Wednesday, 20 August 2014

Andai Hatiku Bersuara..

Assalammualaikum.. entry ak kali ni ak nk crite psal lagu yang ak bru dngar kat youtube.. entah mcm mna gtal lak tgan ak nk dgr lagu ni.. dari penyanyi baru... gaya die mcm APIT yang nanyikan lagu tak ku sangka tak ku duga tu.. but yang pasti CHOMEL ni perempuan.. tak tahu kenapa perwatakan die yang macam tomboy tu maybe ada kisah sebaliknya.. okeh tak nk komen psal personaliti die.. itu hak die.. the main things is suara die sedap and lagu ni tersangat la menyentuh hati aku...
Kenapa tersentuh hati?? mungkin liriknya sama dengan apa yang aku rasa,,, andai hatiku bersuara mungkin sama kan.. huhuhu... ni la dikatakan jiwang melarat... bak kata org setiap lagu yang disukai oleh setiap perempuan ada kisah disebaliknya.. mungkin terlalu banyak kisah la ak melyan lagu yang mcm ni.. huhuhu.. apa pun.. layan la lagu ni gerenti xmenyesal.. thumbs up chomel..
Lagu Andai Hatiku Bersuara
Oh Tuhan, berikanlah aku,
Kekuatan menempuhi dugaanMu,
Aku percaya ada hikmahnya,
Di setiap dugaan yang ku terima.
Andainya hatiku bersuara,
Pastinya ia akan berkata,
Cukuplah sayang aku tidak berdaya,
Mengharungi segala sengsara.
Berapa kali harus aku terluka,
Barulah kan ku sedar,
Cintaku tidak layak untuk dirinya,
Mengapa masih aku setia disisinya,
Tidak ku mengerti, tidak ku fahami.
Seperti insan biasa ku ingin bahagia,
Menyintai dan dicintai tiada duanya,
Andai terlampau permintaanku ini,
Maafkanlah kasih.

No comments: