Friday, 26 September 2014

Problem...



Assalammualaikum..

Problem, atau bahasa melayunya masalah.. hahaha.. siapa yang tak pernah ada masalah dalam hidup die?? ade ke? tak caya lah... hahaha.. setiap manusia adalah masalah, antara masalah dengan diri sendiri ke, dengan orang lain ke, ataupun orang yang bagi masalah kat kita kan?? hahaha..

Macam tu jugak la hidup aku ni.. masalah tak pernah surut.. apalah nasib badan... sudah jatuh ditimpa tangga, tangga besi pulak tuh.. sakit tau.. hahaha..


Yeke people with the greatest advice usually have the most problems?? hahaha.. aku macam setuju dengan statement ni.. yelah kan.. orang tak akan bagi nasihat kalau dia sendiri tak pernah mengalami kan? dan dia tak akan bagi nasihat kalau dia tak survive dari masalah tuh kan? huhuhu...


Sebelum masalah ni jadi.. someone cakap dengan aku suruh bertahan.. maaf sayang.. aku tak kuat.. tak mampu aku nak hamparkan harapan yang lebih jauh pada kau... semakin banyak harapan aku bagi pada kau.. semakin kosong dan jauh aku rasa antara kita.. maaf aku terpaksa menjauhkan jarak antara kita..

Bukan aku tak cuba.. aku mencuba sampai harini, saat ni.. tapi aku tak mampu lagi untuk bermain dengan hati kau.. cinta kau.. kau terlalu baik dan sempurna untuk perempuan yang seperti aku yang masih menanti dan masih belum mampu menghilangkan cinta dalam hati ini.. kisah lama aku tak mampu untuk aku buang begitu sahaja.. maaf..

Biarlah aku sendirian seketika.. untuk menghilangkan semua masalah dan keresahan ni,,, mencari kembali diri aku ni.. in sha ALLAH.. ALLAH tahu apa yang terbaik untuk aku.. :)


No comments: