Thursday, 18 September 2014

The Way You Treat Me..



Assalammualaikum..

The way you treat me.. wah.. tajuk entry nak orang putih gitu.. curlass kau maria.. maria ker?? hahaha.. ok.. nak kupas pasal topik harini.. pernah tak terjadi kat korang semua bila korang layan orang lain sebaik mungkin.. perangai sesuci pembersih pinggan magkuk sunlight.. tapi apa yang korang dapat balik hanyalah benda yang sangat lah korang unexpected... sakit kan??

And benda ni lah yang tengah terjadi pada aku sekarang ni..


Ok.. post  semalam aku cerita pasal aku wish birthday si AA.. then bila dah aku wish.. dia cuba untuk start balik la semua perbualan kitaorang.. ok.. aku terima sebagai kawan... tapi yang paling sakitnya.. dia balas balik apa yang dia nak tahu kena tunggu 4 tahun baru balas.. hellooo... kau cuba buat aku yang terkejar kat kau ke? apa permainan kau sebenarnya ni? pelik jugak aku..

Adakah sebab kau tahu perasaan aku masih kat kau so kau nak buat macam aku ni sampah la? kau nak tunjuk pada semua orang yang aku masih gigih akan mencari kau lagi? macam tu ke yang kau nak?

Yes.. aku sangat la mengakui untuk buang perasaan selama 3 tahun kat kau tu bukan mudah.. tapi jangan buat aku macam tunggul yang tak ada perasaan.. ye memang aku yang tinggalkan kau.. kalau ini cara kau untuk menyakitkan aku.. ok.. aku terima.. tapi bila aku nak pergi terus.. kau halang.. bila aku katakan macam ni.. kau cuba nafikan... apa sebenarnya..?


Kau layan aku macam aku ni satu pilihan buat kau... hello.. aku cari kau sebab kau pernah buat baik pada aku.. semua kebaikan kau aku ingat.. so aku cuba buat benda yang sama.. tapi jangan nak take granted atas semua ni sebab nak sakitkan aku..

Kalau kau benci.. katakan je benci... kalau kau meluat.. cakap.. aku boleh pergi.. kau nak balas and nak sakitkan aku sebanyak mana lagi AA? sebanyak mana? aku cuba diamkan.. buat kau tak nampak aku.. tapi kadang kau mencari.. kau bertanya.. mana aku, kenapa aku.. bila aku cuba ada untuk kau.. kau buat aku betul macam pengemis..

Kalau aku layan kau macam mana cara kau layan aku.. mungkin kau dah lama tinggalkan aku dulu.. kau boleh faham semua ni? kau boleh rasa? mesti la tak.. sebab apa? sebab kau terlalu fikirkan tentang diri kau sorang, hati kau sendiri, hidup kau sendiri... and that was so selfish la...

Terima kasih la yer untuk layanan kau ni... pastinya satu hari kau akan rasa apa yang aku rasa.. rasa jadi pengemis, rasa jadi terhegeh-hegeh, kifarah tu ada kerana ALLAH sentiasa ada...

No comments: