Sunday, 8 June 2014

Kenapa Sakitnya Begini ?

Post yang ketiga untuk hari ni.. hehe.. sbb bnyk sgt yang ak xupdate and shre.. kesibukan melanda... ini pun sbb ak da ade kat KL and da bhenti kerja sbgai promoter,, so ade la life skit kan.. knpa ak post tajuk ni?? okeh meh ak share...

First day ak kerja part time promter tu... ak dapat khbr yang aizad dah ade GF bru.. so?? pe kaitan dgn ak.. yes mmg xde kaitan.. tpi.. cm aku ckap.. knpa skitnya bgini? wktu ak dpt thu.. skitnya hnya ALLAH je yang thu... rsenya mcm mne... xtido mlam ak, hti ak rse skit, rse pdih mcm ade ssuatu yang mnghempap ak.. tunggag terbalik mood ak nak kerja... die post pic baru die dgn gf die at instgram.. hnya MAMA, LIEYNA, ECAH, KAK IELA and BF ak jer thu cm ne giler ak mghdapi smua ni.. ak thu mst mcm ni jgak yg die rse wktu ak de BF ak.. mgkin ag trok... tp ak xthu knp ak mcm ni.. mgkin sbb smua kata2 dan jnji yang pernah die ckp.. hrpan yang pernah die bg,, skelip mate die mgkir jnji.. tu yang buat ak rase terkilan... smpaikan BF ak nk tinggalkn ak if ak lebih bhgia dgn aizad,,

ye ak akui.. BF ak still mnuggu hati ak jdi mlik die spnuhnya.. tak mudah... 3thun ak brsma aizad xsmdah kelip mata smuany hilang.. stiap sdut prbuatan ak.. ade die dan aku.. ak pergi belanja dgn mama pun ak trigat cm ne dlu ak slalu blnje brag dpur dgn die,, giler sugguh ak ni... sminggu ak hadapi... tiap malm ak buat solat hjat agr prsaan ni xsesakit ni.. alhmdulillah.. prsaan skit tu kurg tpi memori xmgkin hilag..


itulah yang ak buat tapi tak lama lepastu bila ak dah berjaya lupakan dia.. dia  mncul kmbali.. seolah tak ada apa yang terjadi,,, dia ingt ak apa? bila nk.. dtg mrayu, wktu ssh mntak ak doakn, apa permainn dia yang cuba dia buat? ak pun tak fham.. andai smua yang die buat utk skitkan ak cm ne ak skitkn die... ak redha and trima tp ak tak boleh terima bila dia buat ak sorg nmpak jhat pde mata smua org...

kenapa?? yelah semua orang ckap ak yang pergi tggalkn die.. akhirnya die pun ade prmpuan lain.. for sure la tak kan die mcg shri dua da kapel.. mst la sbulan lbih and prmpuan tu pun prmpuan yang amik kursus sama dgn kitaorg and stu klas dgn die,, so da lama diaorg contact and die xpnah jujur dgn ak.. that's why byk bnde tak kena antara ak dgan die... sbb ak prnah buat solat istkhrah,, if die bukan jdoh ak... ak dgn die akn bjuahan.. and dlm mse tu... kiteorg asyik bgado.. and tak tahu kenapa.. keadaan aku dgn die jdi panas.. tpi pe org nmpak ak ade lelaki lain.. smua beban ak taggug,, org ckp ak mcm2.. ak telan...

pe yang orang ckap psal ak?? org ckap ak da ade pkwe pun kluar dgan aizad lagi.. dkt fb gmbr dgn laki lain dkt luar kua dgn laki lain.. yes smua boleh bckap.. tpi ak yang tsepit jge hati byk pihak... tak smua bnde ak nk crita.. tak kan smua org ak nk crita ape mslah sbnr ak dgn die.. ak kluar sbbak tlog die nk final.. study sme2.. tp tu pun ade mslah antara kitaorg.. smua org xthu and yang bruk hnya aku.. yang sakit tu ak, yang kesepian tu aku, yang sengsara tu aku... so stop judge me...



No comments: