Wednesday, 9 May 2012

Sabar Yang Aku Tahan Selama Ni !!


Sakit aty kan bile bce knyataan ni.. ak xthu ape mslah DIA sbnrnyer... dlu DIA kwan baik ak.. ak xthu la knp n ape mslh DIA sbnrnyer... ak dgn roomate ak xde ape2 tapi DIA yg mlebih2 nk buat smua bnde ni... slah ker ak nk b'kwan?? DIA da ada pkwe.. tapi byak skndal?? ade tak ak sibuk2?? xde kan?? knp pasal ak DIA nk sbuk lak??? DIA ade skndal dgn jiran ak lpak jgak luar... kuar jgak... ade ak kesah?? xde kan?? psal ak?? bruk ak semua DIA nk heboh... bile ak tlis cm ni thu lak dea trase...


lpas tu trase tros jep tlis....


knp msti DIA nk tlis mcm ni klau niat DIA update sttus tu bkn d'tujukan buat ak?? and cm new DIA thu ak tujukan sttus ak tu buat DIA?? hahaha... xpsal jep kan... thu bezakan halal haram...jgan ckap psal hkum la dgan ak klau KAU pun xsmpurna mana... ak sndri msih JAHIL dgn ilmu agme msih xmmpu nk m'jtuhkan hkum pade org.. mcm tu jugak KAU... KAU xleyh nk jtuhkan hkum pade ak klau kau pun buat bnde same.. lpak jugak kan smpai pagi?? da kntoi... thu ko snyap lak.. np?? mlu sndri... kan da kne btag hdug sndri... fed up doe dgn prgai KAU... sbr ak wktu tu... hnye ALLAH jep la yg thu... lpas tu ak ade la nek sttus ckp...



lpas tu DIA da xde naik2 sttus da.. tpi ak jep la yg mmg skit aty... ak luahkan... klau DIA trse... t'srah...
spe mkn cili DIA rse pdasnyer....


lpas tu DIA blas....


msih jugak pura2 xthu kslahan dri sndri.. ak pun xfham la dgn DIA... ak xthu ape mslah sbnr DIA dgn ak... apa yg DIA degki sgt dgn ak pun xthu la... nk kate ak HOT... dia lagi HOT.. DIA lagi mnyerlah... DIA lagi pndai... ak sndri xpham... klau mslah DIA psal ak da brubah.. mnusia sntiase brubah... and ak mngaku ak da brubah... brubah dari AZMIERA AZNIEYZA ROSLAN yg mlas brusha kpda yg mncri ilmu... mncri ape yg perlu.. bljar mngenal erti dunia.. erti kehidupan... ak brubah jdi yg lbih b'hati2... b'hati2 dgn kawan yg mcm DIA.. yg xmghrgai kasih syg ak pade DIA.. ak syg DIA xpnah bnci DIA..tapi...DIA xpernah nk pkir blik ape yg ak buat pade DIA... bruk ak yg skit tu lbih DIA nmpak... DIA pernah ingt tak dlu ble DIA skit... mak cik sggup tlog anta DIA g klinik.. sbb fmily DIA mrahkan DIA... ak xksah smua bnde tu... mcm2 org ngumpat,ktuk DIA... ak ttap mnagkan DIA.. ak mrah kwan2 ak yg xske prgai DIA... tapi.. DIA sggup bruk2 kan ak.. buat kwan2 ak jauhkan diri dari ak... ape slah ak dgn DIA pun ak xpham la... ak msih t'tye2... DIA xpnah nk ngaku slah DIA... DIA jep yg btol dlm smua bnde... DIA lyan ak cm smpah ak sbr jep... org kat skelilig ak smua nmpak tpi.. DIA ttap mcm tu... mksih KAWAN klau ni byran untuk nlai p'shbtan ak dgn KAU... klau dlu ak xrpat dgn KAU... keadaan KAU mugkin b'beza skrag.... tapi smua bnde tu KAU xpernah pkir... ak ada sbar and ego ak sndri.. ak mlas nk face to face dgn kau... sbb ak thu dri ak mcm mane kalau ak da begag and mngamok... ak msih ade syg dgn KAU.. sbb dlu KAU yg jge ak time ak skit... KAU ade kat ssi ak time ak ssh... ak egt and hargai smua bnde tu... tpi... sbb prgai KAU yg b'kire skrag ni yg buat ak jauh dgn KAU... semua org ckap ak skit2 AIZAD skit2 AIZAD tpi KAU pernah pkir tak skrag keadaan budak dekat rumah mcm mne?? KAU dgn roomate KAU... kite mmg da jauh... skrag roomate KAU bkal tggalkan KAU... klau roomate KAU tu mmg kwan baik KAU... dea takkan la tgglkan KAU sorag2 kat rumah tu wlaupun da jnji dgn akk rmah DIA dlu kan... dia ttap akn dgn kau klau dia snag dgn kteorg smua... ak xthu la... ak rse down sgt3 ble pkir smua bnde ni.. smua nk slah kan ak... hnye sbb slah ak yg stu... bile kne blik kat btag hdug msig2... smua thu snyap lak... ade ak sbuk2?? ak ttap snyp.. ttp snyum.wlau hkikat ak skit sgt... ak kuat sbb kwan2 ak yg lain yg knal and fham ak... kdag2 org yg kite rse dkat tu lah org yg pling xkan pernah fham dgn kite... tpi org yg kite pkir jauh tu la yg pling amek brat psal kite... ak hrgai sgt stiap dtik and saat bnde yg ade kat skelilig ak.. ak plik... mama and ayah ak thu stiap bnde yg ak buat ... sbb tu ak brani buat... slagi redha mak and ayah ak ada... ak msih rse slmat... mkasih mama.. ayah...

ak percaya dgn kata2 ni...


ak hrap ada snar dlm hdup ak xlme lagi.. and ak hrap sgt ak kuat hdapi smua bnde ni... :)
amin.... ak da pnat nk pkir psal org yg xpnah hrgai ak.. ak akn hrgai org yg hrgai ak jep.. :)
luahan hati ak lpas skian lame ak pndam... :'(


Cetusan Dan Luahan Seribu Rase:
Arz_Weird

4 comments:

atyn nayn said...

what goes around comes around :)
hehe. bertahan nek! bersabar duhai hati.persetankan itu semua.

arz_weird said...

hahaha,,,,
bile ak ckap smua bnde tu hboh trase...
mula nk ckp ak mcm2...
tu la yg ak begag sgt tu...
ape la yg org hboh nk ckp pasl ak ni ha...
bkn dpt faedah pun...
hahaha...

hayatFARAH said...

kau tak perasan kau HOT dari die..die perasan tu. tu yg die jeles. HAHAHA ;D

arz_weird said...

hahaha....
xdo mkno ea...
ak un xthu la ape mslh dea...
aty ak da twar...
bia la...
bg dea , dea bnar...
sblah ak lain lak...
dia cter dgn org...
org dga cter dia.
cter ak??
hahaha..
sorg un xde tye...
:)
ak da mlas la pkir...
hrap dia bhgia dgn apa pun jlan yg dia plih...
:)