 or 3 hari seminggu jer.. Kalau tak kerja pun aktviti aku penuh jugak... penaaatttt...

Sekarang pulak bulan puasa, tolong mama buat kuih raya, nak kemas rumah lagi... terbongkang terkangkang aku dibuatnya... haha.. macam-macam benda kena settle walaupun tak study... otak tak berhenti fikir n fikir... hahaha

Lagi pulak bulan depan akak aku nak kawin.. and aku lah yang paling banyak kena uruskan benda sekaligus jadi driver tak bergaji mama aku la untuk beli barang-barang kahwin..

Aktiviti semua ni buat aku pun tak ada masa untuk diri sendiri.. so bila orang asyik tanya aku pasal bf.. jawapan aku... aku tak ada masa nak fikir.. kalau ada yang nak pun.. aku tak pasti semua tuh... rasa macam nak lari jauhhhh... tengok siapa yang akan gigih cari... tapi kau jangan perasan azmiera... kau ingat kau sape orang nak cari kau... *carut diri sendiri... hahaha

Harap semua urusan yang tengah aku settlekan dipermudahkan la... letih sudah... huhu.. tapi jadual aku pack smpai bulan9... haha.. tak apa lah... layankan jela... lepas tuh dah tak payah fikir... boleh macam tuh? Hahaha

Jumpa lagi lain hari... mau layan perasaan sendu ni sekejap... entry ni tak ada pic... sebab siput dah buat masak lemak cili api... adiosss... huhu

Friday, 15 May 2015

Kesinambungan Kisah Kerachut..



Assalammualaikum..

Kau rasa drama petang Tv3 tuh jer ker ada sambungan kisahnya yang seterusnya... aku pun ada jugak drama dalam cerita aku ni... apa sambungan yang aku nak share kan tuh?.. kisah sambungan drama kerachut la.. hehe kisahnya sangat la memeningkan sampai la sekarang ni tak ada kesudahan..

Dramanya bermula bila ada orang admit kat kau yang dia sukakan kau.. kau rasa.. and dah lama dia perhatikan kau sejak first kau jejakkan kaki dekat Unikl ni.. and ko mesti rasa insecure sekejap kan.. sebab tiba-tiba kau diperhatikan selama ni.. macam mana la kan perangai kau sebelum ni kan.. gelak ketawa aku dah la macam apa..

Aku tak tahu nak rasa teruja or rasa takut.. semua benda jadi satu... risau pun ada bila melibatkan hati dan perasaan orang ni.. kang tak pasal jadi lain kan.. entahla... dalam masa yang sama aku dengan Mr Air Force.. yang akhirnya bergaduh teruk.. dan semuanya.... puffff... lenyap macam tuh jela kan.. persahabatan selama 8 tahun berakhir macam tuh.. aku pun hadap jela... dengan semua barang aku dah dipulangkan... aku redha andai semua ni takdirnya kan.. malas dah aku fikir kan..


So dari aku nak fikir semua kesakitan.. kehilangan demi kehilangan.. biarlah aku jaga hati aku ni dulu dari terus sakit... biarlah aku capai dulu apa yang boleh membahagiakan mama and ayah aku dulu.. dari aku nak fikir pasal benda ni... yang aku sendiri tak pasti tercapai ke aku...kan.. :)

Cerita Tercipta Disini..



Assalammualaikum..

Alhamdulillah.. akhirnya aku ada juga masa untuk menjenguk dan habiskan masa depan blog aku ni... rasanya dah lama sangat aku diamkan diri tanpa cerita.. banyak benda yang tak terluah terbuku dalam jiwa raga ni.. ceh macam kecewa kan bunyi nya... okeh lah aku nak mulakan cerita aku yang pertama.. jeng.. jeng.. jeng... hahaha

Alkisah... ingat lagi kan post aku yang pasal Pantai Kerachut Penang tuh? ok harini aku nak cerita perjalanan akukat sana.. rasanya dah dekat sebulan jugak kan aku dah pergi.. tapi baru harini la nak berjemah dalam blog aku ni kan.. hehehe..

First yang aku nak cakap.. pantainya memang sangat cantik... sangat sesuai untuk orang yang kecewa dengan BF... nak lari jauh and sukar dijejaki.. pergi la sini.. disarankan... sebab... tak ada line... hahaha... so memang hidup kau hopeless sangat kat sana...sebab kau aka rasa keseorangan yang kau nak tuh... hahaha..

Oke balik pada tajuk utama... cerita tercipta disini.. apa ceritanya kan?? hahaha.. ok.. aku memang seorang yang sangat gila-gila tapi hanya dengan orang yang aku rapat dan kenal jer.. bukan dengan semua,,, dan aku sangat tak suka tunjukkan siapa diri aku yang sebenar atas sebab.. akan jadi perhatian.. and aku tak sukakan perhatian..

Tapi nak dijadikan ceritanya.. secara tak sengajanya... aku tertonjolkan diri aku.. aku sangat menyesali yer keadaan tuh kawan-kawan.. haha... tapi nak buat macam mana benda da terjadi dan sekarang bala yang menimpa.. aku kena hadap perhatian yang orang bagi pada aku.. bukan nak show off.. tapi tuh keadaannya.. huhu..

Apa jer yang aku buat sampai jadi perhatian?? aku pergi hiking... dengan jalan laju selamba badak aku jer... pastu dengan rare and bergaya aku pergi lawan debat pulak dengan budak-budak ni.. tambah bala bila aku masak pulak time kat sana... seriusly.. semua benda sangat la membuatkan diri aku tambah disaster.. hahaha..

Akhirnya semua da kenal aku... sedangkan dulu time dekat Poli 3tahun aku hidup dengan dunia aku tanpa siapa kenal aku... and aku bebas buat apa jer tak siapa tahu.. sekarang ni.. setiap apa yang aku buat akan jadi spotlight besar pulak.. sampaikan orang panggil aku HOT STUFF.. what the... ak seriusly tak suka semua benda ni.... eh panjang pulak aku mencecehkan.. okeh meh aku share sikit gambar aku dengan budak-budak ni sepanjang aku dekat sana.. hehe..

Pic Sebelum Pergi..
Tunggu bas...
Selamat Pagi Penang..
KRUM

Ketenangan..

Pantai..


Pasembor and Cendol


Bye Penang..

Banyak benda terjadi kesan dari 2 hari 1 malam ni.. kau rasa kau lebih dari hari-hari ni.. apa pulak yang bakal aku hadap?? apa pun ni pengalaman yang sangat la  over seronok.. dah lama sangat aku tak buat benda extreme ni.. lepas injured dulu dah tak pernah lagi aku ikut pergi aktiviti macam ni..

Pengalaman yang baru yang mengubah hidup aku 360 darjah per saat tahu x.. huhu.. apa pun ni lah kenangan manis yang tak mungkin akan aku lupakan... so keep smile... :)